Jaap & Jantina

64 en 64, wereldreizigers
06 november 2017 1022x

Jaap en Jantina hebben een droom: hun pensioen zoveel mogelijk reizend doorbrengen! Maar wat doe je als je nog een huis hebt met hypotheek? De hoge maandlasten zijn dan best zonde. Met hulp van Ikbenfrits hebben ze hun droom waar kunnen maken.

Lagere maandlasten

Dat was meteen al een fijn gevoel: dat ze goed bereikbaar zijn.
Jaap

Jaap en Jantina zijn allebei vroeg in de 60. Ze wilden graag lagere maandlasten. Om zo meer geld over te houden om de wereld over te reizen. "We willen gewoon leuke dingen doen tijdens ons pensioen. Daarom kozen we om te verhuizen naar Zeeland om de maandlasten te kunnen verlagen. Hier konden we groter en goedkoper wonen." Ze kwamen hiervoor uit bij Ikbenfrits. "Op Hemelvaartsdag belden we op goed geluk Frits op. De telefoon werd ook nog opgenomen! Dat was meteen al een fijn gevoel: dat ze goed bereikbaar zijn."

jantina

Extra documenten

Het regelen van de pensioendocumenten was een behoorlijke klus. "Er waren wat extra documenten vereist vanwege vervroegd pensioen. Ze wilden namelijk op hun 65e stoppen met werken," vertelt hun adviseur Monique van der Veeken.

We zijn vooral blij met hoe goed Monique meedacht.
Jantina

Samen alles geregeld

"Wij zijn vooral blij met hoe goed Monique meedacht," vult Jantina aan. "We wilden ook gaan verbouwen in ons nieuwe huis. Dit wilden we betalen met de opgebouwde waarde uit onze bankspaarhypotheek. De overwaarde van ons oude huis wilden we gebruiken om te reizen. Hier heeft Monique van alles over uitgezocht en samen hebben we het allemaal geregeld."

Spannende deadlines

Toen volgden een paar spannende deadlines. "We wilden namelijk de hypotheek op tijd rond krijgen. De bank deed moeilijk over het verstrekken van bepaalde gegevens en een aantal documenten liet op zich wachten. Dat heeft nog flink wat voeten in de aarde gehad. Maar Monique heeft daar goed bovenop gezeten. Dankjewel! Groetjes vanuit Bonaire!"

jaap
Auteur: Stijn Janmaat

Stijn Janmaat

Stijn is afgestudeerd op de richting Interaction Design van de opleiding Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Bij Frits heeft hij zich ontpopt als een manusje van alles: development, marketing, tafeltennis-koning, portretfotografie van het team, you name it. Jouw ervaring op de website beter maken is wat hem drijft.