Voorbeeldbrief bieden huis: zo breng je een bod uit

Het is niet altijd even makkelijk om een openingsbod te bepalen. En hoe breng je de verkoper op de hoogte van je bod als je weet hoeveel je wilt bieden? Met deze voorbeeldbrief lukt het nog makkelijker om te bieden op jouw toekomstige huis!
stopwatch

3 min

calendar
23 maart 2021
eye

20531

Bereken direct wat jij kunt lenen

Oververhit

Ben je op zoek naar een huis? Dan heb je vast al opgemerkt dat de huizenmarkt oververhit is. De vraag is op het moment op veel plekken groter dan het aanbod. Daarom is goed bieden op een huis behoorlijk belangrijk, je hebt immers te maken met veel competitie die óók dat leuke huis willen. Wat je kan helpen om wél dat huis te bemachtigen is bieden zonder voorbehoud van financiering met de Biedverzekering. Dit is een document waarin een adviseur van Frits verklaart tot welk bedrag je kunt bieden. Dit geeft de verkopende partij zekerheid dat je in staat bent om het huis te betalen en je loopt geen risico op een boete.

 

Openingsbod

Door die enorme vraag naar huizen kan het lastig zijn om je openingsbod te bepalen. Overbieden is tegenwoordig namelijk de normaalste zaak van de wereld, maar natuurlijk wil je niet teveel betalen. Aan de andere kant wil je ook weer niet te weinig bieden, zodat iemand anders het huis krijgt. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de hoogte van jouw openingsbod. Zorg ook dat je weet wat wat voor invloed overbieden heeft op jouw maximale hypotheek. Boven de vraagprijs bieden is namelijk niet altijd zonder gevolgen en je kunt maximaal maar 100% lenen van de woningwaarde.

Maximale hypotheek berekenen

 

Voorbeeldbrief bieden huis

Je bent eruit en weet hoeveel je wilt bieden op dat leuke huis dat je hebt gezien. Nu moet je alleen nog de verkopende partij op de hoogte brengen van je bod. Weet je niet wat er allemaal in je openingsbod moet staan? Download dan hieronder het gratis e-book “Bieden op jouw droomhuis”. Daar vind je meer informatie over het bepalen van je bod en een handige voorbeeldbrief om je bod uit te brengen. Je hoeft alleen maar jouw openingsbod en gegevens in te vullen. De rest is al voor je gedaan, wel zo makkelijk!

Check tot hoe ver je kan gaan

Als je een bod gaat doen dan wil je natuurlijk weten tot hoe ver je kan gaan. Je kunt zelf alvast je hypotheek berekenen, maar je kunt natuurlijk ook bellen met een adviseur van Frits en je situatie voorleggen. De adviseur kijkt met je mee, geeft je zekerheid en bepaalt samen met jou wat financieel het maximale bod zou kunnen zijn. Ga je na dit gesprek niet verder met Frits? Even goeden vrienden!

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Eerste pagina - E-book bieden

Bieden: zo doe je dat

In de huizenmarkt van nu is bieden bijna een kunstvorm geworden. Overbieden is inmiddels meer regel dan uitzondering en de concurrentie kan overweldigend aanvoelen. Met dit e-book weet je wat je kunt verwachten en hoe je het beste kunt bieden, inclusief een handige voorbeeldbrief om je bod uit te brengen!

Eerste pagina - E-book bieden

Download het gratis E-book “Bieden op een huis”.

Met dit e-book weet je wat je kunt verwachten en hoe je het beste kunt bieden, inclusief een handige voorbeeldbrief om je bod uit te brengen!

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/08/2023

Dit moet je weten over wettelijke bedenktijd aankoop huis

11/08/2023

Bod geaccepteerd, en nu?

10/07/2023

Huren of kopen, wat is wijsheid?

10/07/2023

8 vragen om te stellen tijdens een bezichtiging

10/07/2023

Wat is een verbouwingsspecificatie?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.