Hypotheekrente dertig jaar vast

Als je een hypotheek afsluit, kies je altijd voor een bepaalde rentevaste periode. Deze periode varieert van één tot dertig jaar. In deze periode blijft de hypotheekrente die jij betaalt gelijk.

 

Voordelen dertig jaar rentevaste periode

Als je verwacht dat de rente verder gaat stijgen, kun je ervoor kiezen om de rente voor langere tijd vast te zetten. Hiermee kies je voor zekerheid, want je weet precies wat je hypotheeklasten zijn voor de aankomende dertig jaar.

Nadelen dertig jaar rentevaste periode

Als vuistregel geldt; hoe korter je rentevast periode, hoe lager je rente. Als je kiest voor dertig jaar rentevast betaal je vaak een hoger rentepercentage dan als je kiest voor een kortere periode, zoals tien of twintig jaar.

 

Een hypotheekadviseur kan je helpen

Hoeveel jaar je de rente vastzet is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en situatie. Wil je jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Plan dan een gratis hypotheekgesprek. Tijdens dit gesprek kun je in jouw persoonlijke dashboard meekijken. Ook kun je deze berekeningen later terugzien en zelf aanpassen. 

Hypotheekrente dertig jaar vast vergelijken

Wij vergelijken álle banken op rente en voorwaarden. We hebben de banken voor jou gesorteerd op de scherpste rente.

Actuele hypotheekrente

Wanneer je kiest voor een nieuwe hypotheek, speelt de hypotheekrente natuurlijk een grote rol. Je wilt graag de laagste rente betalen en zo je maandlasten laag houden. Ons overzicht van de actuele hypotheekrentes helpt je daarbij. 

Ook is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van de bank. Hoeveel mag je bijvoorbeeld boetevrij aflossen? En hoe zit het met het aanpassen van de risicoklasse? Gelukkig vind je dit ook in onze rentevergelijker en vind je een uitgebreide beoordeling per bank door de Consumentenbond.

Tip 1
Tip 1

Lineaire of annuïteitenhypotheek?

Wanneer je een hypotheek kiest, moet je ook een keuze maken voor de hypotheekvorm. Het is tegenwoordig verplicht om een lineaire of annuïteitenhypotheek te nemen. Wat het verschil is tussen deze twee hypotheken, lees je hier. Wel mag je een gedeelte aflossingsvrij nemen, alleen krijg je over dat deel geen hypotheekrenteaftrek.

Tip 2
Tip 2

Wat gaat de rente in de toekomst doen?

Het is lastig om te bepalen wat de hypotheekrente exact gaat doen in de toekomst. Niemand weet dat zeker. Op basis van trends in de financiële wereld schrijft Frits periodiek een renteverwachting. Dit kan je helpen om je rentevaste periode te bepalen.

Tip 3
Tip 3

Rentevaste periode

Het bepalen van je rentevaste periode is behoorlijk lastig. Je kan kiezen tussen een periode van een maand tot een periode van wel 30 jaar. Daarbij is een rentevaste periode van 10, 20 of 30 jaar het meest voorkomend.

Wat speelt hierbij een rol? Of je verwacht snel te verhuizen, of je liever zekerheid hebt of lage maandlasten en natuurlijk de renteverwachting. Als vuistregel geldt: hoe korter je rentevaste periode, hoe lager je rente. Als je kiest voor een langere rentevaste periode, omdat je bijvoorbeeld verwacht dat de rente gaat stijgen, betaal je ook een wat hoger rentepercentage.

Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Klanten over onze rekentools

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1042 beoordelingen
Rating Image 8.6
Goed geholpen

Prettige communicatie

Edwin uit Den Haag
18-04-2023
Uitstekend

In mijn contact met Frits ben ik op goede wijze geholpen. Ondersteunend en adviserend. Op geen enkele wijze opdringend. Met veel kennis van zaken. Als...

Jacques uit Zierikzee
21-11-2022
Zeer professioneel en van deze tijd. Een echte aanrader!

We hebben advies gevraagd over een nieuw aanbod van onze huidige hypotheekverstrekker. Frank heeft ons heel prettig en persoonlijk uitleg gegeven over...

Ingrid uit Uithoorn
28-10-2022
Uitstekende en integere advies op maat.

Na een goed eerste gesprek met dhr. F de Leeuw, kregen we een viertal senario's. Mooi uitgewerkt en top advies. Goed uitgelegd wat de plus en min punt...

