Hypotheekadviseur Amersfoort

Wil je graag een hypotheek afsluiten in het historische Amersfoort? Een onbezorgd gevoel en de beste hypotheekkeuze: je fixt het samen met Frits.

Gratis afspraak maken
amersfoort-gf7cfc0f30_640

Wat kun je van ons verwachten?

user_headset_icon
Een gratis hypotheekgesprek met een gecertificeerde adviseur
chart_user_icon
Inzicht in je mogelijkheden en berekeningen via je eigen dashboard
list_check_Icon
Een volledig verzorgd aanvraagtraject van offerte tot notaris
Hypotheekgesprek inplannen

Wonen in Amersfoort

Het grote voordeel van Amersfoort is natuurlijk dat het midden in Nederland ligt. Daardoor kun je zowel het noorden als het zuiden van het land makkelijk en snel bereiken. Maar dat is niet het enige leuke van daar wonen. Amersfoort heeft namelijk een kleine - maar dus gezellige - binnenstad, vol winkeltjes en terrasjes. Het is niet voor niets dat Amersfoort in de top 5 van meest aantrekkelijke plekken om te wonen staat!

Maar aangezien de stad dus erg aantrekkelijk om te in te wonen is, is er ook veel vraag op de huizenmarkt. Dat zorgt ervoor dat er ook meer bieders op elk huis zijn, welke jij dus zal moeten verslaan. Maar geen zorgen, onze Biedverzekering kan je daarbij helpen! Daarmee bied jij zekerheid van jouw bod aan de verkoper, waardoor de kans groter is dat jouw bod ook daadwerkelijk het winnende bod wordt. 

Biedverzekering

Versla de huizenmarkt: ruim 4x meer kans op een winnend bod met onze Biedverzekering

Met onze Biedverzekering heb jij een streepje voor tijdens het bieden op jouw droomhuis. Je kunt met onze Biedverzekering zelfs bieden zonder voorbehoud van financiering!

 
Biedverzekering aanvragen
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Belangrijke aandachtspunten als hypotheekadviseur in Amersfoort

Bij het kopen van een huis in Amersfoort, zijn er een aantal zaken waar je als hypotheekadviseur extra op let en waar wij dan ook uitgebreid bij stil staan tijdens het hypotheekadvies.

Certificate

 

Bouwkundige Keuring

Het is niet verplicht, maar toch kan een bouwkundige keuring handig zijn. Daarmee weet je namelijk precies of jouw nieuwe huis in Amersfoort gebreken heeft. 

 

Shield blue

 

Doorlooptijd

Het rondmaken van je hypotheek - ook wel doorlooptijd genoemd - duurt gemiddeld 13-40 werkdagen. Dit hangt af van je situatie maar ook van de bank die je kiest.

 

WAllet

 

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Ga je een appartement kopen in Haarlem? Grote kans dat je dan te maken krijgt met een VvE (Vereniging van Eigenaren). Je wordt hier dan verplicht lid van.

 

Wij vergelijken álle banken op rente en voorwaarden

Hypotheekrentes vergelijken

Een hypotheek in Amersfoort afsluiten met Frits: zo gaat dat

Er staat nog geen kantoor van Frits in Amersfoort. Maar dat hoeft bij ons ook niet! Wij werken namelijk volledig digitaal. Je hoeft dus niet eens de deur uit. Dit scheelt in de kosten. Je krijgt onafhankelijk advies, persoonlijke service én een vaste lage prijs.

We nemen de tijd om jou alles uit te leggen, op zo'n manier dat jij het na kunt vertellen.

Gratis hypotheekgesprek inplannen
1
Zelf rekenen
Zelf rekenen

Maak zelf een hypotheekberekening met onze online gereedschappen

Gebruik onze uitgebreide rekentools, je persoonlijke dashboard en onze informatieve kennisbank om zelf te bepalen hoeveel je kunt lenen. Begin met de volgende stappen voordat je met een adviseur spreekt:

  • Uitvoerig je leenmogelijkheden verkennen
  • Vergelijk de voorwaarden en rentepercentages van diverse financiële instellingen
  • Onderzoek de factoren die bepalend zijn voor jouw financiële beslissingen
  • Plan je hypotheekstrategieën voor zowel de nabije als verre toekomst
2
Eerste gesprek
Eerste gesprek

Fritsanalyse bij Hypotheekoverleg

Benut onze gratis consultatie om jouw hypotheekmogelijkheden te verkennen. Tijdens dit gesprek werk je samen met je adviseur aan financiële berekeningen die je later zelf kunt bekijken en aanpassen via je dashboard.

