Kun je een hypotheek krijgen als ondernemer?

Als je een ondernemer bent, is het aanvragen van een hypotheek iets lastiger dan als je in loondienst werkt. Je moet namelijk meer informatie aanleveren voor je hypotheekaanvraag. Lees mee hoe je een hypotheek voor ondernemers krijgt.
stopwatch

3 min

calendar
14 juni 2021
eye

4073

Hypotheek voor ondernemers

Als je een hypotheek voor ondernemers wilt, is het belangrijk om te laten zien dat je genoeg verdient met je onderneming. Hoe? Door de cijfers van je onderneming inzichtelijk te maken. Dit is altijd verplicht, of je nou directeur van een groot bedrijf bent of een eenmanszaak hebt. De bank kijkt naar deze drie onderdelen voor je hypotheekaanvraag:

  • Winst vóór belastingen: ook wel de nettowinst genoemd
  • Solvabiliteit: een duur woord voor een relatief groot genoeg eigen vermogen
  • Liquiditeit: in het kort betekent dit dat je niet meer schulden hebt dan geld op je rekening
Wil je weten hoe je zelf gemakkelijk deze drie variabelen kunt berekenen? Lees dan dit artikel over winst, solvabiliteit en liquiditeit. Daar word je stap voor stap door de cijfers genomen. Belangrijk is dat je voor drie jaar cijfers kunt aanleveren bij de bank. Stel dat je alleen pas een jaar bezig bent, maar wel een hypotheek voor ondernemers wilt? Bij de volgende banken kun je een hypotheek krijgen als je een jaar geleden bent begonnen.
Bereken direct wat jij kunt lenen

Hoeveel mag je lenen?

Dit verschilt sterk per bank. Het is raadzaam om altijd kritisch te kijken waar je de beste deal kunt krijgen en welke bank de laagste rente heeft. Je bent voor een hypotheek niet gebonden aan je eigen bank. Ook niet als ondernemer. Wil je weten bij welke bank je het beste kunt lenen? Bereken dan waar je het meeste kunt lenen voor een hypotheek voor ondernemers.

Nu berekenen wat je kunt lenen

Wij fixen jouw ondernemershypotheek

Onze adviseurs kunne je alles vertellen over hypotheken voor ondernemers. Zij weten precies welke cijfers je moet aanleveren en loodsen je door het gehele traject. Ook kunnen ze je haarfijn uitleggen welke banken gunstigere voorwaarden hebben voor ondernemers. Zo weet je zeker dat je de beste hypotheek krijgt. Plan je alvast een gratis hypotheekgesprek in?

Hypotheekgesprek inplannen
Eerste pagina - E-book ZZP hypotheek

Een koophuis als zzp’er

Veel ondernemers denken dat een koophuis in de huidige markt voor hen niet is weggelegd. Dit is gelukkig lang niet altijd het geval! Met dit e-book weet je precies hoe een huis kopen als zzp’er in zijn werk gaat.

E-book ZZP hypotheek

Download het gratis E-book “Een hypotheek als zzp-er”.

Met dit e-book weet je precies hoe een huis kopen als zzp’er in zijn werk gaat.

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Ondernemer

31/01/2023

Een prognose opstellen voor je eigen bedrijf

3/01/2023

Is de Inkomensverklaring Ondernemer nodig voor je hypotheek?

3/01/2023

Hypotheek als zzp'er: hoe kijken de banken naar je cijfers?

19/04/2022

Hypotheek na een jaar zzp met NHG

3/03/2022

Hypotheek uit eigen BV, hoe werkt 't en wanneer kan het?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.