Hypotheekadviseur Haarlem

Ben je op zoek naar een nieuw huis of juist wat meer woonruimte in het mooie Haarlem? Een onbezorgd gevoel en de beste hypotheekkeuze: je fixt het samen met Frits.

Gratis afspraak maken
netherlands-gd71f001f3_640

Wat kun je van ons verwachten?

user_headset_icon
Een gratis hypotheekgesprek met een gecertificeerde adviseur
chart_user_icon
Inzicht in je mogelijkheden en berekeningen via je eigen dashboard
list_check_Icon
Een volledig verzorgd aanvraagtraject van offerte tot notaris
Hypotheekgesprek inplannen

Wonen in Haarlem

Haarlem, de hoofdstad van de provincie Noord-Holland, is al ontstaan in de Middeleeuwen, en heeft daardoor een rijke geschiedenis. Haarlem bezit dan ook vele historische gebouwen en oude pleinen waar de geschiedenis blijft leven. 

Ondanks de bijzondere historie van de stad is Haarlem in het algemeen toch een rustige stad, met niet te veel toerisme. Toch is er genoeg te ontdekken in de stad, van vele musea tot rustige restaurantjes. Ook zijn de wijken in Haarlem erg divers, waardoor ieder persoon zijn plekje kan vinden. Bovendien heeft Haarlem een goede, centrale ligging. Met de trein ben je in minder dan een kwartier in het drukke Amsterdam, en naar het strand van Zandvoort kan je zelfs fietsen! Daarnaast is nog veel meer dichtbij als je de auto pakt.

Wil je graag in Haarlem gaan wonen? Met onze Biedverzekering maak je meer kans op een winnend bod op een huis in die prachtige stad!

Biedverzekering

Versla de huizenmarkt: ruim 4x meer kans op een winnend bod met onze Biedverzekering

Met onze Biedverzekering heb jij een streepje voor tijdens het bieden op jouw droomhuis. Je kunt met onze Biedverzekering zelfs bieden zonder voorbehoud van financiering!

 
Biedverzekering aanvragen
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Belangrijke aandachtspunten als hypotheekadviseur in Haarlem

Bij het kopen van een huis in Haarlem, zijn er een aantal zaken waar je als hypotheekadviseur extra op let en waar wij dan ook uitgebreid bij stil staan tijdens het hypotheekadvies.

Graph

 

Rentevaste periode

Het is natuurlijk ook belangrijk welke rentevaste periode je kiest voor je huis in Haarlem. De duur daarvan hangt af van jouw situatie en jouw wensen. 

 

Shield blue

 

Doorlooptijd

Het rondmaken van je hypotheek - ook wel doorlooptijd genoemd - duurt gemiddeld 13-40 werkdagen. Dit hangt af van je situatie maar ook van de bank die je kiest.

 

WAllet

 

Vereniging van Eigenaren (VvE)

Ga je een appartement kopen in Haarlem? Grote kans dat je dan te maken krijgt met een VvE (Vereniging van Eigenaren). Je wordt hier dan verplicht lid van.

 

Wij vergelijken álle banken op rente en voorwaarden

Hypotheekrentes vergelijken

Een hypotheek in Haarlem afsluiten met Frits: zo gaat dat

In Haarlem staat nog geen kantoor van Frits. Maar gelukkig hoeft dat ook niet! Wij werken namelijk volledig digitaal. Je hoeft dus niet eens de deur uit. Dit scheelt in de kosten. Je krijgt onafhankelijk advies, persoonlijke service én een vaste lage prijs.

We nemen de tijd om jou alles uit te leggen, op zo'n manier dat jij het na kunt vertellen.

Gratis hypotheekgesprek inplannen
1
Zelf rekenen
Zelf rekenen

Uitgebreid berekenen met onze rekentools

Met onze rekentools, dashboard en de uitgebreide kennisbank kom je al een heel eind in het zelf berekenen van je mogelijkheden in. Dit kun je zelf al doen:

  • Een uitgebreide berekening maken van jouw leenruimte
  • Alle banken bekijken en vergelijken met onze volledige bankenlijst
  • Je goed inlezen in jouw situatie
  • Jouw hypotheek keuzes op korte en lange termijn inzien
2
Eerste gesprek
Eerste gesprek

Hypotheekgesprek met Fritsanalyse

Tijdens de Fritsanalyse verkennen we de mogelijkheden voor jouw hypotheek. Samen met jouw adviseur maak je berekeningen die je kunt terugzien en aanpassen in je eigen dashboard. 24 uur per dag. Dit geeft je alle controle: jij kunt namelijk alles zien wat wij zien.

Starters, verhuizers en oversluiters. Verschillende Fritsanalyses, met hetzelfde resultaat: Inzicht in jouw situatie. Het gesprek is gratis en duurt 45 minuten. Zullen we?

3
Adviesgesprek
Adviesgesprek

Met je adviseur alle keuzes maken

Als je klaar bent om je hypotheek te kiezen ga je samen met je adviseur de diepte in. Alle scenario’s en opties worden besproken en vergeleken, zodat jij de beste keuzes kunt maken voor je persoonlijke situatie.
4
Renteaanbod
Renteaanbod

Renteaanbod aanvragen bij de bank

Zodra je samen met je adviseur de beste hypotheek hebt uitgezocht gaat je adviseur het renteaanbod aanvragen bij de bank. In het renteaanbod vind je het maximaal te lenen bedrag, de rentetarieven, de rentevaste periode en de (definitieve) lijst met documenten die de bank nodig heeft bij het beoordelen van je hypotheekaanvraag.
5
Hypotheekaanvraag
Hypotheekaanvraag

Hypotheekstukken aanleveren aan de bank

Voor het rondkrijgen van je hypotheek, zul je flink wat documenten moeten aanleveren. Wij begeleiden jou hierin: we zorgen dat de juiste stukken op tijd bij de bank komen en dat de aanvraagprocedure zo soepel mogelijk verloopt. Het is tenslotte al spannend genoeg.
6
Akkoord
Akkoord

Op naar de notaris

Het leukste deel van het proces. Nu de aanvraag akkoord is, hoef je alleen nog maar naar de notaris om het definitief te maken. Tijd voor champagne!

Consumentenbond
1200px-Logo_Het_Financieele_Dagblad.svg
Volkskrant
RTL nieuws
NRC_logo.svg
Radar

Klanten in Haarlem over ons hypotheekadvies

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
1160 beoordelingen
Rating Image 9.6
Duidelijk, transparant en persoonlijk proces!
Wij zijn erg goed geholpen gedurende het hele proces. We vonden het vooral fijn dat Judie alle tijd voor ons nam en genoeg ruimte liet om onze wensen te koppelen aan de juiste hypotheek. Daarnaast vinden we de online omgeving van Frits ook er goed werken en was alles erg duidelijk.

Wij zijn erg goed geholpen gedurende het hele proces. We vonden het vooral fijn dat Judie alle tijd voor ons nam en genoeg ruimte liet om onze wensen ...

Rens uit Haarlem
4-11-2023
Heel tevreden!
We zijn heel tevreden over onze ervaring met Ikbenfrits! Edward heeft ons vriendelijk en deskundig geholpen en ons stap voor stap door het proces begeleid.

We zijn heel tevreden over onze ervaring met Ikbenfrits! Edward heeft ons vriendelijk en deskundig geholpen en ons stap voor stap door het proces bege...

Jim en Lotte uit Haarlem
30-01-2022
Service is top!
Ben heel blij met ikbenfrits.nl. Super goed geholpen. Altijd snelle reply op vragen en een goed en helder stappenplan. Dashboard is makkelijk in gebruik en vond ik echt een meerwaarde tov andere aanbieders

Ben heel blij met ikbenfrits.nl. Super goed geholpen. Altijd snelle reply op vragen en een goed en helder stappenplan. Dashboard is makkelijk in gebru...

Jeroen en Marissa uit Haarlem
29-01-2022
Duidelijk
Snel geholpen en prettig team.

Snel geholpen en prettig team.

