Hypotheekadviseur Utrecht

Op zoek naar een huis in het gezellige Utrecht? Een onbezorgd gevoel en de beste hypotheekkeuze: je fixt het samen met Frits.

Gratis afspraak maken
utrecht-gc0da68683_640

Wat kun je van ons verwachten?

user_headset_icon
Een gratis hypotheekgesprek met een gecertificeerde adviseur
chart_user_icon
Inzicht in je mogelijkheden en berekeningen via je eigen dashboard
list_check_Icon
Een volledig verzorgd aanvraagtraject van offerte tot notaris
Hypotheekgesprek inplannen

Wonen in Utrecht

Utrecht is een van de gezellige studentensteden die Nederland rijk is. Daardoor is er in de stad veel te doen, zoals het Spoorwegmuseum bezoeken bijvoorbeeld. En uiteraard mag de beroemde Domtoren niet vergeten worden! Bovendien ligt Utrecht natuurlijk in het midden van Nederland. Dat maakt dat het makkelijk bereikbaar is, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Utrecht is natuurlijk ook niet zonder reden de tweede beste stad om te wonen in Nederland, net na Amsterdam. 

Helaas is Utrecht ook een van de duurdere steden van Nederland. Het kan daarom lastig zijn om een betaalbaar huis te vinden in Utrecht. Maar onze Biedverzekering kan je hierbij helpen! Daarmee heb je namelijk meer kans dat jouw bod het winnende bod is. 

Biedverzekering

Versla de huizenmarkt: ruim 4x meer kans op een winnend bod met onze Biedverzekering

Met onze Biedverzekering heb jij een streepje voor tijdens het bieden op jouw droomhuis. Je kunt met onze Biedverzekering zelfs bieden zonder voorbehoud van financiering!

 
Biedverzekering aanvragen
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Belangrijke aandachtspunten als hypotheekadviseur in Utrecht

Bij het kopen van een huis in Utrecht, zijn er een aantal zaken waar je als hypotheekadviseur extra op let en waar wij dan ook uitgebreid bij stil staan tijdens het hypotheekadvies.

WAllet

 

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Ga je een appartement kopen in Utrecht? Grote kans dat je dan te maken krijgt met een VvE (Vereniging van Eigenaren). Je wordt hier dan verplicht lid van.

 

Shield blue

 

Doorlooptijd

Het rondmaken van je hypotheek - ook wel doorlooptijd genoemd - duurt gemiddeld 13-40 werkdagen. Dit hangt af van je situatie maar ook van de bank die je kiest.

 

Graph

 

Erfpacht

Utrecht is een van de gemeenten in Nederland die een erfpachtsysteem heeft. Door de erfpacht kun je minder lenen. Benieuwd hoe het precies zit?

 

Wij vergelijken álle banken op rente en voorwaarden

Hypotheekrentes vergelijken

Een hypotheek in Utrecht afsluiten met Frits: zo gaat dat

Frits heeft op dit moment geen kantoor in Utrecht. Maar dat hoeft ook niet! Wij werken namelijk volledig digitaal. Je hoeft dus niet eens de deur uit. Dit scheelt in de kosten. Je krijgt onafhankelijk advies, persoonlijke service én een vaste lage prijs.

We nemen de tijd om jou alles uit te leggen, op zo'n manier dat jij het na kunt vertellen.

Gratis hypotheekgesprek inplannen
1
Zelf rekenen
Zelf rekenen

Onze rekentools voor een nauwkeurige hypotheek berekening

Profiteer van onze interactieve online rekentools en een uitgebreid persoonlijk dashboard samen met een rijke kennisdatabase om zelf een idee te krijgen van je maximale hypotheek. Hier zijn stappen die je zelf kunt uitvoeren voordat je met een adviseur spreekt:

  • Gedetailleerd jouw financieringsruimte analyseren
  • Bekijk grondig alle banken en hun aanbiedingen op rente en voorwaarden
  • Zorg dat je inzicht hebt in de specifieke factoren die jouw financiële scenario beïnvloeden
  • Evalueer je hypotheekmogelijkheden voor nu en de toekomst
2
Eerste gesprek
Eerste gesprek

Hypotheekgesprek met Fritsanalyse

Verken je hypotheekopties in ons gratis introductiegesprek. Samen met een adviseur maak je berekeningen, die je later kunt aanpassen en bekijken in je dashboard.

Onze Fritsanalyser geeft je, ongeacht of je een starter, verhuizer of oversluiter bent, inzicht in je financiële status.

