Randall & Simona

calendar
23 april 2020
Feature Image Shape

De zoektocht naar een huis was voor Randall en Simona nog net iets spannender dan dan voor vele anderen. Ze waren namelijk in verwachting van hun eerste kind. Het leek nog heel even krap te worden, maar met hulp van Ikbenfrits kwam alles nog precies op tijd rond. “Een week nadat we de sleutels kregen werd hij geboren!”

 

Overbieden

Randall en Simona waren al een poosje op zoek naar een koophuis. Na een paar bezichtigingen te hebben gedaan in Almere en overboden te zijn in Purmerend vonden ze een mooi appartement, ook in Purmerend. Randall besloot dit keer hoger in te zetten: “We vonden het zó mooi dat we tegen elkaar zeiden: ‘oké, we hebben ons lesje geleerd van de vorige keer. Laten we meer bieden, genoeg bieden om een betere winkans te hebben.’”

Randall voor de deur van het nieuwe huis

 

Het winnende bod

Met deze strategie werd hun bod dit keer wel geaccepteerd. Van hypotheken wisten ze allebei weinig. De moeder van Randall vertelde ze over Ikbenfrits, waar ze na wat Googlen terecht was gekomen. “Het leek wel alsof mijn moeder voor jullie werkte, zo hard raadde ze ons aan om naar ikbenfrits te gaan!” Lacht Randall.

"Als ik iets niet begreep, gingen we er samen stap voor stap doorheen"

Ze planden een afspraak in en konden eigenlijk meteen aan de slag. Samen met hypotheekadviseur Sander keken ze naar alle dingen die nog moesten gebeuren. “Sander legde alles heel erg goed uit. Als ik iets niet begreep, gingen we er samen stap voor stap doorheen. Hij gebruikte geen moeilijke woorden, of wat dan ook. Gewoon duidelijk en simpel, waar het op stond.”

 

Begeleiding

Met weinig kennis over hypotheken was voor Randall en Simona een goede begeleiding vooral van belang. “Het belangrijkste was dat we iemand zouden hebben die aan onze kant zou staan. Een huis kopen is niet niks of iets kleins. Ik wil geen fouten maken in het proces, of dingen vergeten. We wilden gewoon iemand die ons kon leiden door het hele proces om ook sterker in onze schoenen te staan. Ons zelfverzekerder te voelen.” Vertelt Randall. Dat dit allemaal online en telefonisch gebeurde was enerzijds spannend, maar al snel wisten ze dat dit voor hun goed werkte. Na de eerste gratis afspraak met Sander waren ze meteen overtuigd. “Ik denk dat je niet per se met iemand hoeft af te spreken voor een goede begeleiding”. Simona vond het zelfs alleen maar positief: “Het was allemaal een stuk makkelijker met de tijd. Je hoeft nergens heen, je kan de gesprekken voeren waar je wil”

 

Precies op tijd

Met de baby op komst werd het nog even kort spannend of alles wel op tijd rond zou komen. Randall woonde op dat moment nog bij zijn ouders in Amsterdam. Simona woonde in een huurhuis in Purmerend met haar zus, zwager en een andere vriend. “Het was echt heel belangrijk voor ons om een eigen plekje te hebben als hij geboren zou worden.”

"Het belangrijkste was dat we iemand zouden hebben die aan onze kant zou staan."

Gelukkig werd alles nog op tijd geregeld. “Hij werd middenin de verhuizing geboren. Een dag nadat ons bed was gekomen. Het bed kwam op donderdag en hij kwam op vrijdag, dus het was allemaal precies op tijd!” Lachen ze. Van het hypotheekadvies van Ikbenfrits hebben ze geen moment spijt gehad. Randall: “Alles spreekt voor zich. Het hele concept, van het eerste gesprek tot het advies. Je weet precies wat je kan verwachten en wat je zelf moet doen. Alles gaat stap voor stap. Als iets te ingewikkeld wordt verlies ik vaak snel mijn motivatie. Dat was hier totaal niet het geval.”

Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Klantervaringen

23/04/2020

Randall & Simona

24/11/2017

Ton & Annie

6/11/2017

Klantervaring van Michael

6/11/2017

Michelle

6/11/2017

Jaap & Jantina

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.