Anja uit Haarlem
29-12-2021
Geen vertrouwen dat het goed komt
Na mijn eerste review van 09-09-2021 nam een teamlead snel contact met ons op. Hij reageerde goed, luisterde en begreep onze frustratie. Omdat er veel mis was gegaan, stortte Ikbenfrits de hypotheekkosten terug. Een heel goed en mooi gebaar. Ons vertrouwen kwam terug. Helaas ging er na dit telefoontje en het mooie gebaar weer van alles mis. Op 1 september kregen we de sleutel van ons nieuwe huis en omdat de overdracht van ons oude huis pas eind december zou zijn, hadden we te maken met dubbele woonlasten. Wij waren in de veronderstelling dat we deze lasten hadden meegefinancierd. Steeds hadden we aangegeven dat we de lasten niet maanden konden dragen. Daarom hadden we een overbruggingshypotheek, dachten we. Wij konden echter niet beschikken over dat geld. Volgens onze adviseur had ze nooit gezegd dat de dubbele lasten uit de overbrugging konden worden betaald. Ze stelde voor om kosteloos een onderhandse verhoging te regelen bij de bank. Een mooie geste. Dit was 8 september jl.. Na een week gaf ze aan dat het door drukte niet zou lukken om in september het geld te regelen, maar dat het zeker eind oktober geregeld zou zijn. En daarna bleef het stil. Midden oktober zelf maar weer geïnformeerd hoe het ervoor stond. Ze was ermee bezig. Daarna volgde er snel bericht en 18 oktober was het voorstel door de bank ontvangen. De bank wilde nog wat nieuwe documenten. Snel opgestuurd. En inderdaad kwam er een 22 oktober een renteaanbod en daarna bleef het wederom stil. Weer contact gezocht met de adviseur. Volgens haar lag het bij de bank en was het daarop wachten. Gezien onze eerdere ervaring met de communicatie binnen Ikbenfrits hebben we op 29 oktober zelf contact gezocht met de bank. Zij vertelden dat ze wachtten op een bericht van Ikbenfrits. Onze adviseur heeft niet meer gereageerd op apps, telefoontjes en mail. Vandaag hebben we Ikbenfrits gemaild dat we zelf een lening hebben afgesloten. Alle vertrouwen is weg.

Na mijn eerste review van 09-09-2021 nam een teamlead snel contact met ons op. Hij reageerde goed, luisterde en begreep onze frustratie. Omdat er veel...

Richard Iedema uit Haarlem
15-11-2021
Duidelijk
Zeer tevreden met het aanbod en duidelijkheid door visuele zichtbaarheid betreffende diverse scenario’s.

Zeer tevreden met het aanbod en duidelijkheid door visuele zichtbaarheid betreffende diverse scenario’s.

Edwin Meerveld uit Haarlem
7-11-2021
Geweldig rekentool
Transparant. Je kunt in detail doorrekenen zonder tussenkomst adviseur. Daar heb je wat aan.

Transparant. Je kunt in detail doorrekenen zonder tussenkomst adviseur. Daar heb je wat aan.

Jan uit Haarlem
1-10-2021
Wij hebben een zeer slechte ervaring met Ikbenfrits en raden het af.
Ze beloven 4 zaken 1 de beste onlinetool. Is niet waar, het is onoverzichtelijk en het werkt slecht. Vaak lukt uploaden niet. Tip voor Ikbenfrits. Kijk bij bv de Rabobank hoe het wel simpel en overzichtelijk kan. 2. Ik blijf voorop lopen. In onze optiek lopen ze jaren achter. Een verouderd dashboard en videobellen, wat heel Nederland nu ongeveer anderhalf jaar doet, moet nog ontdekt worden bij Ikbenfrits. 3. Je krijgt naast technologie een expert op het gebied van hypotheken. Deskundigheid kunnen wij niet beoordelen wel de vele fouten en slordigheden die gemaakt werden. Dit heeft ons erg veel stress opgeleverd. 4. Ik maak het jou makkelijk. Als er iets niet gelukt is dan is het dit laatste punt wel. Het hele traject heeft enorm veel stress gegeven. En de communicatie met Ikbenfrits is in 1 woord verschrikkelijk omdat het onpersoonlijk is, je wordt niet altijd teruggebeld. Je kan je adviseur niet rechtstreeks bellen. Verder zijn de standaardmails die Ikbenfrits verstuurd vaak ongepast qua inhoud en daarmee hoogst irritant. Verder werken ze in teams, maar was er bij het teams van Ikbenfrits waar wij mee hebben gewerkt geen sprake van onderlinge communicatie.

