Hypotheekadviseur Groningen

Op zoek naar advies over een hypotheek afsluiten in Groningen? Een onbezorgd gevoel en de beste hypotheekkeuze: je fixt het samen met Frits.

Gratis afspraak maken
architecture-gf79636a33_640

Wat kun je van ons verwachten?

user_headset_icon
Een gratis hypotheekgesprek met een gecertificeerde adviseur met kennis van de Groningse woningmarkt
chart_user_icon
Inzicht in je mogelijkheden en berekeningen via je eigen dashboard
list_check_Icon
Een volledig verzorgd aanvraagtraject van offerte tot notaris
Hypotheekgesprek inplannen

Wonen in Groningen

Groningen is natuurlijk een echte studentenstad! Dat zorgt er onder andere voor dat Groningen een gezellige binnenstad heeft, met genoeg eet- en drinkplekjes die je kan ontdekken. Daarnaast is er voor de cultuurliefhebber ook genoeg te bewonderen in Groningen, zoals genoeg musea, een schouwburg, poppodia. Maar mocht je nou juist meer de rust willen opzoeken, dan zijn er om de stad heen ook genoeg natuurgebieden te vinden waar je een heerlijk rondje kan wandelen. 

Kortom, Groningen bezit de perfecte combinatie van gezelligheid, cultuur en natuur! Ben je nu overtuigd en wil je graag in Groningen gaan wonen? Met onze Biedverzekering heb je meer kans dat jouw bod geaccepteerd wordt.

Biedverzekering

Versla de huizenmarkt: ruim 4x meer kans op een winnend bod met onze Biedverzekering

Met onze Biedverzekering heb jij een streepje voor tijdens het bieden op jouw droomhuis. Je kunt met onze Biedverzekering zelfs bieden zonder voorbehoud van financiering!

 
Biedverzekering aanvragen
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Belangrijke aandachtspunten als hypotheekadviseur in Groningen

Bij het kopen van een huis in Groningen, zijn er een aantal zaken waar je als hypotheekadviseur extra op let en waar wij dan ook uitgebreid bij stil staan tijdens het hypotheekadvies.

WAllet

 

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Ga je een appartement kopen in Groningen? Grote kans dat je dan te maken krijgt met een VvE (Vereniging van Eigenaren). Je wordt hier dan verplicht lid van.

 

Certificate

 

Bouwkundige Keuring

Door de gaswinning in Groningen van de afgelopen jaren zijn er veel woningen beschadigd geraakt. Daarom is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren, zodat je zeker weet dat je geen problemen over het hoofd ziet.

 

Shield blue

 

Doorlooptijd

Het rondmaken van je hypotheek - ook wel doorlooptijd genoemd - duurt gemiddeld 13-40 werkdagen. Dit hangt af van je situatie maar ook van de bank die je kiest.

 

Wij vergelijken álle banken op rente en voorwaarden

Hypotheekrentes vergelijken

Een hypotheek in Groningen afsluiten met Frits: zo gaat dat

Amsterdam, waar ons kantoor staat, is natuurlijk wel een eindje rijden vanaf Groningen. Maar als je voor Frits kiest, hoef jij je daar ook niet druk over te maken! Wij werken namelijk volledig digitaal. Dit scheelt, naast een lange reistijd, ook in de kosten. Je krijgt onafhankelijk advies, persoonlijke service én een vaste lage prijs.

We nemen de tijd om jou alles uit te leggen, op zo'n manier dat jij het na kunt vertellen.

