Kosten hypotheekadvies vergelijken

De kosten voor hypotheekadvies verschillen enorm per adviseur. Hier vind je vergelijkingen tussen de onafhankelijke hypotheekadviseur, de bank en de adviseur die onderdeel van een keten is.

Gemiddelde kosten hypotheekadvies

Voor onafhankelijk hypotheekadvies betaal je in 2019 gemiddeld 2.375 euro (bron: Advieskeuze). Inmiddels ligt dit een stuk hoger door de welbekende inflatie.

De bank adviseert vooral de bank

De bank adviseert je vooral, de bank

Veel mensen gaan nog steeds rechtstreeks naar de bank als ze een hypotheek willen afsluiten. De advieskosten (gemiddeld 2.100 euro* in juni 2022) zijn hier lager dan bij een onafhankelijk adviseur, maar bijna alle banken vergelijken alleen hun eigen producten. De kans is dus groot dat je niet de beste hypotheek krijgt die op dat moment in de markt te krijgen is, waardoor je op de lange termijn een stuk duurder uit bent. Dit verschil kan oplopen tot in de tienduizenden euro’s. Kies daarom altijd voor een onafhankelijke hypotheekadviseur.

* gemiddelde prijs voor advies en bemiddeling bij ABN-Amro, ING en Rabobank voor verhuizers en oversluiters in juni 2022.

Dit zijn onze vaste prijzen, zonder verrassingen

Precies weten waar je aan toe bent. Dat wil je met je hypotheek maar ook met de prijs van je hypotheekadviseur.

Je gaat je eerste huis kopen.

1.990 euro*

2.400 euro*

Je gaat oversluiten of verhogen.

2.400 euro*

* Ben je ondernemer? Dan komt er 250 euro bij omdat het meer werk kost.

** Soms kost hypotheekadvies meer tijd, omdat je bijvoorbeeld meerdere ondernemingen hebt of gaat scheiden. In dat geval betaal je één keer 700 euro extra. Voor welke situaties dat precies geldt, lees je onderaan bij de veelgestelde vragen.

Bij ons krijg jij de beste hypotheek. Beloofd.