Welke rentevaste periode kies je?

Het is één van de meest gestelde vragen: welke rentevaste periode zal ik kiezen? Het antwoord? Dat is voor iedereen anders, jouw keus is erg afhankelijk van je situatie en wensen.
stopwatch

3 min

calendar
26 februari 2021
eye

1593

Bereken direct wat jij kunt lenen

Welke rentevaste periode neem je?

Er is dus geen vaste formule waarmee je je rentevaste periode kiest. Bedenk wat je precies wilt? Kies je voor een langere rentevaste periode, dan betaal je maandelijks meer rente, maar krijg je een stukje zekerheid terug. Je weet namelijk zeker wat je iedere maand betaalt voor je hypotheek. Ook als de rentes stijgen, blijf jij je lage rente betalen tijdens je rentevaste periode.

Hypotheekrente

Uiteindelijk is het natuurlijk een beetje koffiedik kijken: want hoe verwacht je dat de hypotheekrente gaat veranderen de komende tijd? Hiervoor hoef je geen financieel expert te zijn. Als je een blik in de krant werpt, kom je al een heel eind. Veel dingen hebben invloed op de rentestand, waaronder het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Onze hypotheekadviseurs zijn op de hoogte van het laatste nieuws en kunnen je adviseren over je rentevaste periode. Daarnaast kun je een kijkje nemen bij onze renteverwachting, die regelmatig wordt geüpdatet. Verder is het belangrijk om in te schatten of je de komende tijd plannen hebt waarbij je wijzigingen aan je hypotheek wilt aanbrengen. Misschien willen jij en je partner binnen nu en tien jaar wel aan kinderen beginnen. Dan wil je misschien verhuizen en is het makkelijker om een nieuwe hypotheek af te sluiten. 

image

Wij helpen je met je rentevaste periode

Hierboven zie je een beslisboom met afwegingen die je kunt maken voor het bepalen van je rentevaste periode. Wanneer je met een hypotheekadviseur gaat praten, is het handig om er alvast over na te denken als voorbereiding op het gesprek. Spreek tijdens het gesprek je afwegingen door, dan helpt de adviseur je afwegingen in perspectief te plaatsen zodat je uiteindelijk de beste keuze maakt. Laat je weten wanneer je gebeld wilt worden door een adviseur? Tot snel!

Gratis afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

17/08/2023

Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

15/08/2023

Mag je een IKB meenemen voor je hypotheek?

10/08/2023

BKR registratie telefoon, wat is de invloed op je hypotheek?

Mag ik mijn bonus meetellen voor de hypotheek?

10/07/2023

Hypotheekgever of hypotheeknemer: wat is het verschil?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.