Gratis hypotheekgesprek inplannen
1
Zelf rekenen
Zelf rekenen

Uitgebreid rekenen met onze rekentools

Met onze rekentools, dashboard en de uitgebreide kennisbank kom je al een heel eind in het zelf berekenen van je mogelijkheden. Dit kun je zelf al doen:

  • Uitgebreid berekenen wat jij kunt lenen
  • Alle banken bekijken en vergelijken
  • Je goed inlezen in jouw situatie
  • Jouw hypotheek keuzes op korte en lange termijn inzien
2
Eerste gesprek
Eerste gesprek

Hypotheekgesprek met Fritsanalyse

Tijdens de Fritsanalyse onderzoeken we de opties voor jouw hypotheek. Samen met jouw adviseur voer je berekeningen uit die kunt bekijken en wijzigen in je persoonlijke dashboard. Dit is 24 uur per dag beschikbaar. Zo behoud je volledige controle: je hebt namelijk inzicht in alles wat wij ook zien. 

Starters, verhuizers en oversluiters. Verschillende Fritsanalyses, met hetzelfde resultaat: Inzicht in jouw situatie. Het gesprek is gratis en duurt 45 minuten. Zullen we?

3
Adviesgesprek
Adviesgesprek

Samen met je adviseur de beste keuzes maken

Wanneer je zover bent om je hypotheek te kiezen, duik je samen met je adviseur in de details. Alle situaties en mogelijkheden worden doorgenomen en tegen elkaar afgewogen. Hierdoor kan jij de optimale beslissingen nemen voor jouw eigen situatie. 
4
Renteaanbod
Renteaanbod

Renteaanbod aanvragen bij de bank

Nadat je samen met je adviseur de ideale hypotheek hebt geselecteerd, vraag je adviseur het rentevoorstel bij de bank aan. In dit renteaanbod staat het maximale leenbedrag, de rentetarieven, de rentevaste periode en de (uiteindelijke) lijst met documenten die de bank vereist bij de beoordeling van je hypotheekaanvraag. 
5
Hypotheekaanvraag
Hypotheekaanvraag

Hypotheekstukken aanleveren aan de bank

Om je hypotheek rond te krijgen, moet je een aanzienlijk aantal documenten indienen. Wij staan je bij in dit proces: we zorgen ervoor dat de correcte documenten tijdig bij de bank worden ingediend en dat het aanvraag proces zo vlot mogelijk verloopt. Het is immers al spannend genoeg. 
6
Akkoord
Akkoord

Op naar de notaris

Het leukste deel van het proces. Nu je aanvraag is goedgekeurd, hoef je enkel nog maar naar de notaris te gaan om het te bezegelen. Tijd voor een feestelijk champagne!

Consumentenbond
1200px-Logo_Het_Financieele_Dagblad.svg
Volkskrant
RTL nieuws
NRC_logo.svg
Radar

Klanten in Groningen over ons hypotheekadvies

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1124 beoordelingen
Rating Image 9.6
Overzichtelijke en duidelijk
Duidelijk verhaal van begin tot eind. Wij werden fijn begeleid in het proces en online was er een duidelijk overzicht beschikbaar van de huidige status van de hypotheek.

Duidelijk verhaal van begin tot eind. Wij werden fijn begeleid in het proces en online was er een duidelijk overzicht beschikbaar van de huidige statu...

Wesley Seubring uit Groningen
13-12-2023
Supervlotte, persoonlijke service
Erg goede ervaring met Frits. Erg snelle reacties van zowel de adviseur als backoffice medewerkers met goede ondersteuning in ons proces. Het aanleveren van alle benodigde documenten voor een hypotheek blijft een drempel, maar Frits doet er alles aan die zo laag mogelijk te maken. Daarbij was het advies zeer persoonlijk en gericht op onze situatie. En ook nog eens de goedkoopste die wij tegenkwamen in de markt.

Erg goede ervaring met Frits. Erg snelle reacties van zowel de adviseur als backoffice medewerkers met goede ondersteuning in ons proces. Het aanlever...

Sanne uit Groningen
1-11-2023
Super geholpen bij Frits!
Het dashboard van Frits is heel overzichtelijk en fijn om mee te werken. Je krijgt vervolgens vakkundig advies van een vriendelijke hypotheekadviseur. Zodra alle documenten zijn aangeleverd wordt er direct actie ondernomen. Ook wanneer een document mist of niet volledig is krijg je gelijk een telefoontje van de backoffice met hulp om het wel in orde te maken. Daarna zoeken zij de beste geldverstrekker voor jouw hypotheek uit en maken ze alles in orde! Je hoeft dan zelf niks meer te doen. Ik beveel Frits zeker aan.

