Voorbeeldbrief bieden huis: zo breng je een bod uit

In de grote steden zijn de huizen niet aan te slepen. Het is dan ook normaal om in zo’n krappe markt tegen de verkopende partij op te bieden. Het is niet altijd even makkelijk om een openingsbod te bepalen. En hoe breng je de verkoper op de hoogte van je bod als je weet hoeveel je wilt bieden? Met mijn voorbeeldbrief bieden huis, gaat het je lukken!

Casper van Groos

Oververhit

Als je op zoek bent naar een huis heb je de term waarschijnlijk al eens voorbij horen komen: de huizenmarkt is oververhit. Dit betekent dat de vraag groter is dan het aanbod. De kans is dan ook groot dat je bij het bieden op jouw droomhuis niet de enige bent die een bod uit wil brengen.
Lees hier mijn artikel over bieden in een krappe markt

Openingsbod

Door die enorme vraag naar huizen kan het lastig zijn om je openingsbod te bepalen. Overbieden is tegenwoordig namelijk de normaalste zaak van de wereld, maar natuurlijk wil je niet te veel betalen. Aan de andere kant wil je ook weer niet te weinig bieden, zodat iemand anders het huis krijgt. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de hoogte van jouw openingsbod. Zorg ook dat je weet wat wat voor invloed overbieden heeft op jouw hypotheek. Boven de vraagprijs bieden is namelijk niet altijd zonder gevolgen.

Voorbeeldbrief bieden huis

Je bent eruit en weet hoeveel je wilt gaan bieden op dat leuke huis dat je hebt gezien? Mooi! Nu moet je alleen nog de verkopende partij op de hoogte brengen van je bod. Weet je niet wat er allemaal in je openingsbod moet staan? Download dan gratis mijn e-book “Bieden op jouw droomhuis”. Daar vind je meer informatie over het bepalen van je bod en een handige voorbeeldbrief om je bod uit te brengen. Je hoeft alleen maar jouw openingsbod en gegevens in te vullen. De rest heb ik al voor je gedaan, wel zo makkelijk!

Alvast een eerste tip: check tot hoe ver je kan gaan

Als je een bod gaat doen dan moet je natuurlijk weten tot hoe ver je kan gaan. Je kan zelf je hypotheek berekenen, maar ja kunt dit ook gratis checken bij 1 van mijn adviseur door een telefonisch gesprekje. Dat geeft meer zekerheid én we kunnen samen bepalen wat financieel het maximale bod zou kunnen zijn. Ga je na dit gesprek niet verder met mij? Even goeden vrienden! Het gesprek is gratis.