Waarom betaal je voor hypotheekadvies bij grote ketens twee keer zoveel?

Bij landelijke hypotheekadvies ketens, zoals de Hypotheekshop en Hypotheek Visie, betaal je rond de 3.000 euro voor het afsluiten van een hypotheek. Dat is bijna twee keer zoveel als bij Ikbenfrits. Hoe kan dat?

Benine Bijleveld

Waarom zijn de Hypotheekshop en Hypotheek Visie zo duur?

Bij grote adviesketens, zoals de Hypotheekshop, Hypotheek Visie en de Hypotheker betaal je ongeveer 3.000 euro voor het afsluiten van je hypotheek. Bij Ikbenfrits betaal je 1.500 euro voor je eerste hypotheek, 1.850 voor je volgende hypotheek of als je je hypotheek wilt oversluiten en 1.950 euro als je (zelfstandig) ondernemer bent. Hoe dit kan? Er zijn vier redenen voor.

1. Ikbenfrits heeft maar één kantoor

Bij de meeste hypotheekadviseurs moet je voor een gesprek langskomen op kantoor. En kantoren kosten natuurlijk geld. Ikbenfrits heeft slechts één kantoor, de adviseurs spreken jou telefonisch of per e-mail. Zo houdt Ikbenfrits de kosten laag en regel jij je hypotheek vanuit je eigen stoel.

2. No cure no pay

Bij Ikbenfrits betaal je pas als de adviseurs een hypotheekofferte voor je gaan aanvragen. Alle gesprekken daarvoor zijn gratis. ‘No cure no pay’ ook wel genoemd. Bij de meeste hypotheekadviseurs gaat vanaf het tweede gesprek de teller lopen. Ook als je daarna besluit om geen hypotheek af te sluiten, krijg je een factuur op de mat.

3. Vast tarief voor iedereen

Alle mensen die bij Ikbenfrits werken, houden van problemen oplossen. Of je nu een makkelijke of lastige situatie hebt, maakt dit niet uit in de prijs. Ikbenfrits werkt namelijk met vaste prijzen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

4. Ikbenfrits is van deze tijd

Provisies

Ikbenfrits is gestart in de tijd dat provisies allang verleden tijd waren, maar veel andere hypotheekadviseurs stammen nog wel uit die tijd (net iets na de dinosaurussen). Destijds kon de provisie zo’n 2,5 procent van de hypotheeksom zijn. Dat is 7.500 euro bij een hypotheek van 300.000! Ze liggen daarom niet wakker van de 3.000 euro die ze nu vragen.

Online dashboard

Ikbenfrits heeft een uitgebreid dashboard gebouwd, waarin je samen met jouw adviseur aan de slag gaat. Dit bespaart jou tijd, maar Ikbenfrits ook. Dat voordeel berekent Ikbenfrits aan jou door en daardoor ben je een stuk voordeliger uit. Benieuwd naar het dashboard? Neem alvast een kijkje!

Klaar voor de start?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar Ikbenfrits is echt flink goedkoper. Geen addertjes hier. Je kunt altijd een gratis afspraak inplannen met een van de adviseurs. Zij houden van rekenen en proberen voor jou de beste hypotheek te vinden.