Het dashboard van Frits is heel overzichtelijk en fijn om mee te werken. Je krijgt vervolgens vakkundig advies van een vriendelijke hypotheekadviseur....

Ruben uit Groningen
5-01-2023
Ik ben zeer goed geholpen dankzij de deskundige hulp van Frits.
Er komt vrij veel kijken bij het afsluiten van een hypotheek, zaken waar je nooit eerder bij stilstond. Het is dan ook erg fijn om hier het juiste advies bij te krijgen, en ondersteuning bij de stappen die ondernomen moeten worden. De Frits interface werkt zeer goed, je ziet direct wat je moet aanleveren en hoe, de templates die ze zelf aanbieden maken het nog makkelijker om alles correct aan te leveren. De adviseurs van Frits denken daarnaast goed met je mee wanneer je voor onvoorziene verassingen komt te staan.

Er komt vrij veel kijken bij het afsluiten van een hypotheek, zaken waar je nooit eerder bij stilstond. Het is dan ook erg fijn om hier het juiste adv...

Michiel uit Groningen
27-12-2022
Zeer professioneel en denken écht mee!
Goed geholpen, duidelijke uitleg en denken goed mee met mijn situatie. Ook is de tool fijn en overzichtelijk.

Goed geholpen, duidelijke uitleg en denken goed mee met mijn situatie. Ook is de tool fijn en overzichtelijk.

Hans uit Groningen
13-10-2021
Slecht
Ik krijg steeds een foutmelding dat mijn inkomen niet goed is gevuld. Na 4x invullen ben ik het zat.

Ik krijg steeds een foutmelding dat mijn inkomen niet goed is gevuld. Na 4x invullen ben ik het zat.

John uit Groningen
5-09-2021
Hele prettige, professionele en vooral ook persoonlijke benadering
Buitengewoon prettig gesprek gehad met Theo. Hij wist onze eindeloze vragen alle goed te beantwoorden en gaf ons het gevoel dat onze plannen zonder meer haalbaar zijn. Een heel prettig begin van ons nieuwbouwproject!

Buitengewoon prettig gesprek gehad met Theo. Hij wist onze eindeloze vragen alle goed te beantwoorden en gaf ons het gevoel dat onze plannen zonder me...

Marlinde uit Groningen
5-07-2021
Fijne, onafhankelijke, terzake kundige tussenpersoon
Prettig en snel contact, uitgebreide uitleg, veel keuzemogelijkheden maar ook een goed hypotheekadvies. Goede communicatie over de voortgang. Helaas was de hypotheekverstrekker zelf veel trager dan vooraf verwacht. Maar we hebben nu de perfecte bij ons passende hypotheek!

Prettig en snel contact, uitgebreide uitleg, veel keuzemogelijkheden maar ook een goed hypotheekadvies. Goede communicatie over de voortgang. Helaas w...

Annemarie uit Groningen
1-06-2021
Hypotheken afsluiten anno 2021: modern, transparant en vakkundig
Bij ikbenfrits heb ik snel en vakkundig mijn hypotheek kunnen regelen op een manier die mij aanspreekt. In een duidelijk dashboard met veel transparantie kon ik zelf meedenken over de te nemen stappen, onder begeleiding van een vakkundige adviseur. Ideaal!

Bij ikbenfrits heb ik snel en vakkundig mijn hypotheek kunnen regelen op een manier die mij aanspreekt. In een duidelijk dashboard met veel transparan...

Kasim uit Groningen
12-02-2021
Prima werkwijze (in Coronatijd). Nog wel enkele verbetering mogelijk.
Afhandeling van dossier was voldoende adequaat. Specifieke vragen konden niet altijd direct beantwoord worden. De bereikbaarheid van Ikbenfrits viel mij tegen.

