Als een speer uitgebreid zoeken op Funda

Hoe zorg je dat je snel een huis vindt, terwijl je toch uitgebreid kunt zoeken op Funda en dus geen belangrijke huizen over 't oog ziet?

stopwatch

3 min

calendar
10 juli 2023
eye

204

Bereken direct wat jij kunt lenen

Uitgebreid en snel zoeken op Funda

Je weet het zeker: je bent helemaal klaar met huren en je wilt je eigen huis kopen. Of misschien al wel een volgende. Je weet ook al wat je maximaal kunt lenen aan hypotheek en staat dus in de startblokken voor het binnenhengelen van je droomhuis. Alleen de zoektocht duurt wat langer dan je hoopte. Er zijn veel bieders en huizen zijn voordat je het weet alweer verkocht. Daarom is het handig om je zoektocht nóg efficiënter in te richten zodat je snel maar ook uitgebreid kunt zoeken op Funda. Je leest de tips hieronder!

Nu berekenen wat je kunt lenen

5 tips om als een speer uitgebreid te zoeken op Funda

 1. Zoeken op reistijd.
  Dit is vooral een handig criterium om op te zoeken als je nog niet precies weet waar je wilt wonen, maar je een maximum wilt instellen aan reistijd vanaf een locatie. Als je bijvoorbeeld wel een school in gedachten hebt, of je werk natuurlijk. Je vindt deze functie door eerst te klikken op 'kaart', dan zie je linksboven reistijd staan.
 2. Gebruik een zoekwoord.
  Ben je op zoek naar een huis met een speciaal element zoals een kelder of een huis dat gelijkvloers is? Dan kun je het veld invullen 'zoek in omschrijving' en dan zal Funda kijken of jouw zoekwoord matcht met de omschrijving van het huis. Je vindt dit zoekveld in het linkermenu helemaal onderaan.
 3. De functie 'beschikbaar'
  Het kan handig zijn om op beschikbare huizen te zoeken, zodat je niet je tijd stopt in een huis dat onder bod ligt. Zo kun je efficiënt aan de slag met huizen waar je nog een kans maakt.
 4. Dagen op Funda
  Sommigen zoeken met deze filter op de nieuwste huizen. Soms kan het juist lonen om deze filter niet te gebruiken, omdat huizen soms weer beschikbaar komen omdat een bieding niet doorgaat. Dit betekent in sommige gevallen dat het huis niet 'nieuw' op Funda komt.
 5. Zoek op meerdere locaties tegelijk
  Misschien wil je niet per se in een bepaalde gemeente wonen, maar in een groter gebied. In dat geval kun je op meerdere plaatsen zoeken. Typ een plaatsnaam in en klik dan op het plusje wat er verschijnt. Op die manier kun je meerdere plekken toevoegen aan je zoektocht.

Je hypotheek

Is het gelukt? Heb je je huis gevonden? Dan is het nu zaak dat je het huis ook krijgt. Waarschijnlijk is er namelijk fikse concurrentie. Om jou meer kans te geven tijdens het bieden, helpen wij je met een Biedcertificaat. Je kunt naar dit certificaat tijdens een gratis hypotheekgesprek. In het Biedcertificaat verklaart een hypotheekadviseur van Frits tot welk bedrag je kunt bieden. Dit geeft de verkopende partij zekerheid dat je in staat bent om het huis te betalen en versterkt dus je positie. Wist je trouwens dat het Biedcertificaat helemaal gratis is?

Gratis afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Bertrick van der Steege

Bertrick geeft al bijna twee jaar hypotheekadvies bij Frits. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwbouwwoning, een startershypotheek of het verhogen van je hypotheek. Bertrick kijkt graag naar.. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

25/04/2024

Hypotheek voor alleenstaanden

25/04/2024

Willen je ouders garant staan voor je hypotheek, schenken of lenen?

25/04/2024

Kan ik een huis kopen met mijn salaris? Let op deze 4 dingen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

20/02/2024

Studieschuld hypotheek verzwijgen? Beter van niet

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.