Of je nu een beginnende koper, een verhuizer, of iemand bent die overweegt over te sluiten, onze Fritsanalyser biedt essentieel inzicht in je financiële situatie. Het eerste gesprek is gratis en duurt 45 minuten. Hoe klinkt dat?

3
Adviesgesprek
Adviesgesprek

Samen met je adviseur de hypotheekmogelijkheden doorlopen

Klaar om een beslissing over je hypotheek te nemen? Je adviseur en jij zullen alle denkbare opties grondig overwegen. Dit garandeert dat je een weloverwogen keuze maakt die past bij jouw toekomstplannen.
4
Renteaanbod
Renteaanbod

Een aanvraag voor een renteaanbod indienen

Na je keuze te hebben gemaakt, onderneemt je adviseur de stappen om een renteaanbod bij de gekozen bank aan te vragen. Dit document zal belangrijke details bevatten, waaronder het maximale leenbedrag, de rentetarieven en de gekozen termijn voor de rente.
5
Hypotheekaanvraag
Hypotheekaanvraag

Documenten indienen voor je hypotheekaanvraag

Het tijdig indienen van de juiste documenten is noodzakelijk voor de afhandeling van je hypotheek. Wij bieden ondersteuning bij dit proces, zodat je stressvrij blijft.
6
Akkoord
Akkoord

Afsluiten bij de notaris

Nu bereik je het hoogtepunt van het hypotheekproces: op bezoek bij de notaris om je woningaankoop te verzegelen. Dat moet gevierd worden!

Consumentenbond
1200px-Logo_Het_Financieele_Dagblad.svg
Volkskrant
RTL nieuws
NRC_logo.svg
Radar

Klanten in Amersfoort over ons hypotheekadvies

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1160 beoordelingen
Rating Image 9.6
Deskundig en goed advies!
Als starters op de woningmarkt is het in de huidige markt niet makkelijk een huis aan te kopen. De druk van het snel bieden na een bezichtiging en de stress door het overbieden, maakte de zoektocht niet makkelijk. Door het deskundige advies van Timothy hebben wij alsnog met veel vertrouwen een huis weten aan te kopen en daar de juiste hypotheek bij weten te vinden. De Biedverzekering die Frits aanbiedt, was voor ons een gamechanger. Ook de online dashboards die Frits biedt, maken dat je met veel vertrouwen het hypotheekproces doorloopt. Van vrienden en familie hoorde ik dat het aanvragen van een hypotheek een stressvolle klus is, maar door Timothy en zijn collega's van Frits heb ik dat totaal niet zo ervaren. Ik zou het iedereen aanraden om via Frits een hypotheek af te sluiten en zeker als starter is de Biedverzekering helemaal een dikke aanrader!

Als starters op de woningmarkt is het in de huidige markt niet makkelijk een huis aan te kopen. De druk van het snel bieden na een bezichtiging en de ...

Anne-Joël uit Amersfoort
14-05-2024
Uw medewerker Frank de Leeuw heeft ons uitstekend geholpen
Hij adviseerde in ons belang, alles was helder en volledig voor ons.

Hij adviseerde in ons belang, alles was helder en volledig voor ons.

Geert uit Amersfoort
7-12-2023
Een fijn eerste hypotheekgesprek & zeer nuttige informatie vind je bij ik ben frits.
Wij hadden ons allereerste hypotheek gesprek met Frank, een zeer vriendelijke en behulpzame adviseur. Zowel vooraf, tijdens als na het eerste gesprek is de informatievoorziening goed op orde. De website van ik ben frits staat vol met nuttige artikelen en documenten, dat is fijn. Tijdens het gesprek ga je wat meer in op je eigen situatie en neemt de adviseur je mee in hun digitale tool. Ook die is erg handig!

Wij hadden ons allereerste hypotheek gesprek met Frank, een zeer vriendelijke en behulpzame adviseur. Zowel vooraf, tijdens als na het eerste gesprek ...

Thomas uit Amersfoort
30-06-2023
Uitstekende begeleiding bij hypotheekaanvraag
Consumentenbond neemt je stap voor stap mee door het proces. Als je vragen hebt dan kun je bellen of mailen. Bereikbaarheid is daarmee prima. Het dashboard als middel om alles inzichtelijk te houden is fijn. Het uiteindelijke rapport is opgesteld in duidelijke taal, je weet precies waar je aan toe bent.

Consumentenbond neemt je stap voor stap mee door het proces. Als je vragen hebt dan kun je bellen of mailen. Bereikbaarheid is daarmee prima. Het dash...

