Hypotheekrente vergelijken

Wij vergelijken álle banken op rente en voorwaarden. Hierdoor zit jij zelf aan de knoppen en begrijp jij ons hypotheekadvies zó goed, dat je het kunt navertellen.

Slimme én betrouwbare rekentools voor het beste resultaat

Checklist blue

Alle banken

Onze rekentools vergelijken niet enkele, maar álle banken en verstrekkers. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. 

Compare

Volledige controle

Met onze tools zie je wat er gebeurt als je aan de knoppen schuift. Sterker nog, je kunt er zelf mee schuiven. Dit geeft je de controle om zelf beslissingen te maken.

shield_icon

Betrouwbaar

Onze rekentools zijn gebouwd in samenwerking met gecertificeerde hypotheekadviseurs én de Consumentenbond.

Actuele hypotheekrente

Wanneer je kiest voor een nieuwe hypotheek, speelt de hypotheekrente natuurlijk een grote rol. Je wilt graag de laagste rente betalen en zo je maandlasten laag houden. Ons overzicht van de actuele hypotheekrentes helpt je daarbij. 

Ook is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van de bank. Hoeveel mag je bijvoorbeeld boetevrij aflossen? En hoe zit het met het aanpassen van de risicoklasse? Gelukkig vind je dit ook in onze rentevergelijker en vind je een uitgebreide beoordeling per bank door de Consumentenbond.

Tip 1
Tip 1

Lineaire of annuïteitenhypotheek?

Wanneer je een hypotheek kiest, moet je ook een keuze maken voor de hypotheekvorm. Het is tegenwoordig verplicht om een lineaire of annuïteitenhypotheek te nemen. Wat het verschil is tussen deze twee hypotheken, lees je hier. Wel mag je een gedeelte aflossingsvrij nemen, alleen krijg je over dat deel geen hypotheekrenteaftrek.

Tip 2
Tip 2

Wat gaat de rente in de toekomst doen?

Het is lastig om te bepalen wat de hypotheekrente exact gaat doen in de toekomst. Niemand weet dat zeker. Op basis van trends in de financiële wereld schrijft Frits periodiek een renteverwachting. Dit kan je helpen om je rentevaste periode te bepalen.

Tip 3
Tip 3

Rentevaste periode

Het bepalen van je rentevaste periode is behoorlijk lastig. Je kan kiezen tussen een periode van een maand tot een periode van wel 30 jaar. Daarbij is een rentevaste periode van 10, 20 of 30 jaar het meest voorkomend.

Wat speelt hierbij een rol? Of je verwacht snel te verhuizen, of je liever zekerheid hebt of lage maandlasten en natuurlijk de renteverwachting. Als vuistregel geldt: hoe korter je rentevaste periode, hoe lager je rente. Als je kiest voor een langere rentevaste periode, omdat je bijvoorbeeld verwacht dat de rente gaat stijgen, betaal je ook een wat hoger rentepercentage.

Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Klanten over onze rekentools

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

Kiyoh
974 beoordelingen
8.6
Uitstekend

In mijn contact met Frits ben ik op goede wijze geholpen. Ondersteunend en adviserend. Op geen enkele wijze opdringend. Met veel kennis van zaken. Als...

Jacques uit Zierikzee
21-11-2022
Zeer professioneel en van deze tijd. Een echte aanrader!

We hebben advies gevraagd over een nieuw aanbod van onze huidige hypotheekverstrekker. Frank heeft ons heel prettig en persoonlijk uitleg gegeven over...

Ingrid uit Uithoorn
28-10-2022
Uitstekende en integere advies op maat.

Na een goed eerste gesprek met dhr. F de Leeuw, kregen we een viertal senario's. Mooi uitgewerkt en top advies. Goed uitgelegd wat de plus en min punt...

Dennis uit Alkmaar
16-10-2022
Gaat snel

Selle indicatie van wat er mogelijk is

dj visch uit Vaassen
20-05-2022
Teleurgesteld

Hallo jullie zeggen dat ik boete moet betalen DUS jullie informatie klopt niet gaat de rente omhoog geen boete !!!!!

H uit Asten
14-05-2022
Geen ervaringen met u.

Alleen via e-mail en advertenties uwerzijds.

Ben uit Oosterhout
15-03-2022
Onzin aflossing vrij staat er niet bij.

Helaas is de aflossingsvrij hypotheek er niet. Ga geen €688 betalen. Aflossingsvrij maar €277 .

J uit Denthe
18-02-2022
Opnieuw uitstekend geholpen!

Nadat ik al eerder afgelopen jaar contact had gehad met mijn adviseur, ben ik wederom weer goed en zeer vriendelijk en geduldig geholpen. En buiten da...

