Hypotheek na 1 jaar zzp

22 januari 2021 14799x

Je bent nog niet zo lang bezig als ondernemer, maar wilt graag een huis kopen. Kun je dan een wel een hypotheek krijgen? Het korte antwoord: ja, je kunt een hypotheek krijgen na 1 jaar als zzp gewerkt te hebben!

Bénine Bijleveld

Bij welke banken kan je een hypotheek krijgen na 1 jaar zzp?

Dit is niet altijd helemaal duidelijk. Banken zijn vaak niet helemaal helder in hun voorwaarden voor hypotheekverstrekking. Zo willen sommige banken alleen een hypotheek verstrekken als je cijfers hebt over de afgelopen drie jaren, andere banken zijn hier flexibeler in. Daarnaast verschilt het enorm wat je per bank kunt lenen. Bij de volgende banken kun je terecht om een hypotheek na 1 jaar zzp te krijgen:

  • ABN Amro
  • a.s.r.
  • BLG Wonen
  • NIBC Bank
  • Rabobank
  • SNS Bank
  • Woonfonds

Hoe wordt je maximale hypotheek berekend?

Dit verschilt flink per bank. Banken berekenen op basis van je financiële situatie een toetsinkomen. Dat heet zo omdat ze op basis van dit inkomen toetsen hoeveel je mag lenen. Ben je benieuwd hoe ze naar je cijfers kijken? Daar lees je meer over in dit artikel over winst, solvabiliteit en liquiditeit. Daarnaast kijken banken naar meer dan alleen de winst van je eigen bedrijf. Wanneer je een hypotheek aanvraagt zijn er ook andere zaken voor de bank interessant. In wat voor sector je werkt bijvoorbeeld. En of je (studie)schulden hebt. Het is een goed idee om te zorgen dat je financiële situatie zo helder mogelijk is voordat je met een hypotheekaanvraag begint.

Wij fixen je hypotheek

Het is dus mogelijk om een hypotheek na 1 jaar zzp te krijgen! Het is wel een beetje complex, vooral omdat je veel documenten nodig hebt om aan te leveren bij de bank. Liever samen doen met een expert? Onze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in zzp'ers en helpen je maar al te graag. Laat weten waar ze je kunnen bereiken en je hebt voor je het weet een adviseur aan de telefoon om de eerste stappen te bespreken.

Een hypotheek voor zzp'ers, dat gaat net anders

Download gratis het e-book "Hypotheek voor zzp'ers". Vol met tips, eisen van de bank en dingen waar je op moet letten.

Lees ook