Kun je een hypotheek krijgen als ondernemer?

Als je ondernemer bent, is het aanvragen van een hypotheek iets lastiger dan als je in loondienst werkt. Je moet namelijk meer informatie aanleveren voor je hypotheekaanvraag. Lees mee hoe je een hypotheek voor ondernemers krijgt.
stopwatch

3 min

calendar
27 juni 2023
eye

4073

Hypotheek voor ondernemers

Als je een hypotheek voor ondernemers wilt, is het belangrijk om te laten zien dat je genoeg verdient met je onderneming. Hoe? Door de cijfers van je onderneming inzichtelijk te maken. Dit is altijd verplicht, of je nou directeur van een groot bedrijf bent of een eenmanszaak hebt. De bank kijkt naar deze drie onderdelen voor je hypotheekaanvraag:

  • Winst vóór belastingen: ook wel de nettowinst genoemd
  • Solvabiliteit: een duur woord voor een relatief groot genoeg eigen vermogen
  • Liquiditeit: in het kort betekent dit dat je niet meer schulden hebt dan geld op je rekening
Wil je weten hoe je zelf gemakkelijk deze drie variabelen kunt berekenen? Lees dan dit artikel over winst, solvabiliteit en liquiditeit. Daar word je stap voor stap door de cijfers genomen. Belangrijk is dat je voor drie jaar cijfers kunt aanleveren bij de bank. Stel dat je alleen pas een jaar bezig bent, maar wel een hypotheek voor ondernemers wilt? Bij de volgende banken kun je een hypotheek krijgen als je een jaar geleden bent begonnen.
Bereken direct wat jij kunt lenen

Hoeveel mag je lenen?

Dit verschilt sterk per bank. Het is raadzaam om altijd kritisch te kijken waar je de beste deal kunt krijgen en welke bank de laagste rente heeft. Je bent voor een hypotheek niet gebonden aan je eigen bank. Ook niet als ondernemer. Wil je weten bij welke bank je het beste kunt lenen? Bereken dan waar je het meeste kunt lenen voor een hypotheek voor ondernemers.

Nu berekenen wat je kunt lenen

Wij fixen jouw ondernemershypotheek

Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over hypotheken voor ondernemers. Wij adviseren en bemiddelen niet over ondernemers die DGA zijn. Ben je ondernemer en heb je vragen over (het aanvragen van) je hypotheek? Plan dan gerust een gratis hypotheekgesprek in.

Hypotheekgesprek inplannen
Eerste pagina - E-book ZZP hypotheek

Een koophuis als zzp’er

Veel ondernemers denken dat een koophuis in de huidige markt voor hen niet is weggelegd. Dit is gelukkig lang niet altijd het geval! Dit e-book leert je alles over het aanvragen van een hypotheek als zzp'er en de aankoop van een huis.

E-book ZZP hypotheek

Download het gratis E-book “Een hypotheek als zzp-er”.

Met dit e-book weet je precies hoe een huis kopen als zzp’er in zijn werk gaat.

Vond je deze informatie nuttig?

Ilona Dingemanse

Ilona is hypotheekadviseur bij Frits en is met haar vele diploma's en certificaten specialist op o.a. hypotheek bij echtscheiding. Ilona helpt je graag met het juiste hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Ondernemer

4/03/2024

Zakelijke hypotheekrente

10/01/2024

Hypotheek na een jaar zzp met NHG

22/11/2023

Hoe krijg ik een hypotheek als ondernemer?

10/07/2023

Is de Inkomensverklaring Ondernemer nodig voor je hypotheek?

6/07/2023

Hypotheek als zzp'er: hoe kijken de banken naar je cijfers?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.