Rentemiddeling of oversluiten?

Rentemiddeling is een manier om je maandlasten direct te verlagen. Hierbij wordt een boete uitgesmeerd over een nieuwe, langere rentevaste periode. Ikbenfrits rekent uit of dit de moeite waard is.

Start direct de berekening
Achtergrond informatie

Wat is rentemiddeling?

Door de lage rentes willen mensen graag af van hun dure hypotheek. Bij rentemiddeling ga je een nieuw contract aan met de bank voor een langere periode. Hierbij wordt de oude (hoge) rente gemiddeld met de nieuwe (lage) rente. Dat klinkt gunstiger dan het is. De banken hanteren allerlei trucjes waardoor de nieuwe rentes meestal veel ongunstiger zijn dan bijvoorbeeld oversluiten. De rekentool van Ikbenfrits vergelijkt de twee opties.

ACHTERGROND INFORMATIE

Wanneer is rentemiddeling de moeite waard?

Rentemiddeling is zelden goedkoper dan het oversluiten van de hypotheek of niets doen. Toch kan het in sommige gevallen uitkomst bieden. Als je niet in staat bent om de huidige rente te betalen en je niet genoeg verdient om te kunnen oversluiten, dan is rentemiddeling een optie. Dit kan ook het geval zijn als je flink onder water staat. Doe de check en vergelijk.

Hypotheekadvies 2.0

Hallo, wij zijn Ikbenfrits

Wij zijn geen doorsnee hypotheek adviseurs. Wij staan aan jouw kant. We maken hypotheken persoonlijk, inzichtelijk en toegankelijk.

WE ZIJN IN DE WOLKEN

Onze klanten beoordelen ons met een

9.1

In de media

Je kent ons van