Aegon rentemiddeling, hoe berekenen ze het?

Rentemiddeling Aegon. Wat zijn de voorwaarden en is het voor jou een voordelige optie? Ik begrijp het goed als je met deze vragen zit. Daarom praat ik je bij over hoe Aegon het doet en of je kan besparen.

Charlie Vielvoye

Is rentemiddeling bij Aegon een goede optie voor mij?

Ik begin maar meteen met deze hamvraag. Als je deze pagina bezoekt zit je hoogstwaarschijnlijk bij Aegon. De hypotheekrentes staan nu historisch laag. Dus wil je kijken of je met rentemiddelen kan besparen op je maandlasten. Daarvoor heb ik een tool ontwikkeld. Hiermee kan je voor bijna elke bank kijken of rentemiddelen een goede optie is. Ook voor Aegon. Klik op de button voor de tool en vul Aegon als huidige bank in.

Kosten bij rentemiddeling Aegon

Ben je geïnteresseerd in Aegon rentemiddeling? Let er wel op dat ze de volgende kosten rekenen:

  • 200 euro administratiekosten
  • Een renteopslag voor omzettingskosten
  • Een risico-opslag

Administratiekosten

Wanneer je kiest voor rentemiddelen, bedenk dan wel dat er papierwerk bij komt kijken. Dit kost iemand bij Aegon tijd en dus geld. Aegon rekent hier 200 euro administratiekosten voor. Dit is een normaal bedrag voor rentemiddeling.

Rente-opslag

Als je kiest voor rentemiddeling dan stop je voortijdig met het betalen van je huidige hypotheekrente. Hierdoor loopt je hypotheekverstrekker inkomsten mis. Daarom betaal je die kosten terug door middel van een rente-opslag. Hoe deze opslag wordt berekend? Er wordt gekeken naar het verschil tussen je huidige contractrente en de marktrente. Hiernaast wordt er rekening gehouden met je aflossingen. Als je aflost op je hypotheek dan neemt je hypotheekschuld af het bedrag dat je aan rente betaalt dus ook. Ten slotte wordt er ook rekening gehouden met de inflatie. Geld wordt namelijk minder waard na verloop van tijd. Daarom wordt het maandelijkse renteverschil terug gerekend naar dit moment.

Risico-opslag

Als je verhuist nadat je rentemiddeling hebt toegepast dan loopt Aegon een groot deel van de omzettingskosten mis. Aegon dekt zich hiervoor in door een risico-opslag door te rekenen in de nieuwe rente. Bij hun is deze opslag 0,2%.

Rentemiddeling of oversluiten?

Zoals je ziet zijn er veel extra kosten bij rentemiddeling. Je krijgt niet zomaar de actuele rente van je bank. Oversluiten naar een andere aanbieder is altijd voordeliger. Hierbij krijg je ook een boete, maar die is door de lage rentestand op het moment meestal de moeite waard. Ook is het bedrag van deze boete bijna altijd lager dan wat je aan extra kosten hebt bij rentemiddeling. Benieuwd naar wat je kan besparen met oversluiten?

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren