Van hypotheekadviseur tot team lead: dit is Sven

Maak kennis met onze Sven. Sven werkt alweer tweeënhalf jaar bij Ikbenfrits en groeide na een jaar als hypotheekadviseur door naar een team lead functie.

stopwatch

2 min

calendar
13 augustus 2021
eye

87

Frits Team Feature Image Shape

Hi Sven! Hoe hebben jij en Frits elkaar eigenlijk gevonden?

Na bij drie verschillende grootbanken te hebben gewerkt, was ik opzoek naar iets anders. De grootbanken waren voor mij te conservatief en te log. Ik zocht een organisatie die het echt anders durfde aan te pakken. Daarnaast wilde ik ook dolgraag adviseur worden. Ik had mijn relevante WFT diploma’s gehaald en kon bij Frits instromen als adviseur. Frits was dus op beide fronten een perfecte match.

Maar, waarom hier dan?

Voor mij voelde Frits als een verademing. Frits is een platte organisatie waar de communicatielijnen ontzettend snel werken en overzichtelijk zijn. Dit was ik heel anders gewend bij de banken waar ik eerder gewerkt had. Daarnaast biedt Frits een product aan waar ik voor 100% achter sta. Wanneer een klant bij Frits zijn hypotheek regelt, weet hij zeker dat hij de beste deal krijgt met de beste voorwaarden. Dat vind ik mooi om mee te werken.

Wat vind je het leukst in je rol als team lead?

Ik spreek dagelijks veel collega’s in veel verschillende rollen. Niet alleen de adviseurs in mijn team, maar ook de collega’s van andere afdelingen waar we als operatie deels afhankelijk van zijn. Hierdoor is geen dag hetzelfde en krijg je in de breedte mee hoe Frits functioneert. Daarnaast blijf je als team lead altijd betrokken bij het klantproces. Hoewel ik dus zelf geen hypotheekadvies meer geef, spreek ik wel veel klanten in evaluaties of wanneer een dossier dreigt mis te lopen. Dit maakt het een all-round functie waar ik veel energie van krijg!

Wat waardeer je het meest aan Frits?

Binnen Frits werkt iedereen aan een gemeenschappelijk doel en zet zich daar 110% voor in. Dit inspireert en maakt dat je je werk iedere dag weer een beetje beter wil doen. Ondanks onze snelle groei hebben we dit element met elkaar vast weten te houden. Dat waardeer ik denk ik het meest. En mijn collega’s en de gezellige borrels natuurlijk.

Wat zou je nog willen leren?

Momenteel ben ik bezig met een opleiding om gecertificeerd teamcoach te worden. De werking van teams vind ik ontzettend interessant. Soms kan de samenwerking in een team voor een enorme boost zorgen. Op andere momenten kan een team het individu juist tegenwerken. Waarom dit gebeurt en hoe je dit kunt sturen zijn vraagstukken waar ik nog lang niet over uitgeleerd ben.

Wat voor mensen heb je het liefst in je team?

Ik heb het liefst mensen in mijn team die enthousiast en leergierig zijn. Of je nu 20 jaar in het vak zit of pas net bent begonnen, we kunnen altijd van elkaar leren. De adviseurs die dit omarmen heb ik enorme sprongen zien maken in heel korte tijd. Dit maakt het werken in een team vol adviseurs ook zo leuk. Hoewel het adviseursschap over het algemeen een solistisch beroep is, kun je ontzettend veel leren van elkaar.

Hee, en hoeveel workations heb je al meegemaakt?

Tot nu toe pas één! Met een workation ga je voor een bepaalde tijd (meestal een week) naar een ander land om daar als team te werken. Toen ik net was gestart bij Frits, mocht ik in mijn eerste week gelijk al mee naar Spanje. Ik kon geen betere start met nieuwe collega’s wensen. Op mijn hotelkamer heb ik de namen geleerd zodat ik iedereen tijdens het stappen uit elkaar kon houden. Ik kan niet wachten op de volgende in Lissabon!

Ben je enthousiast geworden naar aanleiding van Sven’s verhaal? Neem dan een kijkje bij onze vacature voor hypotheekadviseur. We zoeken namelijk nieuwe Fritsers!

 

Team Frits

Kom jij ons team versterken?

We willen dat iedereen in Nederland de best mogelijke hypotheek heeft. Ons team bestaat uit meer dan 80 Fritsers die dagelijks Frits beter, slimmer, klantvriendelijker, bekender en leuker maken. Dat doen we samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Wil jij ons helpen die ambitie waar te maken?

popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Wij zijn Frits

25/04/2022

Hoe ben je hypotheekadviseur geworden en wat zijn je doelen?

21/03/2022

Over Continuous Improvement bij Frits

4/03/2022

Starten als zelfstandig adviseur voor Frits

13/01/2022

Bertrick vertelt over zijn eerste stappen in 't hypotheekadvies

22/11/2021

Hoe begin je als adviseur? Marcel vertelt 't

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.