3
Adviesgesprek
Adviesgesprek

Samen met je adviseur keuzes overwegen

Ben je gereed om een hypotheek te kiezen? Samen met je adviseur loop je over alle mogelijke hypotheekroutes en keuzes. Dit helpt je om de beste keuze te maken die bij jouw persoonlijke situatie past.
4
Renteaanbod
Renteaanbod

Rentevoorstel aanvragen bij de bank

Nadat je een keuze hebt gemaakt, verzorgt je adviseur de aanvraag van een rentevoorstel bij de bank. Dit voorstel zal alle belangrijke informatie bevatten zoals het maximale leenbedrag, de rentepercentages en de rentevaste periode, plus een overzicht van de benodigde documenten.
5
Hypotheekaanvraag
Hypotheekaanvraag

De juiste documenten aanleveren

Een efficiënte verwerking van je hypotheekaanvraag vereist het aanleveren van relevante documenten. Ons team assisteert je om ervoor te zorgen dat je alle juiste documenten tijdig aanlevert.
6
Akkoord
Akkoord

Het afsluitende bezoek aan de notaris

Het leukste onderdeel van het hypotheekproces: het bezoek aan de notaris om de aankoop van je huis af te ronden. Maak je klaar voor een feestelijke afsluiting!

Consumentenbond
1200px-Logo_Het_Financieele_Dagblad.svg
Volkskrant
RTL nieuws
NRC_logo.svg
Radar

Klanten over ons hypotheekadvies in Utrecht

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1168 beoordelingen
Rating Image 9.6
Frits heeft voor ons een ingewikkeld proces zo simpel mogelijk gemaakt
Frits heeft ons enorm geholpen bij de aankoop van ons eerst huis. De medewerkers die wij gesproken hebben zijn erg vriendelijk en professioneel. We hadden het gevoel dat er echt de tijd voor ons werd genomen, bijvoorbeeld omdat de backoffice medewerker ons steeds belde wanneer er een belangrijke update was. Ook vonden we de online omgeving erg overzichtelijk. De omgeving slaagt er in om duidelijk weer te geven waar je bent in het best wel ingewikkelde proces.

Frits heeft ons enorm geholpen bij de aankoop van ons eerst huis. De medewerkers die wij gesproken hebben zijn erg vriendelijk en professioneel. We ha...

Christa uit Utrecht
15-05-2024
Heel goed en persoonlijk geholpen!
We zijn enorm tevreden over de dienstverlening van Frits. Wouter en Birgit hebben ons heel snel en kundig geholpen. Ze hebben goed naar onze wensen geluisterd en met een persoonlijke aanpak was de hypotheek binnen no-time geregeld! We raden deze partij van harte aan.

We zijn enorm tevreden over de dienstverlening van Frits. Wouter en Birgit hebben ons heel snel en kundig geholpen. Ze hebben goed naar onze wensen ge...

Marlise uit Utrecht
27-04-2024
Erg fijn en duidelijk contact
We hebben meerdere keren met Bertrick overlegd over onze hypotheekaanvraag, die uiteindelijk succesvol is gebleken. Het waren fijne gesprekken waarbij hij alles duidelijk uitlegde en onze vragen goed beantwoordde. Het aanvraagproces ging ook soepel en werd fijn begeleid (ook door zijn collega Claudia). Op mails werd doorgaans snel gereageerd. Het enige minpunt dat ik zou kunnen noemen, is dat er soms tijdsdruk achter de gesprekken leek te zitten waardoor er voor bijvoorbeeld het kiezen van de hypotheekverstrekker minder lang uitgetrokken kon worden dan we hadden gewild. Dit is natuurlijk ook begrijpelijk aangezien wij niet de enige klant waren... Ook bleek de bank keer op keer nieuwe documenten van ons te verlangen, naast de vele documenten die al voor Frits aangeleverd dienden te worden, wat het proces stressvoller maakte. Maar dit hoort erbij en is Bertrick geenszins aan te rekenen!

We hebben meerdere keren met Bertrick overlegd over onze hypotheekaanvraag, die uiteindelijk succesvol is gebleken. Het waren fijne gesprekken waarbij...

Thomas uit Utrecht
8-04-2024
Perfect meegedacht in een complexe situatie
Wij raden Frits zeker aan bij een ieder die een woning op het oog heeft of een verandering in zijn hypotheek wil maken. We hadden een complexe situatie met meerdere ondernemingen en een pittige rekenopgave. Maar dit was voor Frits geen enkel probleem. Het was een lange rit maar met een top resultaat. Hulde aan Nick en Nico!

Wij raden Frits zeker aan bij een ieder die een woning op het oog heeft of een verandering in zijn hypotheek wil maken. We hadden een complexe situati...

