Waarom je voor hypotheekadvies bij grote ketens 2 keer te veel betaalt

Bij landelijke hypotheekadvies ketens, zoals de Hypotheekshop en Hypotheek Visie betaal je rond de 3.000 euro voor het afsluiten van een hypotheek. Bijna 2 keer zoveel als bij mij. Hoe kan dat?

Angelina Kemper

Waarom zijn de Hypotheekshop en Hypotheek Visie zo duur?

Bij grote adviesketens, zoals de Hypotheekshop en Hypotheek Visie en de Hypotheker betaal je ongeveer 3.000 euro voor het afsluiten van je hypotheek. Bij mij betaal je 1.500 euro voor je eerste hypotheek, 1.850 voor je volgende hypotheek of als je je hypotheek wilt oversluiten en 1.950 euro als je (zelfstandig) ondernemer bent. Hoe dit kan? Er zijn 4 redenen voor.

1. Ik heb 1 kantoor

Bij de meeste hypotheekadviseurs moet je voor een gesprek langskomen op kantoor. Kantoren kosten geld. Ik heb slechts 1 kantoor en spreek jou telefonisch en per e-mail. Zo houden we de kosten laag en regel jij je hypotheek vanuit je luie stoel. Handig toch?

2. No cure no pay

Bij mij betaal je pas als ik een hypotheekofferte voor je ga aanvragen. Alle gesprekken daarvoor zijn gratis. ‘No cure no pay’ noem ik dit. Bij de meeste hypotheekadviseurs gaat vanaf het tweede gesprek de teller lopen. Ook als je daarna besluit om geen hypotheek af te sluiten, krijg je gewoon een factuur.

3. Vast tarief voor iedereen

Alle mensen die bij mij werken houden van problemen oplossen. Of je nu een makkelijke of moeilijke situatie hebt, ik werk met vaste prijzen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

5. Ik ben van deze tijd

Provisies

Ik ben gestart in de tijd dat provisies al verleden tijd waren, maar veel andere hypotheekadviseurs komen nog wel uit die tijd! In die tijd kon die provisie zo’n 2,5 procent van de hypotheeksom zijn. Dat is 7.500 euro bij een hypotheek van 300.000. Ze liggen daarom niet wakker van de 3.000 die ze nu vragen.

Online dashboard

Ik heb een uitgebreid dashboard gebouwd, waarin je samen met jouw adviseur aan de slag gaat. Dit bespaart jou tijd, maar mij ook. Dat voordeel bereken ik aan jou door. Daardoor ben je bij mij een stuk voordeliger uit. Benieuwd naar het dashboard? Neem alvast een kijkje!

Klaar voor de start?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar! Je kunt altijd een gratis afspraak inplannen met 1 van mijn adviseurs. Ik weet zeker dat je versteld zult staan van de mogelijkheden. Hopelijk spreek ik je snel.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren