Wat is een verhuisregeling voor je hypotheek?

23 februari 2021 12441x

Ga je binnenkort verhuizen maar heb je nog een voordelige rente bij je huidige hypotheek? Dan wil je die natuurlijk meenemen! In sommige gevallen kun je dan gebruik maken van een verhuisregeling voor je hypotheek. Benieuwd hoe dat werkt?

Michiel Lensink

Je hypotheek meenemen naar je nieuwe huis?

Met een verhuisregeling kun je jouw hypotheek meenemen naar een nieuw huis. Je houdt hierbij dezelfde rente die je had toen je jouw hypotheek afsloot. Dit kan een hoop geld schelen als je jouw huis kocht toen de rentes heel laag stonden! Heb je verhuisplannen? Met onze rekentool bereken je jouw nieuwe hypotheek, ook als je je huidige hypotheek wilt meenemen.

Waarom zou je een oude hypotheek meenemen?

Er zijn een hoop redenen om je oude hypotheek mee te nemen wanneer je verhuist. Ten eerste blijft de rente van je hypotheek even hoog, dit blijft gelden tot het einde van je rentevaste periode. Ook kun je vaak lopende polissen en rekeningen meenemen. Als je dus nog een hypotheek hebt met een hypotheekrente van 2 procent, dan kan dit dus hartstikke voordelig zijn.

Mag ik mijn hypotheek meenemen?

Elke hypotheek is anders, en alle hypotheken hebben verschillende voorwaarden. Niet elke hypotheek heeft dan ook een verhuisregeling. Ben je benieuwd of jouw hypotheek een verhuisregeling heeft? Plan dan gratis een afspraak in met één van onze hypotheekadviseurs. Wij zoeken gratis voor je uit wat verstandig is om te doen, meeverhuizen of een hele nieuwe hypotheek. Wij geven inzicht, jij maakt de keuzes!