Hypotheek voor huis in het buitenland

Heb je altijd al gedroomd van een vakantiehuis aan de Middellandse Zee, een chalet in de Alpen, of een villa in de Franse Provence? Het kopen van een huis in het buitenland kan een spannend avontuur zijn, maar het is ook een beslissing die je zorgvuldig moet overwegen.

stopwatch

3 min

calendar
1 maart 2024
eye

1773

Hoe lastig is een hypotheek in het buitenland?

Het krijgen van een hypotheek in het buitenland is best lastig. Banken zijn namelijk terughoudend omdat ze niet dezelfde zekerheden hebben als in Nederland. Als je de hypotheek niet kunt betalen, kan de bank in Nederland beslag leggen op je huis. In het buitenland is dat lastiger. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een hypotheek af te sluiten bij een buitenlandse bank. 

Een hypotheek bij een Nederlandse bank

Sommige banken zijn wel bereid mee te denken over het verstrekken van een hypotheek in het buitenland. De bank verwacht dan vaak dat er ook een Nederlands huis als onderpand wordt gebruikt. Een andere mogelijkheid is de overwaarde van je Nederlandse hypotheek op te nemen en dit geld te gebruiken voor een huis in het buitenland.

Een hypotheek in het buitenland afsluiten

Het is ook mogelijk om de hypotheek in het land zelf te laten financieren. Het is in dit geval altijd een goed idee om advies te vragen bij lokale instanties. Elk land heeft zijn eigen financiële regels die anders kunnen zijn in Nederland. Zo is het altijd een goed idee om te controleren wat de lokale wetgeving is, of je lokale belastingen moet gaan betalen of dat er bepaalde verzekeringseisen zijn. 

Gratis afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Karin de Jonge

Karin is ruim tien jaar werkzaam in de hypothekenbranche en kan na jaren werkervaring zeggen dat ze advies geven het allerleukst vindt. Of het nu gaat om het verduurzamen van je huis, het oversluiten.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

Betaal je een hypotheek vooraf of achteraf?

Verhoogde inschrijving hypotheek: Voor- en nadelen

Welke kosten kun je meefinancieren in je hypotheek?

Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.