Bertrick vertelt over zijn eerste stappen in 't hypotheekadvies

13 januari 2022 362x

Bertrick werkt pas anderhalve maand bij Ikbenfrits en is helemaal nieuw in ‘t hypotheekadvies. Toch wist hij vrij zeker dat een combinatie van finance en klantcontact goed bij hem zou passen. Vandaag vertelt hij over z’n eerste weken en hoe hij Ikbenfrits gevonden heeft.

Bénine Bijleveld

Bertrick, dankjewel voor je tijd. Laten we beginnen met het bijzondere verhaal over hoe je bij ons bent terecht gekomen.

Ja dat was wel bijzonder inderdaad! Ik sta ingeschreven op een website als respondent. Ze zochten een half jaar geleden naar mensen die recent een hypotheek hadden afgesloten. Dat had ik, dus meldde ik mezelf aan voor het onderzoek. Ik werd uitgenodigd en mocht op het kantoor van Ikbenfrits komen voor een aantal vragen over de website. Voor die tijd had ik nog nooit van Ikbenfrits gehoord. De sfeer op kantoor was goed: heel informeel maar toch professioneel. Een paar dagen later nam ik een kijkje op hun vacaturesite en vanaf daar is het balletje gaan rollen.

Maar je had toen nog geen ervaring als hypotheekadviseur?

Nee, dat klopt. Ik heb Financial Services Management gestudeerd, toen vond ik de mix van klantencontact en finance al interessant. Alleen dacht ik dat je bij een stoffig kantoor zou belanden als je hypotheekadviseur werd. Daarom ging ik een andere richting op, wel binnen finance. Een paar jaar later kocht ik mijn eigen huis en had ik een hypotheekadviseur nodig. Toen viel het kwartje: dit is een functie die goed bij me zou passen.

Inmiddels zijn we anderhalve maand verder, voelt het als een goede stap?

Ik ben heel blij dat ik geswitcht ben, het is namelijk lekker interactief. Zeker nu ik m’n eerste gesprekken met klanten aan het voeren ben. Klanten zijn tevreden en voelen zich goed geholpen door mij. Daar krijg ik energie van.

Het is natuurlijk nog maar kort, maar wat staat je het meeste bij?

Toen ik mezelf voorstelde aan alle Fritsers op Slack, kreeg ik allemaal leuke reacties. Ik voelde me gelijk onderdeel van het team. De neuzen staan dezelfde kant op en iedereen is positief en optimistisch. Er lopen mensen rond van alle leeftijden, maar toch is iedereen jong van geest en staat open voor verandering. Het voelt heel bijzonder en welkom.

Bertrick is gestart als junior adviseur en wordt volgens ons programma opgeleid tot ervaren hypotheekadviseur. Wil jij ook starten als adviseur? Bekijk dan hier onze openstaande functies.

Bertrick
Auteur: Bénine Bijleveld

Bénine Bijleveld

Bénine heeft haar master in Persuasive Communication gehaald in Amsterdam. Tja en die overtuiging vind je wel terug in onze content. Naast content marketing heeft ze ook een neusje voor social media. Zeg, volg je ons eigenlijk al?