Afhandeling van dossier was voldoende adequaat. Specifieke vragen konden niet altijd direct beantwoord worden. De bereikbaarheid van Ikbenfrits viel m...

Joris Koopmans uit Groningen
30-09-2020
Zeer prettige ervaring!
Voor ons de eerste keer dat we gebruik maakten van een online hypotheekadvies, dus we waren wat terughoudend. Dat was achteraf niet nodig, want onze ervaringen met ikbenfrits zijn zondermeer goed! Wij hebben een uitstekend hypotheekadvies gekregen en wij vonden dat vooral een heel transparant advies doordat je zelf veel inzichten krijgt via het online dashboard. Daarnaast was het directe contact met de hypotheekadviseur ook heel prettig. Wij vonden hem klantvriendelijk, deskundig en er was alle ruimte voor vragen.

Voor ons de eerste keer dat we gebruik maakten van een online hypotheekadvies, dus we waren wat terughoudend. Dat was achteraf niet nodig, want onze e...

Bob Niessink uit Groningen
12-09-2020
Snelle berekening
Prettige website, snelle service

Prettige website, snelle service

Margje uit Groningen
27-06-2020

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Waarom is het verstandig om voor een onafhankelijke hypotheekadviseur te kiezen?

Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt alle banken zodat jij de beste voorwaarden en rente kunt krijgen. Banken doen dit niet, zij bieden alleen hun eigen producten aan waaruit je kunt kiezen. Omdat je bij een onafhankelijke adviseur veel keuze hebt, kun je vaak ook een voordeligere hypotheek vinden. Dat kan behoorlijk wat schelen over de jaren heen.

Wat kun je verwachten van een eerste hypotheekgesprek?

Je kunt kiezen of je met je hypotheekadviseur wilt bellen of videobellen. Tijdens dit gesprek kun je in jouw persoonlijke dashboard meekijken zodat je kunt zien welke analyses en berekeningen er gemaakt worden. Ook kun je deze berekeningen later terugzien of zelf aanpassen. We vinden het belangrijk dat dit gesprek zo concreet mogelijk voor je is, daarom wordt in dit gesprek al 80% besproken.

Hoeveel kost hypotheekadvies bij Frits?

Over de prijzen van onze diensten zijn we graag zo transparant mogelijk. We werken daarom met vaste tarieven. Heb jij een speciale situatie? Dan betaal je soms wat extra omdat het de adviseur meer werk kost. 

Is hypotheekadvies bij oversluiten slim?

Ook wanneer je je hypotheek gaat oversluiten, is het handig om eerst hypotheekadvies in te winnen. Vaak biedt een andere bank namelijk voordeligere rentes dan jouw eigen bank. Een adviseur helpt je met het kiezen van de beste bank voor jouw situatie. Het uiteindelijk doel is natuurlijk dat je maandlasten op deze manier lager worden.

Geven jullie ook hypotheekadvies aan ZZP’ers?

Zeker weten. Je kunt met deze tool berekenen wat je maximale hypotheek wordt als je werkt als zelfstandige. Als je daarna besluit om door te gaan met Frits, krijg je een gesprek met een adviseur die gespecialiseerd is in ZZP'ers en de betreffende regelgeving. Zo krijg je de best mogelijke service.

Hoe kan ik contact opnemen met jullie hypotheekadviseur in Groningen?

Wij hebben geen dure kantoren door heel het land en werken volledig digitaal. Wil je vanuit Groningen advies? Dat kan! Je kunt online een afspraak met ons inplannen. Jouw adviseur belt je vervolgens op het afgesproken tijdstip via telefoon of een videogesprek. Handig toch!

Wij hebben wel een (post)adres in Groningen aan de Osloweg 131 - 8550, 9723 BK Groningen.

Enthousiast geworden?

We nemen graag alle mogelijkheden met je door.

Gratis afspraak maken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.