Starten als zelfstandig adviseur voor Frits

Jos werkt als zelfstandig hypotheekadviseur voor Frits. Drie maanden geleden startte hij en wij zijn natuurlijk benieuwd hoe het nu gaat!

stopwatch

3 min

calendar
4 maart 2022
eye

311

Starten zelfstandig adviseur Feature Image Shape

Hoi Jos, welkom bij Frits en leuk dat je dit interview wilt doen. Ik zag dat je lang hebt gewerkt in de pensioenmarkt. Waarom heb je de sprong gemaakt naar hypotheken?

Ik heb inderdaad een flinke tijd in de pensioenwereld gewerkt en daar verschillende rollen gehad. Het uitdagende is dat pensioenen behoorlijk complex kunnen zijn, net als hypotheken eigenlijk. Het is belangrijk om het voor je klanten zo begrijpelijk en overzichtelijk mogelijk maken. Toch miste ik direct klantcontact en was ik eraan toe om iets nieuws te leren. Dus ja: hypotheekadviseur!

Is de inhoud erg verschillend?

Ja er zijn dingen waar je goed bij moet opletten, zoals financieringsnormen. Gelukkig organiseert Frits kennis-workshops: die zijn heel waardevol. Ze helpen om mijn kennis bij te spijkeren van onderwerpen waar ik minder van weet.

Je werkt freelance als hypotheekadviseur voor ons maar ook voor een andere opdrachtgever. Hoe gaat dat?

Ja klopt, ‘s ochtends werk ik voor Frits en in de middag adviseer ik voor een ander bedrijf. Daardoor heb ik soms wel zes tot zeven afspraken per dag. Zij werken net als Frits ook volledig digitaal, dus hierdoor kan ik alles vanuit huis doen. Fijn, want ik woon in Groningen en dat scheelt me veel aan reistijd.

Wat vind je leuk aan Frits?

Het is leuk dat er bij Frits veel hypotheekadviseurs zijn. Hierdoor heb je veel gelijken waar je makkelijk vragen aan kunt stellen. Je kan bij iedereen aankloppen en er wordt meestal snel gereageerd via Slack, zo ben je snel geholpen als je even iets niet weet. Wat ik ook fijn vind is dat iedereen heel betrokken is. Tijdens mijn sollicitatie heb ik veel collega’s gesproken, dit schetst een goed beeld van het bedrijf. Ook was ik gelijk welkom bij de kerstborrel en een teamuitje: schilderen op Bob Ross!

Onze onboarding is natuurlijk digitaal, wat vond je daarvan?

Helemaal in het begin moest ik hier wel aan wennen. Zo was de tool eerst nog een uitdaging. Maar al snel wordt het makkelijker en snap je waar je alles kunt vinden. Dan merk je echt de toevoeging van de tool wanneer je gesprekken voert met klanten. Ook worden alle videogesprekken opgenomen met klanten, deze kun je later terugkijken. In het begin vond ik het nog confronterend om mezelf terug te zien maar inmiddels is het juist fijn. Je ontdekt hierdoor fouten of verbeterpunten. Hiervan leer ik waardoor ik volgende gesprekken beter kan voeren.

Wil je ook bij ons zelfstandig hypotheekadviseur worden? Bekijk hier hoe dat bij Frits werkt.

Team Frits

Kom jij ons team versterken?

We willen dat iedereen in Nederland de best mogelijke hypotheek heeft. Ons team bestaat uit meer dan 80 Fritsers die dagelijks Frits beter, slimmer, klantvriendelijker, bekender en leuker maken. Dat doen we samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Wil jij ons helpen die ambitie waar te maken?

popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Wij zijn Frits

4/03/2022

Starten als zelfstandig adviseur voor Frits

13/01/2022

Bertrick vertelt over zijn eerste stappen in 't hypotheekadvies

1/11/2021

Hoe Manon Frits heeft gevonden

13/08/2021

Van hypotheekadviseur tot team lead: dit is Sven

15/06/2021

Hoe Timo van bijbaan naar hypotheekadviseur is gegaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.