Rutger en Romy uit Utrecht
18-03-2024
Snelle en deskundige hulp, makkelijk bereikbaar. Zeer tevreden
Wij kwamen via-via uit bij Frits voor een hypotheek gesprek. Ons oriëntatie gesprek met Judie verliep heel prettig en we voelden ons gerustgesteld over ons budget en de mogelijkheden. We hebben ook meerdere vragen gesteld via de mail die altijd snel en deskundig werden beantwoord. Na het vinden van een woning zijn we ook heel goed geholpen met een keuze maken die niet alleen bij ons budget maar ook onze visie past. Wederom werd elke vraag snel en deskundig beantwoord. De online tool is ook echt een waardevolle toevoeging . Heel fijn dat we regelmatig konden spelen met de cijfers om te kijken wat er haalbaar was.

Wij kwamen via-via uit bij Frits voor een hypotheek gesprek. Ons oriëntatie gesprek met Judie verliep heel prettig en we voelden ons gerustgesteld ove...

Lars uit Utrecht
4-01-2024
Goed advies en fijn meegedacht
Onze adviseur, Henk-Jan, van Ikbenfrits was heel prettig in de omgang en voorzag ons van voldoende advies. We hadden altijd het gevoel dat we met vragen terecht konden bij hem. Verder verliep de afhandeling heel prettig en soepel en waren eventuele foutjes in de systemen zo opgelost. We zijn goed ontzorgd door Ikbenfrits!

Onze adviseur, Henk-Jan, van Ikbenfrits was heel prettig in de omgang en voorzag ons van voldoende advies. We hadden altijd het gevoel dat we met vrag...

Stan uit Utrecht
22-10-2023
Onafhankelijk advies en zelf kunnen kiezen
Als iemand die zelf graag het naadje van de kous wil weten, maar ook wat ondersteuning nodig heb als het menens wordt, heb ik Frits uitgekozen op basis van de positieve reviews en het feit dat ze een superhandige vergelijkingstool aanbieden. Hierbij wordt snel duidelijk wat er wel en niet mogelijk is. Vooral de mogelijkheid om (in de afgelopen drie jaar) zowel loondienst als ZZP inkomsten te combineren kwam erg goed van pas. Voor advies werd uitgebreid de tijd genomen en ook bij vragen werd er altijd snel (binnen 24u) gereageerd. Van de eerste keer tool invullen tot definitieve hypotheekofferte duurde slechts drie weken. Aanrader!

Als iemand die zelf graag het naadje van de kous wil weten, maar ook wat ondersteuning nodig heb als het menens wordt, heb ik Frits uitgekozen op basi...

Johan uit Utrecht
16-10-2023
Prettig contact, helder proces
Dit ging echt prima, online contact, kon ook s avonds. Ik kreeg snel antwoorden op vragen en het proces was vanaf het begin helder. De tool was echt superhandig om financiele consequenties door te rekenen. Ik heb 13 jaar geleden ook een hypotheek aangevraagd (bij een andere tussenpersoon, hypotheker) en daar was t black box, had je geen idee wanneer welke stap genomen werd en kreeg je op een gegeven moment telefoon dat t gelukt was. Hier heb je perfect inzicht in doorlooptijden en weet je precies wat je aan moet leveren. Aan te bevelen. Nick was ook echt relaxed in het contact.

Dit ging echt prima, online contact, kon ook s avonds. Ik kreeg snel antwoorden op vragen en het proces was vanaf het begin helder. De tool was echt ...

Tom uit Utrecht
4-10-2023
Maatwerk
Henk-Jan dacht actief mee en heeft me geholpen om een complexe situatie op te lossen op een manier die ik zelf niet had kunnen bedenken.

Henk-Jan dacht actief mee en heeft me geholpen om een complexe situatie op te lossen op een manier die ik zelf niet had kunnen bedenken.

Daan uit Utrecht
15-08-2023
Fijne betrouwbare partij
Hoewel ikbenfrits voor een volledig online partij niet de goedkoopste is, zijn we wel erg blij met onze keuze. Goed advies gekregen, maar ook veel zelf kunnen uitzoeken omdat het ons tweede huis was en we veel kennis al hadden. Niet te veel info gekregen, maar bij vragen was er wel altijd tijd en het online platform werkt fijn. Mocht je twijfelen maak een account aan en vul alles online in, daarvoor betaal je nog niets en geeft je al veel info op ene overzichtelijke manier. Maar ook het proces bij vervolgstappen verloopt erg soepel en kun je overzichtelijk online doen.

