Hypotheek na 1 jaar zzp

Je bent nog niet zo lang bezig als ondernemer, maar wilt graag een huis kopen. Kun je dan wel een hypotheek krijgen? Het korte antwoord: ja, je kunt een hypotheek krijgen na 1 jaar als zzp gewerkt te hebben!
stopwatch

3 min

calendar
28 juni 2023
eye

14682

Bereken direct wat jij kunt lenen

Bij welke banken kan je een hypotheek krijgen na 1 jaar zzp?

Dit is niet altijd helemaal duidelijk. Banken zijn vaak niet helemaal helder in hun voorwaarden voor hypotheekverstrekking. Zo willen sommige banken alleen een hypotheek verstrekken als je cijfers hebt over de afgelopen drie jaren, andere banken zijn hier flexibeler in. Daarnaast verschilt het enorm wat je per bank kunt lenen. Bij de volgende banken kun je terecht om een hypotheek na 1 jaar zzp te krijgen:

  • ABN Amro
  • a.s.r.
  • BLG Wonen
  • NIBC Bank
  • Rabobank
  • SNS Bank
  • Woonfonds
Hypotheek berekenen

Hoe wordt je maximale hypotheek berekend?

Dit verschilt flink per bank. Banken berekenen op basis van je financiële situatie een toetsinkomen. Dat heet zo omdat ze op basis van dit inkomen toetsen hoeveel je mag lenen. Ben je benieuwd hoe ze naar je cijfers kijken? Daar lees je meer over in dit artikel over winst, solvabiliteit en liquiditeit. Daarnaast kijken banken naar meer dan alleen de winst van je eigen bedrijf. Wanneer je een hypotheek aanvraagt zijn er ook andere zaken voor de bank interessant. In wat voor sector je werkt bijvoorbeeld. En of je (studie)schulden hebt. Het is een goed idee om te zorgen dat je financiële situatie zo helder mogelijk is voordat je met een hypotheekaanvraag begint.

Wij fixen je hypotheek

Het is dus mogelijk om een hypotheek na 1 jaar zzp te krijgen! Het is wel een beetje complex, vooral omdat je veel documenten nodig hebt om aan te leveren bij de bank. Liever samen doen met een expert? Onze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in zzp'ers en helpen je maar al te graag. Laat weten waar ze je kunnen bereiken en je hebt voordat je het weet een adviseur aan de telefoon om de eerste stappen te bespreken.

Hypotheekgesprek inplannen
Eerste pagina - E-book ZZP hypotheek

Een koophuis als zzp’er

Veel ondernemers denken dat een koophuis in de huidige markt voor hen niet is weggelegd. Dit is gelukkig lang niet altijd het geval! Dit e-book leert je alles over het aanvragen van een hypotheek als zzp'er en de aankoop van een huis.

E-book ZZP hypotheek

Download het gratis E-book “Een hypotheek als zzp-er”.

Met dit e-book weet je precies hoe een huis kopen als zzp’er in zijn werk gaat.

Vond je deze informatie nuttig?

Ilona Dingemanse

Ilona is hypotheekadviseur bij Frits en is met haar vele diploma's en certificaten specialist op o.a. hypotheek bij echtscheiding. Ilona helpt je graag met het juiste hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Ondernemer

12/06/2024

Zzp documenten: wees niet te laat met deze papieren

4/03/2024

Zakelijke hypotheekrente

10/01/2024

Hypotheek na een jaar zzp met NHG

22/11/2023

Hoe krijg ik een hypotheek als ondernemer?

10/07/2023

Is de Inkomensverklaring Ondernemer nodig voor je hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.