Klantervaring van Michael

30, IT specialist
06 november 2017 228x

Begin 2017 kocht Michael een appartement van een woningcorporatie in Rotterdam. Bij dit soort aankopen komen er wat extra dingen bij kijken.

Grote Vereniging van Eigenaren

Het appartementencomplex waar Michael gaat wonen is erg groot en heeft dus een grote VVE (Vereniging van Eigenaren). Dit betekent dat de bank extra goed kijkt naar het onderhoud van het complex, omdat de kosten hoog zijn. Hiervoor bekijkt een taxateur het MeerJaren Onderhoudsplan (MJOP) van de VVE. De bank hecht veel waarde aan dit plan waarmee het appartement in goede staat wordt gehouden. Michael's appartement in dit complex is namelijk het onderpand voor de hypotheek. Lisette, een van de documenten-experts van Ikbenfrits, heeft daar strak op gezeten. "Er moest in de vergaderingen van de VVE bepaald worden hoe hoog de kosten zouden uitvallen voor de leden van de VVE. Dit moest daarna met de bank worden gecommuniceerd."

Proactief

De benodigde documenten werden proactief uitgezocht, dat vond ik erg fijn.
Michael

"Ik vond het vooral fijn dat de benodigde documenten en andere vereisten proactief werden uitgezocht," zegt Michael. "Zeker omdat ik tijdens de afrondende fase voor mijn werk in New York zat. Door het actief meedenken van Lisette is dit allemaal goed gekomen, ondanks het tijdverschil en mijn beperkte mogelijkheden om er tijd in te steken."

Online communicatie positief

Online communiceren vond Michael ook alleen maar positief. "Ik hoefde niet naar een kantoortje te komen en kon overal bij mijn gegevens. Op deze manier kon ik altijd kijken hoe mijn aanvraag ervoor stond. Wel zo handig!"

Auteur: Stijn Janmaat

Stijn Janmaat

Stijn is afgestudeerd op de richting Interaction Design van de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Bij Frits heeft hij zich ontpopt als een manusje van alles: development, marketing, tafeltennis-koning, portretfotografie van het team, you name it. Jouw ervaring op de website beter maken is wat hem drijft.