Ze beloven 4 zaken 1 de beste onlinetool. Is niet waar, het is onoverzichtelijk en het werkt slecht. Vaak lukt uploaden niet. Tip voor Ikbenfrits. Kij...

Richard uit Haarlem
9-09-2021
Eerst goed, maar daarna almaar teleurstellend
Onze ervaring met ikbenfrits.nl begon goed. Er werd veel tijd voor ons uit getrokken door de betreffende adviseur en hij kwam zijn afspraken goed na. Na de uitgebreide gesprekken vonden we de juiste manier om onze hypotheek aan te passen. We breidden onze hypotheek uit en gebruikten een deel van het geld om onze oude hypotheek te verlagen, maar....helaas bleek het advies niet goed geweest te zijn: een deel van de voorwaarden was niet goed gelezen door de adviseur en wij mochten helemaal geen vroegtijdige aflossing doen. Dit werd door ikbenfrits vervolgens goed opgepakt en hersteld. We werden schadeloos gesteld. Helaas was daarmee de kous niet af. Wij hadden tevens het advies gekregen om een nieuwe overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit advies namen we aan maar in de afhandeling hiervan hoorden wij niks meer. We betalen nu al bijna een half jaar dubbele kosten aan de oude en nieuwe o.r.v. Dit heb ik meerdere malen neergelegd bij de telefonistes waarna beloofd werd dat wij teruggebeld zouden worden. Echter, dit is tot op de dag van vandaag niet gebeurd. We vinden dat we hierin schandalig behandeld worden en hopen dat de medewerkers alsnog het licht zien en contact met ons opnemen.

Onze ervaring met ikbenfrits.nl begon goed. Er werd veel tijd voor ons uit getrokken door de betreffende adviseur en hij kwam zijn afspraken goed na. ...

Nienke uit Haarlem
5-09-2021
teleurstellend
Ik vond de service ronduit slecht deze keer. Dit was de tweede keer dat ik zaken deed met ikbenfrits. Eerste keer was top en heb ik het iedereen aangeraden! Maar nu: - Moeilijk bereikbaar bij de backoffice - Backoffice is niet vriendelijk en weet nergens antwoord op te geven. - We hebben het verkeerde advies gekregen (en ja dit is met een compensatie ''goed gemaakt'') maar je betaald voor advies en dan krijg je het onjuiste. - Communicatie was slecht, we moesten aantal keer mailen wat de status was. - Als doorstromer is het automatische systeem niet erg makkelijk om in te vullen. Wij moesten in een korte tijd een hypotheek regelen en dit hebben we ook aangegeven. We hadden liever gehoord dat er niet genoeg mankracht was o.i.d. dan waren we ergens anders gegaan. Nu hadden we niet meer de optie om ergens anders te gaan en kregen we korting onder het mom van '' en als je het niet mee eens bent met deze korting dan ga je toch alsnog ergens anders''. Niet netjes!

Ik vond de service ronduit slecht deze keer. Dit was de tweede keer dat ik zaken deed met ikbenfrits. Eerste keer was top en heb ik het iedereen aang...

Maud uit Haarlem
18-08-2021
Ik ben nog niet klaar met mijn ervaring dus gek moment om te delen
Ikheb alleen een korte hypotheek berekening gedaan, deze was best ok maar ook best veel info uitgevraagd al

Ikheb alleen een korte hypotheek berekening gedaan, deze was best ok maar ook best veel info uitgevraagd al

Joel Beukema uit Haarlem
27-07-2021
perfecte uitleg en begeleiding ,
ik heb even het advies on hold gezet, er is wat meer werk te doen. mijn adviseur Migiel, luisterde goed naar mijn verhaal, heeft me tot dusverre perfect in de stappen begeleid en ik kom terug om verder af te ronden.

ik heb even het advies on hold gezet, er is wat meer werk te doen. mijn adviseur Migiel, luisterde goed naar mijn verhaal, heeft me tot dusverre perf...

