Hypotheek en corona: de zon achter de wolken

Vaak is Ikbenfrits kritisch op hypothekenland. We schijnen licht op zaken of praktijken die wij niet eerlijk vinden. Deze kritische houding is terug te zien op de media pagina. Dat betekent niet dat we het niet waard vinden om te vermelden als er dingen wél goed gaan in hypothekenland. Juist in deze onzekere tijden is het mooi om te zien dat er nog een hoop goed gaat en dat banken goed meedenken met hun klanten en extra maatregelen nemen.

 
stopwatch

3 min

calendar
3 april 2020
eye

132

Corona maatregelen Feature Image Shape

Uitstel van rente en aflossing

Veel mensen worden financieel hard getroffen door de maatregelen die zijn ingesteld om het Coronavirus in de hand te houden. Denk bijvoorbeeld aan zzp’ers, kleine ondernemers, werknemers met een flexibel dienstverband of mensen die in de horeca werken. Omdat het inkomen van deze mensen op dit moment niet altijd even zeker is, komen banken hun klanten tegemoet bij het aflossen van hun hypotheek. Zo kan er bij ABN Amro en de Volksbank, maar ook bij kleinere partijen zoals Munt Hypotheken, Florius en Vista worden gekozen om 3 maanden geen aflossing en rente te betalen. Deze betalingen worden uitgesteld. Op deze manier kunnen mensen die in deze tijden minder werk en inkomen hebben, toch nog hun andere maandlasten blijven betalen. De Rabobank kijkt ook naar passende oplossingen, zoals het tijdelijk omlaag brengen van de maandlasten. Een woordvoerder van de Rabobank vertelde aan RTL Z: "We kijken of er in plaats van individuele regelingen, bredere maatregelen genomen moeten worden". Ook Kees Dijkhuizen, CEO van ABN Amro, sprak met RTL: “De vorige keer waren we (red. de banken) onderdeel van het probleem. Nu zijn we onderdeel van de oplossing.”

Haken en ogen

Het is mooi om te zien dat banken meedenken met hun klanten en ze niet aan hun lot overlaten. Toch zitten er een paar haken en ogen aan deze regeling. Dit heeft te maken met de aftrekbaarheid van je hypotheeklasten. Ikbenfrits heeft uitgezocht wat eventuele nadelige gevolgen voor jou zijn als je gebruik maakt van een uitstelregeling.

Lees meer over de uitstelregeling

Andere maatregelen

Veel bedrijven, waaronder Ikbenfrits, zijn overgeschakeld op volledig thuis werken. Het aanpassingsvermogen en de flexibiliteit van alle partijen is bewonderenswaardig. Ondanks de ongewone situatie wordt er overal doorgewerkt om ervoor te zorgen dat jouw hypotheek rond komt. Banken passen ook hun werkwijze aan op de situatie. Zo accepteren veel banken tijdelijk digitale ondertekening van documenten en wordt er meegedacht met klanten die eventueel in de problemen kunnen komen met hun maandelijkse aflossingen. Daarnaast proberen veel partijen je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van ontwikkelingen en wat deze voor jou kunnen betekenen. Veel banken, distributeurs en andere hypotheekadviseurs hebben aparte artikelen, pagina’s of liveblogs waarin ze vertellen over de nieuwe ontwikkelingen en eventuele gevolgen.

Dankbaar

Bij Ikbenfrits vinden we het mooi om te zien hoe iedereen zich aanpast om mensen te kunnen blijven helpen met hun hypotheek. Het is bijzonder dat al deze dingen gebeuren en daarvoor willen we alle betrokken partijen bedanken. Bedanken voor het meedenken, snel schakelen en contact houden. Op de eerste plaats willen we natuurlijk jou bedanken voor het vertrouwen. Nog steeds worden er elke dag afspraken gemaakt door mensen die hun hypotheek aan ons toevertrouwen. Met de manier waarop deze crisis in hypothekenland wordt opgevangen, en samen met alle betrokken partijen, werken we nog steeds keihard om jouw hypotheek zo snel mogelijk rond te krijgen.

 
Team Frits

Kom jij ons team versterken?

We willen dat iedereen in Nederland de best mogelijke hypotheek heeft. Ons team bestaat uit meer dan 80 Fritsers die dagelijks Frits beter, slimmer, klantvriendelijker, bekender en leuker maken. Dat doen we samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Wil jij ons helpen die ambitie waar te maken?

popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheeknieuws

21/07/2023

Update labelstapelaars: Kifid keurt omzeilen eensporig rentebeleid goed

17/03/2023

Dalende huizenprijzen: 1 op 3 nieuwbouwkopers in problemen

21/01/2023

DUO trapt na: tijdelijk minder hypotheek voor pechgeneratie

5/12/2022

Kwart huizenbezitters kan hypotheeklasten verlagen met nieuwe taxatie

3/11/2022

Voor bijna iedereen daalt de maximale hypotheek in 2023

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.