NHG grens 2024

De NHG kostengrens is in 2024 verder verhoogd naar 435.000 euro. Kies je ook voor energiebesparende maatregelen? Dan is deze grens 461.100 euro. De kosten voor een NHG hypotheek in 2024 blijven 0,60% van de hypotheek.

stopwatch

3 min

calendar
27 november 2023
eye

62613

Bereken direct wat jij kunt lenen

Wat is NHG?

NHG, oftewel Nationale Hypotheek Garantie, is een beschermingsmaatregel van de Nederlandse overheid voor mensen die een hypotheek aangaan. Het biedt een garantie die helpt bij het afdekken van financiële risico's voor huizenkopers. Mocht het gebeuren dat je niet in staat bent om de terugbetaling van je (starters)hypotheek te voldoen en je huis moet worden verkocht, dan neemt NHG de eventuele restschuld voor zijn rekening bij de bank. Nieuwsgierig naar de maandelijkse lasten van je toekomstige hypotheek? In onze tool kan je eenvoudig jouw hypotheek berekenen.

NHG bij verduurzaming van je woning

Wanneer je besluit om energiebesparende maatregelen te nemen, ligt de NHG-grens op 461.100 euro. Voorbeelden van energiebesparende voorzieningen zijn onder andere warmtepompen en zonnepanelen. Wil je weten welke maatregelen het beste bij jou en je huis passen? Doe onze duurzaamheidsscan en krijg inzicht!

Wat zijn de kosten voor een NHG hypotheek in 2024?

Om een Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten betaal je in 2024 (net als in 2023) eenmalig een bedrag van 0,60% van je hypotheeksom. De kosten voor de aanvraag van NHG zijn fiscaal aftrekbaar.

Hoe vraag ik een NHG hypotheek aan? 

Kom je in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Dan bekijken onze hypotheekadviseurs voor jou of dit ook de meest gunstige optie is. Als dit zo is dan kan er een hypotheek met NHG voor jou aangevraagd worden. Daar hoef jij zelf niets voor te doen. Bijna alle banken in Nederland bieden dit voor je aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Tijdens een eerste gratis gesprek nemen de adviseurs van Frits je er doorheen. Zo heb je al een goed idee van jouw situatie.

Nu een afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Bertrick van der Steege

Bertrick geeft al bijna twee jaar hypotheekadvies bij Frits. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwbouwwoning, een startershypotheek of het verhogen van je hypotheek. Bertrick kijkt graag naar.. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/06/2024

Woonquote, wat is dat?

25/04/2024

Hypotheek voor alleenstaanden

25/04/2024

Willen je ouders garant staan voor je hypotheek, schenken of lenen?

25/04/2024

Kan ik een huis kopen met mijn salaris? Let op deze 4 dingen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.