Frits goes Dakar!

Sommigen verklaren ons voor gek, sommigen vinden het een raar idee. Maar iedereen vindt het op z'n minst spannend: het hele team van Ikbenfrits.nl gaat de eerste drie weken van april vanuit Dakar, Senegal werken! Ontzettend spannend: gaat dat zomaar goed? Kunnen we gewoon doorwerken? En wat vind jij ervan? We hebben er toch met z'n allen voor gekozen de proef op de som te nemen.

stopwatch

5 min

calendar
2 april 2017
eye

4563

Waarom hebben we hiervoor gekozen?

Het begon met een uit de hand gelopen sterk verhaal. In de winter hebben veel mensen in de Noordelijke landen van de wereld last van een te kort aan vitamine D. Dit komt door een gebrek aan zonlicht. Hoe leuk zou het zijn, dachten wij, om ons vitamine D tekort met z'n allen aan te vullen op een zonnige plek? Het zaadje was geplant: sommige Fritsers konden het niet los laten. Dus werden de plannen concreter, maar de resterende winter korter. Daarom is de datum geprikt op begin april.

IMG_20170401_094923

Wat betekent dit voor jou?

Onze goede dienstverlening is waar wij het meest trots op zijn. Natuurlijk mag dat niet achteruitgaan door deze trip. Dus, we werken op dezelfde manier door. We zijn telefonisch bereikbaar op dezelfde tijden (09:00 - 18:00) en op hetzelfde telefoonnummer (020 - 235 85 30). Alle afspraken gaan uiteraard gewoon door. Als het goed is merk je alleen dat we wat vrolijker zijn dan normaal. En het getoeter van auto's gekwetter van exotische vogels op de achtergrond.

Ook als we in Nederland zijn, werken we op afstand met onze partners. Ook daaraan verandert dus niets. Ben je er toch niet helemaal gerust op, of heb je nog vragen? Neem even contact op. Ben je toevallig in de buurt? Onze deur staat natuurlijk voor je open.

De voorbereidingen

Voor ons werk hebben we eigenlijk maar één ding nodig: internet. Nu staat Dakar niet per se bekend om zijn snelle internetverbinding. Dus we hebben niet alleen een plan-A, maar ook een plan-B, -C en -D:

  1. Internet op locatie, op kabel van het hotel.
  2. 4G sim-kaarten met mobile wifi router
  3. Internationale sim-kaarten om mee te bellen
  4. De schietstoel: De harde kern van Frits vliegt (met de staart tussen de benen) terug

Ook hebben we twee verkenners vooruit gestuurd: Thomas en Joost. Zij zijn twee dagen eerder vertrokken en zijn de kwartiermakers. Zij zorgen voor kabels, stroom, koffie en een aangename temperatuur als de rest van het team aankomt. De eerste berichten uit Dakar zijn luid en duidelijk te horen, dus dat is goed nieuws. Er wordt nu gebruik gemaakt van de combinatie 1 en 2.

Vrijwilligerswerk

Gaan we in onze vrije tijd dan alleen maar in de zon liggen en surfen? Nee, want Frits is nooit alleen voor zichzelf bezig. Misstanden in de financiële wereld of in de rest van de wereld: Frits heeft voor iedereen een plekje in z'n hart.

We hebben contact gezocht met vrijwilligersorganisaties en ambassades. Uiteindelijk werken we onder andere samen met Klaslokaal in Senegal. We helpen zonnepanelen te repareren en het installeren van een waterpomp. Daarnaast hebben we de afgelopen weken veel medische spullen verzameld voor een verpleeghuis in Yène en kleding voor de plaatselijke basisschool.

Voor de medische spullen willen we graag de bijdrage van Astrid, Joyce, Kristina en Medigros benoemen. Dank jullie wel!

En wie gaat dat betalen?

Wij als team vinden het een leuke activiteit en dragen daarom onze kosten. Het kost jou, en Frits, niets. Dus wees gerust, je betaalt bij ons (nog steeds) niet teveel.

 

Wil je bijdragen aan Klaslokaal in Senegal?

Dat kan! Je kan geld doneren via iDeal dat wij vervolgens schenken aan de school en het verpleeghuis (inmiddels gesloten).

Wij hebben er ontzettend veel zin in! Wil je weten waar we precies zitten? Dat is hier.

Team Frits

Kom jij ons team versterken?

We willen dat iedereen in Nederland de best mogelijke hypotheek heeft. Ons team bestaat uit meer dan 80 Fritsers die dagelijks Frits beter, slimmer, klantvriendelijker, bekender en leuker maken. Dat doen we samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Wil jij ons helpen die ambitie waar te maken?

popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Wij zijn Frits

25/04/2022

Hoe ben je hypotheekadviseur geworden en wat zijn je doelen?

21/03/2022

Over Continuous Improvement bij Frits

4/03/2022

Starten als zelfstandig adviseur voor Frits

13/01/2022

Bertrick vertelt over zijn eerste stappen in 't hypotheekadvies

22/11/2021

Hoe begin je als adviseur? Marcel vertelt 't

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.