Wat is een vastgoed hypotheek?

Of je nu je eerste huis koopt of een bedrijfspand financiert, een vastgoed hypotheek biedt nieuwe mogelijkheden. Wat wat houdt een vastgoed hypotheek precies in en hoe verschilt het dan een reguliere hypotheek?

stopwatch

3 min

calendar
1 maart 2024
eye

1773

Wat is een vastgoed hypotheek?

Een vastgoed hypotheek is een lening voor het kopen, ontwikkelen of herfinancieren van onroerend goed. Dit is dus anders dan een gewone hypotheek. Deze is namelijk bedoeld voor het kopen van een eigen huis, terwijl een vastgoed hypotheek bedoeld is voor investeringen in commercieel vastgoed. Er bestaat ook een specifieke variant, namelijk de verhuurhypotheek. Deze is bedoeld voor als je jouw huis wilt verhuren.

Voor wie is een vastgoed hypotheek?

Een vastgoed hypotheek is vaak duurder dan een hypotheek voor een eigen woning. Het is vooral aantrekkelijk als je wilt investeren in de vastgoedmarkt.

Een vastgoed hypotheek afsluiten

Wij sluiten geen vastgoed hypotheek af. Maar we kunnen je wel helpen met het verzilveren van je overwaarde. Deze overwaarde kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het kopen van een tweede huis. Je kunt altijd een gratis gesprek plannen met één van onze adviseurs om je mogelijkheden te bespreken. 

Gratis afspraak maken
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Karin de Jonge

Karin is ruim tien jaar werkzaam in de hypothekenbranche en kan na jaren werkervaring zeggen dat ze advies geven het allerleukst vindt. Of het nu gaat om het verduurzamen van je huis, het oversluiten.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

Betaal je een hypotheek vooraf of achteraf?

Verhoogde inschrijving hypotheek: Voor- en nadelen

Welke kosten kun je meefinancieren in je hypotheek?

Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.