Hypotheekadviseur worden, hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe kun je hypotheekadviseur worden? Daar zal ik je alles over vertellen. Over de opleiding bijvoorbeeld. Dan weet jij straks precies wat je te doen staat. Heb jij WFT Basis, Vermogen én Hypothecair Krediet op zak? Kijk dan snel naar mijn vacaturepagina!

Ga direct naar:

Hypotheekadviseur worden, hoe doe je dat?

De Opleiding Hypotheekadviseur bestaat uit 3 wft (wet financieel toezicht) diploma’s. Wanneer je deze hebt behaald dan mag je hypotheekadvies geven. Je leert over vermogen, wetten, regels en belastingen. Hierdoor kun je mensen adviseren over een van de belangrijkste beslissingen in hun leven. Hypotheekadvies moet je dus breder zien dan alleen wat tips over het kopen van een huis. De opleiding tot hypotheekadviseur is de allereerste stap in je reis naar financieel adviseur.

Dit heb je nodig om hypotheekadviseur te worden:

 • Je moet de Opleiding Hypotheekadviseur doen, dit zijn 3 Wft-diploma’s:
  • Wft Basis
  • Wft Vermogen
  • Wft Hypothecair Krediet

   

 • Heb je deze gehaald? Dan kun je bijna overal solliciteren voor de functie Junior Hypotheekadviseur.

Salaris Hypotheekadviseur

Hoeveel verdient een hypotheekadviseur eigenlijk? Dit is geen gekke vraag. De bedragen verschillen natuurlijk per werkgever, je achtergrond en hoeveel ervaring je hebt. Meestal verdient een junior hypotheekadviseur zo’n 2.000 tot 2.500 terwijl een ervaren adviseur tussen de 3.500 en 4.500 bruto per maand verdient.

Vacature hypotheekadviseur Ikbenfrits

De vacature hypotheekadviseur bij Ikbenfrits is niet alleen weggelegd voor mensen met al hun diploma’s. Er is meer nodig. Bij Ikbenfrits doen we het hypotheekadvies namelijk anders dan bij de bank of de adviseur op de hoek. Daarnaast is Frits naast hypotheekadviseur ook techneut. Ik wil niet alleen het beste hypotheekadvies geven. Ik wil ook voorgoed veranderen op welke manier dat gebeurt.

Waarom zou je hypotheekadviseur worden bij Ikbenfrits?

All right, je weet nu hoe hypotheekadviseur worden in zijn werk gaat. Vanuit verschillende delen van de financiële wereld kun je dus aan de slag gaan bij mij. Maar waarom zou je nou juist adviseur willen worden bij Ikbenfrits?

Ik geef je 2 redenen:

 • Je geeft bij Ikbenfrits hypotheekadvies, gedreven door technologische innovatie (ik laat je de gadgets zo zien).
 • Je komt bij Ikbenfrits in een creatieve scale-up terecht met een platte organisatiecultuur. We werken met Holacracy. Zo heb je als nieuweling net zo veel te zeggen als iemand die er al 3 jaar werkt. Ook leuk: een keer per jaar gaan we met het hele Ikbenfrits team op workation. We verhuizen de hele organisatie dan voor een paar dagen naar een heerlijk warme plek om daar te werken, zoals bijvoorbeeld Spanje of Portugal.

Een nieuwe, moderne manier van hypotheekadvies

Geen vastgeroeste systemen en bureaucratische processen meer. Ikbenfrits is geen hypotheekadviseur die online probeert te gaan. Ikbenfrits is een tech scale-up in het hypotheekadvies. Als adviseur kijk je met de klant naar dezelfde grafieken en data. Duizenden scenario’s worden tegelijk berekend. Zo is de klant compleet meester over de eigen situatie. Ik laat het je zien:

Samen met Ikbenfrits de hypotheekmarkt wakkerschudden?