Huis kopen zonder kijken: is het verstandig?

De huizenmarkt is - vooral in de steden - krap. Hierdoor worden kopers gedwongen om snel te handelen zodat ze kunnen concurreren met andere kopers. Het kopen van een huis zonder te kijken wordt daarom steeds reëler. Maar is het verstandig?

stopwatch

3 min

calendar
22 januari 2021
eye

1111

Bereken direct wat jij kunt lenen

Liever niet

Het verbaast je waarschijnlijk niets, maar een huis kopen zonder te kijken is een enorm risico. Zo wil je tijdens een een bezichtiging letten op de omgeving, op de kleine details zoals afwerking, wil je ruimtes nameten en wil je foto's maken voor extra bestudering. Wanneer je blind een huis koopt, zul je moeten vertrouwen op de verkopende makelaar. De ervaring leert dat zij niet tot in detail gaan wat betreft de mankementen. Misschien ontmoet je bij een bezichtiging trouwens ook wel de verkoper. Dit geeft je de kans om ook vragen aan hem/haar te stellen.

Kopen zonder kijken? Liever toch een goede voorbereiding

Ook onze adviseurs snappen dat het lastig is om in de huidige markt een huis te kopen. Toch zullen zij je afraden om een huis te kopen zonder te kijken. Wel kun je erop vertrouwen dat ze snel werken om je hypotheek rond te krijgen. Zo kun je sneller schakelen tijdens het proces. Wij werken digitaal, en onze adviseurs zijn op korte termijn beschikbaar voor een gesprek. Zo kun je binnen no-time advies inwinnen over de beste hypotheek voor jouw situatie. Laat je vooral niet gek maken!

Gratis hypotheekgesprek inplannen
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Judie Liu

Al ruim vijf jaar helpt Judie mensen aan de juiste hypotheek. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwbouwhuis, een startershypotheek of een hypotheek voor ZZP-ers. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/06/2024

Woonquote, wat is dat?

25/04/2024

Hypotheek voor alleenstaanden

25/04/2024

Willen je ouders garant staan voor je hypotheek, schenken of lenen?

25/04/2024

Kan ik een huis kopen met mijn salaris? Let op deze 4 dingen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.