Je maximale hypotheek wanneer je creditcard is geregistreerd bij het BKR

Je hypotheek is een grote lening waar je maandelijks geld aan kwijt bent. Om te kijken of je die wel kunt betalen checkt de bank je andere maandlasten. Wanneer je creditcard bij het BKR geregistreerd staat, krijg je een lagere hypotheek.
stopwatch

3 min

calendar
27 januari 2021
eye

3952

Over je creditcardschuld

Wanneer je een hypotheek gaat afsluiten, kijkt de bank hoeveel je maandelijks hieraan kunt betalen. Ze kijken naar je inkomsten maar natuurlijk ook naar je uitgaven. Banken kunnen bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) kijken of je schulden hebt uitstaan. Het is goed mogelijk dat je creditcard hiertussen staat. Als je een creditcard hebt waarvan je de schuld in meerdere termijnen mag terugbetalen dan wordt deze bij het BKR geregistreerd. Het is dan een lening voor op langere termijn.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Als je creditcard BKR geregistreerd is, heeft dit invloed op je hypotheek

Het bedrag dat je maandelijks aan je creditcard kwijt bent, is dus van invloed op hoeveel je elke maand aan hypotheek kunt betalen. De hoogte van je totale hypotheek wordt daarom lager. Wil je weten hoeveel je maximaal kunt lenen ondanks je creditcardschuld? Vul dan de gratis tool in, dan weet je het binnen vijf minuten. Klik op 'Uitgebreide invoer' en selecteer bij 'Soort verplichting' 'creditcard'.

Maximale hypotheek berekenen

Hoe kom je van zo'n registratie af?

Als je de schuld afbetaalt en de creditcard opzegt, dan verdwijnt de registratie. Je moet dan wel twee dingen laten zien aan de bank:

  • Een bevestiging van de creditcardmaatschappij dat je de creditcard hebt opgezegd
  • Een rekeningafschrift waaruit blijkt dat je de schuld met eigen geld hebt afgelost. Als je een andere lening bent aangegaan om de schuld af te betalen dan word je er namelijk niet bepaald kredietwaardiger op

Wanneer is je creditcard niet bekend bij het BKR?

Heb je een creditcard waarbij je de uitgaven binnen dertig dagen terug moet betalen? Dan is deze niet geregistreerd bij het BKR. Zo'n type creditcard is dus ook niet van invloed op de hoogte van je hypotheek. Je hebt dan weliswaar een lening uitstaan, maar deze is zo kortstondig dat het niet als een krediet wordt gezien.

Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

18/05/2023

Hypotheek zonder vast contract, welke opties zijn er?

24/04/2023

De 'hybride hypotheek', wat betekent dat?

17/04/2023

Een lagere hypotheek door je private leaseauto

12/04/2023

Kan ik structureel overwerk meenemen als inkomen voor de hypotheek?

11/04/2023

Hypotheek en onregelmatigheidstoeslag, hoe zit dat?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.