Eva uit Haarlem
19-06-2021
Laagdrempelig en de beste deal voor mij niet voor de bank.
Ik vind Ikbenfrits een heel fijne hypotheekadviseur. Ikbenfrits is laagdrempelig, eerlijk en je weet dat ze hun best voor jou doen en niet voor een een of andere hypotheekverstrekker. Bovendien is de website heel overzichtelijk en kan je zelf al heel veel zelf uitrekenen om een beeld te krijgen. Ik raad iedereen aan om voor Ikbenfrits te kiezen.

Ik vind Ikbenfrits een heel fijne hypotheekadviseur. Ikbenfrits is laagdrempelig, eerlijk en je weet dat ze hun best voor jou doen en niet voor een e...

Marijke uit Haarlem
16-06-2021
Zeer tevreden.
Zeer goed en duidelijk advies. Er werd goed naar mijn wensen geluisterd. Het werken in het dashboard is erg gemakkelijk en overzichtelijk. Je leest snel en eenvoudig welke documenten je moet uploaden. De uitleg over de de te uploaden documenten was ook erg duidelijk.

Zeer goed en duidelijk advies. Er werd goed naar mijn wensen geluisterd. Het werken in het dashboard is erg gemakkelijk en overzichtelijk. Je leest sn...

Marjanne uit Haarlem
16-05-2021
Deskundige en vriendelijke hulp
Uitstekend geholpen door vriendelijke medewerker!

Uitstekend geholpen door vriendelijke medewerker!

Jennifer uit Haarlem
2-03-2021

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Waarom is het verstandig om voor een onafhankelijke hypotheekadviseur te kiezen?

Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt alle banken zodat jij de beste voorwaarden en rente kunt krijgen. Banken doen dit niet, zij bieden alleen hun eigen producten aan waaruit je kunt kiezen. Omdat je bij een onafhankelijke adviseur veel keuze hebt, kun je vaak ook een voordeligere hypotheek vinden. Dat kan behoorlijk wat schelen over de jaren heen.

Wat kun je verwachten van een eerste hypotheekgesprek?

Je kunt kiezen of je met je hypotheekadviseur wilt bellen of videobellen. Tijdens dit gesprek kun je in jouw persoonlijke dashboard meekijken zodat je kunt zien welke analyses en berekeningen er gemaakt worden. Ook kun je deze berekeningen later terugzien of zelf aanpassen. We vinden het belangrijk dat dit gesprek zo concreet mogelijk voor je is, daarom wordt in dit gesprek al 80% besproken.

Hoeveel kost hypotheekadvies bij Frits?

Over de prijzen van onze diensten zijn we graag zo transparant mogelijk. We werken daarom met vaste tarieven. Heb jij een speciale situatie? Dan betaal je soms wat extra omdat het de adviseur meer werk kost. 

Is hypotheekadvies bij oversluiten slim?

Ook wanneer je je hypotheek gaat oversluiten, is het handig om eerst hypotheekadvies in te winnen. Vaak biedt een andere bank namelijk voordeligere rentes dan jouw eigen bank. Een adviseur helpt je met het kiezen van de beste bank voor jouw situatie. Het uiteindelijk doel is natuurlijk dat je maandlasten op deze manier lager worden.

Geven jullie ook hypotheekadvies aan ZZP’ers?

Zeker weten. Je kunt met deze tool berekenen wat je maximale hypotheek wordt als je werkt als zelfstandige. Als je daarna besluit om door te gaan met Frits, krijg je een gesprek met een adviseur die gespecialiseerd is in ZZP'ers en de betreffende regelgeving. Zo krijg je de best mogelijke service.

Enthousiast geworden?

We nemen graag alle mogelijkheden met je door.

Gratis afspraak maken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.