Een prefab woning: een optie voor jou?

Goedkoop en snel: twee termen die je in de bouw niet vaak tegelijkertijd tegenkomt. Toch kan dat wel degelijk met een prefab woning. Wil je weten of dit type huis iets voor jou is?
stopwatch

3 min

calendar
17 november 2023
eye

593

Wat is een prefab woning en wat zijn de prijzen?

Prefab staat voor 'prefabricated'. Het betekent in essentie dat onderdelen van het huis van tevoren worden gemaakt in een fabriek. Op de bouwplaats wordt het vervolgens in elkaar gezet, als een heus bouwpakket. Dit zorgt ervoor dat een prefab woning een stuk goedkoper is (ongeveer 25%) en ook sneller gebouwd wordt dan een traditioneel huis. Ook heb je keuze uit veel verschillende stijlen. Van de stijl van Hans en Grietje tot strakke bungalows. Wil je weten hoe het bouwen van een prefab huis eraan toe gaat? Dit filmpje laat goed zien hoe het huis ter plekke in elkaar wordt gezet.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Nadelen van een prefab woning

Naast de voordelen van prijs en snelheid, zijn er ook nadelen verbonden aan prefab woningen. Zo moet je van tevoren alles tot in detail uitdenken. Wanneer de onderdelen gefabriceerd zijn, kun je geen aanpassingen meer maken. Ook moet je vaak meer geld uitgeven aan transport. Denk aan een grotere vrachtwagen voor het vervoer en een kraan om het huis uiteindelijk in elkaar te zetten.

Wil je weten hoeveel jij maximaal kunt lenen om een prefab woning aan te schaffen?

En, is het iets voor jou?

Koop je een eerste huis of ga je verhuizen en ben je een prefab woning aan het overwegen? Bedenk dan goed met een architect hoe je wilt dat het huis eruit komt te zien. Tot in de puntjes. Ook moet je zeker zijn dat je later het huis niet wilt gaan aanpassen, dat is namelijk een stuk lastiger in het geval van een prefab huis. Want ook al zijn de prijzen van prefab woningen laag, zodra je elementen later moet toevoegen gaan de prijzen weer snel omhoog.

Ze vertellen je alles

Ook al kunnen onze adviseurs je alles vertellen over prefab woningen, zelf zijn ze niet prefab. Je krijgt namelijk speciaal op jouw situatie een hypotheekadvies. En daarom nemen ze ook graag de tijd voor je. Je hoeft alleen te laten weten wanneer je gebeld wilt worden voor een gratis hypotheekgesprek.

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Eduard Knape

Eduard is hypotheekadviseur bij Frits en is gespecialiseerd in verduurzaming. Hij helpt je graag aan een passend hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/06/2024

Woonquote, wat is dat?

25/04/2024

Hypotheek voor alleenstaanden

25/04/2024

Willen je ouders garant staan voor je hypotheek, schenken of lenen?

25/04/2024

Kan ik een huis kopen met mijn salaris? Let op deze 4 dingen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.