Vacatures

Bij welke bank moet je je ZZP Hypotheek afsluiten?

Wil je je Hypotheek ZZP berekenen? Dat kan, door onze tool in te vullen. Die vergelijkt onafhankelijk meer dan 30 banken, waaronder de Rabobank. Wij kunnen ook je hypotheek daar voor je afsluiten. Daarnaast vertel ik je over de voorwaarden voor zzp’ers bij de Rabobank.

Charlie Vielvoye

Hypotheek ZZP berekenen

Hoeveel hypotheek kan je krijgen als zzp’er? Dit is natuurlijk de hamvraag. Daarom hebben we een gratis tool ontwikkelt waarmee je dit binnen 5 minuten kan berekenen. Die zet meer dan 30 banken op een rij. Is Rabobank voor jou de goedkoopste? Dan kun je bij ons de hypotheek afsluiten. Let op: het kan zo zijn dat een andere bank een beter aanbod voor je heeft. Dan vertellen we je dit ook.

Zo gaat het in zijn werk:

  • Zoek de jaarcijfers van je onderneming bij elkaar
  • Geef aan wanneer je begonnen bent met je onderneming
  • Vul de jaarcijfers in van de afgelopen 3 jaar
  • Vul de prognose in het van het huidige jaar
  • Geef aan of je andere financiële verplichtingen hebt
  • Klik op ‘Bereken maximale hypotheek’

De Rabobank en zelfstandige ondernemers

Ik kan het me goed voorstellen als je liever eerst iets meer leest over de voorwaarden van de Rabobank. Dan heb je wat context voordat je een berekening maakt. De Rabobank staat te boek als een ondernemersvriendelijke bank. Daarom hebben we de proef op de som genomen en gekeken naar hun voorwaarden voor zzp’ers. Deze voorwaarden hebben we vervolgens vergeleken met die van andere banken. Welke voorwaarden zijn bijzonder van de Rabobank?

Je kan bij de Rabobank al na 1 jaar terecht

Een van de hardnekkigste mythes rondom hypotheken voor zelfstandigen is dat je minimaal 3 jaar bezig moet zijn om een hypotheek af te kunnen sluiten. Dit is niet waar. Steeds meer banken accepteren namelijk ook startende ondernemers. Sommige banken nemen dan een percentage van de winst uit je onderneming als zogeheten toetsinkomen. Op basis van dit toetsinkomen bepalen ze wat je mag lenen. De Rabobank rekent meestal de volle 100% in dit soort gevallen. Dus ben je pas 1 jaar bezig en heb je 20.000 euro winst? Dan nemen ze 20.000 euro als je toetsinkomen. Op het moment is Rabobank de enige die dit doet.

Moet ik dan hoe dan ook bij de Rabobank zijn als startende ondernemer?

Op basis van wat hierboven staat zou je dat denken. Toch is dit niet een uitgemaakte zaak. Het hangt helemaal af van je situatie. Andere banken hebben weer een beter aanbod als je situatie net iets anders is. Daarom is het handig om onze gratis tool in te vullen. Dan weet je het binnen 5 minuten. Het kan zijn dat niet de Hypotheek ZZP Rabobank als beste eruit rolt.

Niet alleen de maximale hypotheek telt

Wanneer je een hypotheek gaat afsluiten dan is de maximale hoogte natuurlijk van groot belang. Maar dit is niet het hele verhaal. Je betaalt namelijk ook rente. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bij de ene bank net iets minder mag lenen maar dat de rente ook een stukje lager is. Op de lange termijn ben je dan toch voordeliger uit. Het beste aanbod voor jouw hypotheek zzp draait dus om de beste combinatie van de maximale lening en de rente. Onze gratis tool houdt ook rekening met de actuele rentes. Dan weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Logisch toch?

Je bent niet gebonden aan je eigen bank

Misschien zit je bij de Rabobank en denk je dat je dan automatisch daar moet zijn voor een hypotheek. Met jou vele anderen. Dit is ook een hardnekkige mythe. Wanneer je informeert bij je eigen bank naar de mogelijkheden voor een hypotheek dan pakken ze gewoon dezelfde checklist erbij als bij nieuwe klanten om te kijken hoeveel je mag lenen. Lees wat ik daar nog meer over te zeggen heb.

Een hypotheek voor zzp'ers, dat gaat net anders

Download gratis het e-book "Hypotheek voor zzp'ers". Vol met tips, eisen van de bank en dingen waar je op moet letten.

Waar gaat het allemaal over?

  • Het gehele proces uitgelegd: van huis zoeken tot hypotheek afsluiten
  • Hoe wordt je inkomen beoordeeld
  • Hoe zit 't met als je pas een paar jaar zzp'er bent?