Dennis uit Alkmaar
16-10-2022
Gaat snel

Selle indicatie van wat er mogelijk is

dj visch uit Vaassen
20-05-2022
Teleurgesteld

Hallo jullie zeggen dat ik boete moet betalen DUS jullie informatie klopt niet gaat de rente omhoog geen boete !!!!!

H uit Asten
14-05-2022
Geen ervaringen met u.

Alleen via e-mail en advertenties uwerzijds.

Ben uit Oosterhout
15-03-2022
Onzin aflossing vrij staat er niet bij.

Helaas is de aflossingsvrij hypotheek er niet. Ga geen €688 betalen. Aflossingsvrij maar €277 .

J uit Denthe
18-02-2022
Opnieuw uitstekend geholpen!

Nadat ik al eerder afgelopen jaar contact had gehad met mijn adviseur, ben ik wederom weer goed en zeer vriendelijk en geduldig geholpen. En buiten da...

Hans de Vries uit ARNHEM
8-01-2022
Frits komt vertrouwelijk en betrouwbaar over

Rabobank! Hoofdsom €260.000/2 keuzeplus hypotheken € 25.000./2 woningverbetering kredieten totaal€37.500. Het laatste krediet is toe aannrente herzien...

Pieter Anton Schatteleijn uit Muiden
29-12-2021
prettig

Ik heb gesproken met een deskundige adviseur die een realistisch beeld heeft geschetst van mijn huidige hypotheek. Hij was geduldig en er was voldoend...

Serife uit Den Haag
28-12-2021
Duidelijkheid en eerlijkheid

Goede info en inzicht in de mogelijkheden via de site.

Hans uit Almere
18-12-2021
prima

Hoewel uiteindelijk niet in zee gegaan met IkbenFrits vanwege onze voorkeur voor de wat persoonlijkere benadering van een lokale hypotheekadviseur was...

Karst uit Arnhem
14-12-2021
geen mogelijkheid om uit te schrijven

Ik wens geen mails van u te ontvangen.Als ik op 'schrijf mij uit 'druk moet ik mij inschrijven,en dat wil ik niet en dat heb ik nok nooit gedaan. Dus ...

apm uit druten
7-12-2021
Twee keer een telefonische afspraak gemaakt en twee keer niet teruggebeld.

Slechte klantvriendelijkheid, moeilijk verstaanbare telefonist (krakende headset). Geen enkele bereidheid om de fouten te herstellen. Slechte reclame ...

Dorien uit Enschede
3-11-2021

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Hoe lang moet ik mijn rente vastzetten?

Niemand heeft een glazenbol, dus dat is een enorm lastige vraag! Het hangt erg af van jouw situatie. Je kunt eens een kijkje nemen bij onze renteverwachting. Misschien helpt dat je verder.

Hoe kan ik de hypotheekrente vergelijken 10 jaar rentevaste periode?

In onze rentevergelijker kun je de hypotheekrente vergelijken voor een 10 jaar rentevaste periode. Je kunt ook eenvoudig switchen naar bijvoorbeeld 5 of 20 jaar. Zo kun je gemakkelijk de verschillen zien.

Hoe kan ik de hypotheekrente vergelijken 20 jaar rentevaste periode?

Ook dit kan in onze rentevergelijker! Je switcht eenvoudig de knop rentevaste periode naar 20 jaar en je hebt het antwoord.

Kan ik ook de hypotheekrente aflossingsvrij vergelijken?

In de rentevergelijker kun je zelf de hypotheekvorm kiezen. Standaard staat deze op annuïtair, omdat dit de meest gekozen hypotheekvorm is. Maar je kunt hem ook aanpassen naar aflossingsvrij. Zo kun je de aflossingsvrije hypotheekrente vergelijken.

Kunnen jullie een lagere rente voor mij regelen dan andere adviseurs?

Nee, dat kan niet. Alle rentes zijn in Nederland transparant en beschikbaar op de websites van de geldverstrekkers en in deze rentevergelijker. Door strenge wetgeving in Nederland kunnen tussenpersonen of banken zelf hier niet van afwijken. Benieuwd naar de hypotheekrente nu? Scroll dan weer even een stukje omhoog.

Wat wij voor je doen is samen met jou de beste hypotheek vinden met daarbij de beste en laagste rente. Met deze rentevergelijker kun je zelf vast kijken naar de beste voorwaarden en de laagste rentes.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.