Ga je verhuizen? En heb je nog een voordelige rente bij je huidige hypotheek? Dan wil je die natuurlijk meenemen naar je nieuwe hypotheek. Misschien kan je dan gebruik maken van een verhuisregeling. Maar wat houdt die precies in?

Stijn Janmaat

Wat is een verhuisregeling bij een hypotheek?

Een verhuisregeling biedt je de mogelijkheid om je hypotheek onder dezelfde (rente)voorwaarden mee te nemen als je gaat verhuizen. Als je de rente voor een langere periode vast hebt gezet, kan het heel aantrekkelijk zijn om voor een hypotheek te kiezen die deze regeling biedt. Vooral omdat de rentes op dit moment heel erg laag zijn. Grote kans dat de rentes hoger liggen de volgende keer dat je gaat verhuizen.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen zijn dat de rente van je hypotheek wordt meegenomen en blijft gelden voor de resterende rentevaste periode. Daarnaast kun je vaak je lopende polissen en rekeningen (onder voorwaarden) meenemen. Mocht je op het moment van verhuizen een betere hypotheek kunnen krijgen dan je bestaande hypotheek, dan kun je over het algemeen zonder boete je hypotheek aflossen. Een verhuisregeling biedt je de mogelijkheid om een hypotheek mee te nemen als het gunstig is, maar dat is geen verplichting.

Bieden alle hypotheken een verhuisregeling?

Niet alle hypotheken bieden deze regeling. Hypotheken hebben allemaal verschillende voorwaarden. Welk hypotheek het beste bij jou past is afhankelijk van je wensen en jouw situatie. Een van mijn experts kan je adviseren welke hypotheek voor jou het beste is.

 

Als je gebruikt maakt van een verhuisregeling kan je dus je hypotheek onder dezelfde (rente)voorwaarden gebruiken voor het kopen van een ander huis. Als de rente laag is, is het voordelig dat die blijft gelden voor de resterende rentevaste periode. Je kunt niet altijd rekenen op de verhuisregeling, want hypotheken hebben namelijk allemaal verschillende voorwaarden. Meer weten over oversluiten? Kijk dan verder bij het oversluiten van een hypotheek.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters