Hoe organiseer je zelf een workation?

Werken vanuit het buitenland: het is door Covid in een stroomversnelling gekomen. Nu op afstand werken normaal is, maakt het eigenlijk niet uit vanuit welke plek je werkt. Toch? Hier lees je tips hoe je je eigen workation inricht en wat je nodig hebt aan voorbereiding. Succes!

 
stopwatch

3 min

calendar
21 oktober 2021
eye

118

Workation Frits Feature Image Shape

Wat maakt een workation zo fijn?

Steeds meer Fritsers doen het: werken vanuit het buitenland. Het is een leuke manier om een andere (zonnigere?) locatie beter te leren kennen. En hoe fijn is het om voor je werkdag een duik te nemen in de zee? Of om na je laatste meeting de stad te verkennen? Wij kunnen het alleen maar aanmoedigen, want een nieuwe omgeving geeft je inspiratie, een kijkje in een andere cultuur en frisse energie. Het is een mooi samenspel waar wij onze Fritsers de ruimte bieden om te ontdekken en te groeien en het resultaat zie je ook terug in hun werk.

Onze collega Bénine werd geïnspireerd door de Ikbenfrits-workation (ja die is er ook nog!) en besloot zelf op pad te gaan. Ze vloog dit najaar naar Madrid om daar een aantal weken te werken. In deze blog deelt zij de belangrijkste takeaways om je workation te fixen. Want het moet natuurlijk wel strak geregeld zijn.

Supersnel internet

Met stip op één staat snel internet. Een stabiele verbinding is een must om goed te kunnen werken. Doe daarom voordat je een accommodatie boekt, uitgebreid onderzoek naar de kwaliteit van het internet. Vraag bijvoorbeeld of ze een snelheidstest willen uitvoeren zodat je meer zekerheid hebt.

Location, location, location

Vanuit welke accommodatie ga je eigenlijk werken? Een appartement huren is ideaal, maar kan in de papieren lopen. Je hebt thuis natuurlijk ook nog je vaste lasten die je moet dragen. Het swappen van je huis is in zo'n situatie een goede uitkomst. Je hebt hier verschillende websites voor. Hoe het werkt? Je maakt foto's van je huis en beschrijft wat jouw huis zo uniek of fijn maakt. Vervolgens bepaal je vanuit welk gebied je het liefst zou willen werken om vervolgens daar naar huizen of appartementen te zoeken. Wil je graag een tuin, een zwembad, in de stad of liever in de bergen? Je kunt het allemaal aangeven. Ook een fijne bijkomstigheid: omdat je allebei ruilt, voelt het betrouwbaar dat er een vreemde in je huis slaapt. Zij zullen waarschijnlijk net zo goed met je spullen omgaan als dat jij met hun spullen omgaat.

 

De werkplek op workation

Er zit niet voor niets het woord 'work' in workation. Zeker als je wat langer gaat, is het belangrijk om een goede werkplek te hebben waar je comfortabel zit. Check daarom of er een bureau is (of fijne tafel) met een stoel die goed zit. Ga je met een partner? Kijk dan of je twee verschillende ruimtes kunt inrichten om in te werken. Zo stoor je elkaar niet tijdens meetings. Ga je werken vanuit een stad? Dan kun je checken of er een co-workspace is, zoals Spaces of WeWork. Daar kun je een werkplek huren en leer je andere mensen kennen!

 

Neem ook vrij

Probeer ook zeker een paar dagen vrij te nemen wanneer je in het buitenland werkt. Dit is misschien wel het grootste voordeel: je bent gelijk op je bestemming!

Join the team

Terug in Nederland werken we nog steeds flexibel. We hebben namelijk een hybride office policy waarbij je een paar dagen thuis kunt werken en een paar dagen op kantoor. Zo heb je wel contact met je collega's (je weet wel: in het echt), maar kun je ook lekker vanaf je eettafel werken als je dat wilt. Enthousiast geworden over Ikbenfrits? Check dan onze vacatures en misschien is er een baan die bij je past. Tot snel!

Team Frits

Kom jij ons team versterken?

We willen dat iedereen in Nederland de best mogelijke hypotheek heeft. Ons team bestaat uit meer dan 80 Fritsers die dagelijks Frits beter, slimmer, klantvriendelijker, bekender en leuker maken. Dat doen we samen. We dagen elkaar uit en staan voor elkaar klaar. Wil jij ons helpen die ambitie waar te maken?

popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Wij zijn Frits

5/05/2022

Challenger in de hypotheekmarkt Frits lanceert eerste merkcampagne

25/04/2022

Hoe ben je hypotheekadviseur geworden en wat zijn je doelen?

8/04/2022

Hoe zet je klanten zelf aan het roer?

21/03/2022

Over Continuous Improvement bij Frits

4/03/2022

Starten als zelfstandig adviseur voor Frits

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.