Sebastiaan uit Amersfoort
20-01-2023
Erg fijn
De online omgeving is prettig. Punten van verbetering: - Vragenlijst bevat veel dubbele informatie tov de analyse. Zou mooi zijn om die gegevens te koppelen. Scheelt een hoop dubbel werk. - documenten waren niet allemaal nodig, en ook onduidelijk op welke termijn. Wij hebben een hoop moeite gedaan om alles binnen een week bij elkaar te rapen, om er vervolgens achter te komen dat dat allemaal zo snel niet nodig was. - Scenario's maken en vergelijken is een krachtige tool. Ik had daar graag buiten het hypotheekgesprek om ook mee willen spelen, maar dat is alleen beschikbaar voor de adviseur.

De online omgeving is prettig. Punten van verbetering: - Vragenlijst bevat veel dubbele informatie tov de analyse. Zou mooi zijn om die gegevens te k...

Timothé uit Amersfoort
23-12-2022
Meedenken met een lastige, niet-standaard vraag!
Karin wilde eerst rustig horen wat het probleem was. Ze stelde relevante vragen en keek verder dan een paar standaard-indicatoren. Ze gaf een advies dat voor mij zo voordelig mogelijk was, waarbij ze rekening hield met diverse omstandigheden. Ze raadde me aan te kijken of het mogelijk was het nemen van een hypotheek te voorkomen en hierdoor veel kosten (ook haar eigen advieskosten) te voorkomen. Ze hielp ook met het bedenken van alternatieven voor het geval dit plan niet lukt. Ik vond haar deskundig, ze heeft absoluut veel kennis van zaken maar denkt vooral heel erg met je mee. Heel knap!

Karin wilde eerst rustig horen wat het probleem was. Ze stelde relevante vragen en keek verder dan een paar standaard-indicatoren. Ze gaf een advies d...

Marike uit Amersfoort
13-12-2022
Meedenken met een lastige, niet-standaard vraag!
Karin wilde eerst rustig horen wat het probleem was. Ze stelde relevante vragen en keek verder dan een paar standaard-indicatoren. Ze gaf een advies dat voor mij zo voordelig mogelijk was, waarbij ze rekening hield met diverse omstandigheden. Ze raadde me aan te kijken of het mogelijk was het nemen van een hypotheek te voorkomen en hierdoor veel kosten (ook haar eigen advieskosten) te voorkomen. Ze hielp ook met het bedenken van alternatieven voor het geval dit plan niet lukt. Ik vond haar deskundig, ze heeft absoluut veel kennis van zaken maar denkt vooral heel erg met je mee. Heel knap!

Karin wilde eerst rustig horen wat het probleem was. Ze stelde relevante vragen en keek verder dan een paar standaard-indicatoren. Ze gaf een advies d...

Marike uit Amersfoort
13-12-2022
Hypotheekoversluiting snel met deskundig advies geregeld
Goede hypotheeadviseur, geen mooie praatjes, praktisch en snel geregeld.

Goede hypotheeadviseur, geen mooie praatjes, praktisch en snel geregeld.

Edwin uit Amersfoort
26-10-2022
Prettige mensen die mij advies gaven.
Online moet je goed de weg weten, dan is het een mooie manier van zaken doen. Online haperingen maken het proces lastiger.

Online moet je goed de weg weten, dan is het een mooie manier van zaken doen. Online haperingen maken het proces lastiger.

Dilly uit Amersfoort
29-11-2021
Snel, duidelijk en verrassend 'relaxed'
Ikbenfrits heeft ons ontzettend goed geholpen met het verkrijgen van onze hypotheek. Handige tools waardoor je direct weet hoeveel je kunt lenen. Vervolgens snel en duidelijk geholpen door Judie en Froukje. Ik had niet verwacht dat zoiets groots en belangrijks zo relaxed zou verlopen. Bedankt!

Ikbenfrits heeft ons ontzettend goed geholpen met het verkrijgen van onze hypotheek. Handige tools waardoor je direct weet hoeveel je kunt lenen. Verv...

Julia uit Amersfoort
4-08-2021
Jammer dat ik de rente niet kan aanpassen
Er wordt nu standaard met de laagste rente gerekend. Maar de laagste rente is niet het enige interessante, in mijn geval is de rente dus hoger, maar dit kan ik niet aanpassen in de tool. Verder super handig, op dit puntje na.

Er wordt nu standaard met de laagste rente gerekend. Maar de laagste rente is niet het enige interessante, in mijn geval is de rente dus hoger, maar d...