Hoewel ikbenfrits voor een volledig online partij niet de goedkoopste is, zijn we wel erg blij met onze keuze. Goed advies gekregen, maar ook veel zel...

Bart uit Utrecht
13-08-2023
Snel, professioneel, gemakkelijk. Zeer tevreden.
Mijn vrouw en ik hadden een zeer goed ervaring met Frits. Iedereen met wie we te maken hadden bij Frits handelde zaken snel en professioneel af. We hadden een nogal bijzondere situatie waarin we de hypotheek binnen een krap tijdsbestek moesten regelen. Dit werd door iedereen bij Frits heel goed opgepakt, die extra moeite deden om ons snel te helpen. Eduard, Dave en Manon reageerden altijd snel en waren geduldig om dingen uit te leggen en ons overal doorheen te begeleiden. Heel erg bedankt aan alle 3! Ook de digitale beleving van het proces is uitstekend - alles heel duidelijk en gemakkelijk. James

Mijn vrouw en ik hadden een zeer goed ervaring met Frits. Iedereen met wie we te maken hadden bij Frits handelde zaken snel en professioneel af. We ha...

James uit Utrecht
22-06-2023
Goed geholpen, heldere uitleg en fijne persoonlijke aandacht.
Kan niet anders zeggen dan heel fijn geholpen door Frits. Alles wordt duidelijk uitgelegd, en het proces is heel overzichtelijk. Er wordt goed met je meegedacht. Op al mijn vragen werd snel gereageerd.

Kan niet anders zeggen dan heel fijn geholpen door Frits. Alles wordt duidelijk uitgelegd, en het proces is heel overzichtelijk. Er wordt goed met je ...

Rein de Viet uit Utrecht
20-03-2023
Goede vragen, goede antwoorden
Goed geholpen, altijd bereikbaar en bruikbaar advies.

Goed geholpen, altijd bereikbaar en bruikbaar advies.

Sjors uit Utrecht
16-12-2022
Fijn gesprek en goede opties
Goede adviseur en ik zou Frits zeker aanbevelen!

Goede adviseur en ik zou Frits zeker aanbevelen!

Wouter uit Utrecht
7-12-2022
Fijn gesprek en goede opties
Goede adviseur en ik zou Frits zeker aanbevelen!

Goede adviseur en ik zou Frits zeker aanbevelen!

Wouter uit Utrecht
7-12-2022

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Waarom is het verstandig om voor een onafhankelijke hypotheekadviseur te kiezen?

Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt alle banken zodat jij de beste voorwaarden en rente kunt krijgen. Banken doen dit niet, zij bieden alleen hun eigen producten aan waaruit je kunt kiezen. Omdat je bij een onafhankelijke adviseur veel keuze hebt, kun je vaak ook een voordeligere hypotheek vinden. Dat kan behoorlijk wat schelen over de jaren heen.

Wat kun je verwachten van een eerste hypotheekgesprek?

Je kunt kiezen of je met je hypotheekadviseur wilt bellen of videobellen. Tijdens dit gesprek kun je in jouw persoonlijke dashboard meekijken zodat je kunt zien welke analyses en berekeningen er gemaakt worden. Ook kun je deze berekeningen later terugzien of zelf aanpassen. We vinden het belangrijk dat dit gesprek zo concreet mogelijk voor je is, daarom wordt in dit gesprek al 80% besproken.

Hoeveel kost hypotheekadvies bij Frits?

Over de prijzen van onze diensten zijn we graag zo transparant mogelijk. We werken daarom met vaste tarieven. Heb jij een speciale situatie? Dan betaal je soms wat extra omdat het de adviseur meer werk kost. 

Is hypotheekadvies bij oversluiten slim?

Ook wanneer je je hypotheek gaat oversluiten, is het handig om eerst hypotheekadvies in te winnen. Vaak biedt een andere bank namelijk voordeligere rentes dan jouw eigen bank. Een adviseur helpt je met het kiezen van de beste bank voor jouw situatie. Het uiteindelijk doel is natuurlijk dat je maandlasten op deze manier lager worden.

Geven jullie ook hypotheekadvies aan ZZP’ers?

Zeker weten. Je kunt met deze tool berekenen wat je maximale hypotheek wordt als je werkt als zelfstandige. Als je daarna besluit om door te gaan met Frits, krijg je een gesprek met een adviseur die gespecialiseerd is in ZZP'ers en de betreffende regelgeving. Zo krijg je de best mogelijke service.

Enthousiast geworden?

We nemen graag alle mogelijkheden met je door.

Gratis afspraak maken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.