Hoe Timo van bijbaan naar hypotheekadviseur is gegaan

Dit is Timo. Timo is 23 jaar en heeft zijn studie Financial Services Management bijna afgerond. Een kleine drie jaar geleden begon hij met een bijbaantje bij Ikbenfrits. Nu, twee stages later, is hij hypotheekadviseur in opleiding. Vandaag vertelt hij over z’n weg daar naartoe en z’n dromen voor de toekomst.

stopwatch

3 min

calendar
15 juni 2021
eye

157

Werken bij Frits Feature Image Shape

Hi Timo, vertel ons; hoe is het avontuur bij Ikbenfrits eigenlijk begonnen?

Ik was eerstejaars student en had een bijbaantje bij de Albert Heijn. Via LinkedIn ontving ik een enthousiast berichtje van een recruiter of ik wilde werken voor Ikbenfrits. Zij had op mijn Linkedin-profiel gezien dat ik een WFT basis certificaat had. Ik was enthousiast en startte met lichte backoffice werkzaamheden (het papierwerk dat komt kijken bij hypotheken). We spraken af dat ik tijdens mijn stage het volledige deel van de backoffice voor mijn rekening zou nemen.

En toen?

Ook na die stage bleef ik werken bij Ikbenfrits. Weer als bijbaan naast mijn studie. Toen ik in mijn laatste jaar weer een stage moest lopen, was de keuze snel gemaakt: die wilde ik bij Ikbenfrits doen. Ik startte toen met het traject om hypotheekadviseur te worden, en dit doe ik nog steeds vier dagen per week. Over een paar maanden is mijn studie afgerond en zal ik fulltime aan boord zijn.

Heb je een vaste coach die je heeft geholpen in dit traject?

Toen ik nog in het backoffice team werkte, had ik Lisette als coach. Zij heeft me veel geleerd. Nu ik als adviseur werk, heb ik Gradie als coach. Als adviseur bij Ikbenfrits, kom je altijd in een team met adviseurs die variëren in de ervaring die ze hebben. Zo kun je veel leren van anderen. Ik analyseer hoe anderen hun gesprekken met klanten aangaan en neem bepaalde dingen mee. Af en toe pas ik dan een strategie toe die zij ook gebruiken.

Heb je een voorbeeld van zo’n strategie?

Het zijn voornamelijk de kleine dingetjes. Alledaagse voorbeelden betrekken op de theorie achter hypotheken bijvoorbeeld. Zo versimpel je het voor de klant en kan het makkelijker in context geplaatst worden.

Wat vind je het leukste aan dit werk?

Bij ons thuis waren hypotheken het gesprek van de dag. Mijn moeder was hypotheekadviseur en ze vertelde er vaak over. Zo ben ik al geprikkeld met het vak denk ik. Wat ik mooi aan dit werk vind, is dat ik mensen kan helpen met de kennis die ik heb opgedaan, zo probeer ik lastige dingen makkelijk uit te leggen. En het is natuurlijk mooi om klanten uiteindelijk aan hun droomhuis te helpen. Het menselijke aspect; daar krijg ik gewoon energie van.

Wat zou je nog willen leren?

Mijn ambitie is om snel op te schalen naar een medior positie. Maar ik wil ook een stijgende lijn zien in mijn resultaten, zoals bijvoorbeeld de score die klanten mij geven als adviseur. En misschien wil ik later een team met juniors aansturen. Zo kan ik mijn eigen pad binnen het bedrijf delen met mensen die ook aan deze reis gaan beginnen. Er zijn in ieder geval genoeg kansen om te pakken omdat Ikbenfrits een snelgroeiend bedrijf is!

Wil je ook junior adviseur worden bij Ikbenfrits? Check dan deze openstaande vacature!

Team Frits

Kom jij ons team versterken?

We willen dat iedereen in Nederland de best mogelijke hypotheek heeft. Ons team bestaat uit meer dan 80 Fritsers die dagelijks Frits beter, slimmer, klantvriendelijker, bekender en leuker maken. Dat doen we samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Wil jij ons helpen die ambitie waar te maken?

popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Wij zijn Frits

25/04/2022

Hoe ben je hypotheekadviseur geworden en wat zijn je doelen?

21/03/2022

Over Continuous Improvement bij Frits

4/03/2022

Starten als zelfstandig adviseur voor Frits

13/01/2022

Bertrick vertelt over zijn eerste stappen in 't hypotheekadvies

22/11/2021

Hoe begin je als adviseur? Marcel vertelt 't

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.