F. Smit uit Amersfoort
24-07-2021
Adequaat, snel en met voldoende kennis van zaken.
Het had een veel hogere score geweest als een partij die niet onder controle of contract bij Frits staat beter, sneller en doeltreffender had geopereerd. Hoe krijg je het voor elkaar, een uit 43 banken gekozen geldverstrekker, wel op advies van de adviseur, die uiteindelijk kinderachtig en trainerend werkt. Het plan was om de hypotheek op inkomen van mijn vrouw te sluiten, ik bleef dus buiten schot. Dat had je gedacht. Aan het eind van de actie wilden ze toch een nulverklaring, een document dat ik geen schulden had in mijn eigen bedrijfje. Toen dat was opgelost stond een kruisje bij man, in plaats vrouw op de werkgeversverklaring. Fout, opnieuw! Snel weten te regelen, maar toen was de salarisstrook niet meer conform, mijn vrouw was méér gaan verdienen, in januari en februari, dus moest een nieuwe salarisstrook geupload worden . . . . Toen kwam de dag van transport wel snel dichterbij, en inderdaad, de notaris zag geen kans de gelden op tijd binnen te krijgen >> uitstel, iedereen bellen, mailen, vrij vragen van werk, makelaar, eindbezichtiging, waardeloos. Maar zoals gezegd, dit is niet iets waar Frits debet aan was . . . . Ik weet niet of anderen dit is opgevallen, maar er zit veel ex-Rabobank personeel bij ikbenfrits.

Het had een veel hogere score geweest als een partij die niet onder controle of contract bij Frits staat beter, sneller en doeltreffender had geoperee...

Hans uit Amersfoort
7-03-2021
Makkelijk, snel, kennis van zaken, duidelijke instructies, overzichtelijke website
....

....

Marten uit Amersfoort
17-11-2020
Overzicht in digitaal dossier en sterk onafhankelijk advies
Ik heb een positieve ervaring met ikbenfrits.nl. Ze geven onafhankelijk advies en mijn adviseur had goede inhoudelijke kennis om ook complexere vragen te beantwoorden. Het dossier is digitaal, super overzichtelijk en je wordt stap voor stap aan de hand genomen wat je moet doen. Als je geen kennis hebt van hypotheken, ga je het met ikbenfrits.nl nog leuk vinden ook. De collega's zijn naar mijn idee ook modern en persoonlijk. Kortom: aanrader ten opzichte van de traditionele hypotheekadviseurs.

Ik heb een positieve ervaring met ikbenfrits.nl. Ze geven onafhankelijk advies en mijn adviseur had goede inhoudelijke kennis om ook complexere vragen...

Luuk uit Amersfoort
24-07-2020

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Waarom is het verstandig om voor een onafhankelijke hypotheekadviseur te kiezen?

Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt alle banken zodat jij de beste voorwaarden en rente kunt krijgen. Banken doen dit niet, zij bieden alleen hun eigen producten aan waaruit je kunt kiezen. Omdat je bij een onafhankelijke adviseur veel keuze hebt, kun je vaak ook een voordeligere hypotheek vinden. Dat kan behoorlijk wat schelen over de jaren heen.

Wat kun je verwachten van een eerste hypotheekgesprek?

Je kunt kiezen of je met je hypotheekadviseur wilt bellen of videobellen. Tijdens dit gesprek kun je in jouw persoonlijke dashboard meekijken zodat je kunt zien welke analyses en berekeningen er gemaakt worden. Ook kun je deze berekeningen later terugzien of zelf aanpassen. We vinden het belangrijk dat dit gesprek zo concreet mogelijk voor je is, daarom wordt in dit gesprek al 80% besproken.

Hoeveel kost hypotheekadvies bij Frits?

Over de prijzen van onze diensten zijn we graag zo transparant mogelijk. We werken daarom met vaste tarieven. Heb jij een speciale situatie? Dan betaal je soms wat extra omdat het de adviseur meer werk kost. 

Is hypotheekadvies bij oversluiten slim?

Ook wanneer je je hypotheek gaat oversluiten, is het handig om eerst hypotheekadvies in te winnen. Vaak biedt een andere bank namelijk voordeligere rentes dan jouw eigen bank. Een adviseur helpt je met het kiezen van de beste bank voor jouw situatie. Het uiteindelijk doel is natuurlijk dat je maandlasten op deze manier lager worden.

Geven jullie ook hypotheekadvies aan ZZP’ers?

Zeker weten. Je kunt met deze tool berekenen wat je maximale hypotheek wordt als je werkt als zelfstandige. Als je daarna besluit om door te gaan met Frits, krijg je een gesprek met een adviseur die gespecialiseerd is in ZZP'ers en de betreffende regelgeving. Zo krijg je de best mogelijke service.

Enthousiast geworden?

We nemen graag alle mogelijkheden met je door.

Gratis afspraak maken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.