Hans de Vries uit ARNHEM
8-01-2022
Frits komt vertrouwelijk en betrouwbaar over

Rabobank! Hoofdsom €260.000/2 keuzeplus hypotheken € 25.000./2 woningverbetering kredieten totaal€37.500. Het laatste krediet is toe aannrente herzien...

Pieter Anton Schatteleijn uit Muiden
29-12-2021
prettig

Ik heb gesproken met een deskundige adviseur die een realistisch beeld heeft geschetst van mijn huidige hypotheek. Hij was geduldig en er was voldoend...

Serife uit Den Haag
28-12-2021
Duidelijkheid en eerlijkheid

Goede info en inzicht in de mogelijkheden via de site.

Hans uit Almere
18-12-2021
prima

Hoewel uiteindelijk niet in zee gegaan met IkbenFrits vanwege onze voorkeur voor de wat persoonlijkere benadering van een lokale hypotheekadviseur was...

Karst uit Arnhem
14-12-2021
geen mogelijkheid om uit te schrijven

Ik wens geen mails van u te ontvangen.Als ik op 'schrijf mij uit 'druk moet ik mij inschrijven,en dat wil ik niet en dat heb ik nok nooit gedaan. Dus ...

apm uit druten
7-12-2021
Twee keer een telefonische afspraak gemaakt en twee keer niet teruggebeld.

Slechte klantvriendelijkheid, moeilijk verstaanbare telefonist (krakende headset). Geen enkele bereidheid om de fouten te herstellen. Slechte reclame ...

Dorien uit Enschede
3-11-2021
Waar zijn de duurzame banken dan?!?!

Ik druk op de knop om hypotheken van duurzame banken te vergelijken en ik krijg een totaal overzicht.

Diederick Vos uit Amsterdam
10-10-2021

Veelgestelde vragen

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen, we hebben hier de meest voorkomende veelgestelde vragen voor je verzameld. Nog meer vragen? Een overzicht kun je vinden op onze FAQ pagina

Is deze hypotheekrentevergelijker onafhankelijk?

Met onze rentevergelijker kun je écht onafhankelijk de actuele hypotheekrente vergelijken! Alle banken waar je in Nederland een hypotheek kunt afsluiten, worden meegenomen in de vergelijking. Zo kun je elke hypotheek vergelijken.

Wat is NHG?

NHG is een initiatief van de overheid. Het is een garantie aan de bank dat hun verlies wordt gedekt mocht je onverhoopt de hypotheek niet meer kunnen betalen en het huis moeten verkopen met verlies. Hierdoor is er voor de bank veel minder risico. Er zit wel een kostengrens aan NHG. Vanaf 2022 is deze kostengrens 355.000 euro. Dit betekent dat de hypotheek niet hoger mag zijn dan dit bedrag. Ben je van plan om je nieuwe huis een beetje duurzaam te verbouwen? Dan wordt dit aangemoedigd, de kostengrens ligt in dit geval op 376.300 euro.

Lees meer over Nationale Hypotheek Garantie

Wat kan ik maximaal lenen?

Met bovenstaande tool kun je natuurlijk heel goed de hypotheekrente vergelijken en zo je hypotheek vergelijken, maar deze tool geeft niet aan hoeveel je kan lenen. Goed nieuws! Ook daar hebben we een gratis rekentool voor.

Bereken direct hoeveel je maximaal kan lenen

Kan ik bij Frits afsluiten zonder advies?

Voorlopig nog niet. Met ons advies heb je inzicht en controle in je situatie, waardoor we samen tot een weloverwogen beslissing komen voor je nieuwe hypotheek. Op zo'n manier dat je het zelf ook snapt.

Hypotheekrenteaftrek

Heb je een hypotheek? Dan betaal je rente over het geleende bedrag. Hypotheekrenteaftrek betekent dat je die rente af mag trekken van het bruto inkomen. Zo betaal je in totaal minder inkomstenbelasting.

Hoe lang moet ik mijn rente vastzetten?

Niemand heeft een glazenbol, dus dat is een enorm lastige vraag! Het hangt erg af van jouw situatie. Je kunt eens een kijkje nemen bij onze renteverwachting. Misschien helpt dat je verder.

Kunnen jullie een lagere rente voor mij regelen dan andere adviseurs?

Nee, dat kan niet. Alle rentes zijn in Nederland transparant en beschikbaar op de websites van de geldverstrekkers en in deze rentevergelijker. Door strenge wetgeving in Nederland kunnen tussenpersonen of banken zelf hier niet van afwijken. Benieuwd naar de hypotheekrente nu? Scroll dan weer even een stukje omhoog.

Wat wij voor je doen is samen met jou de beste hypotheek vinden met daarbij de beste en laagste rente. Met deze rentevergelijker kun je zelf vast kijken naar de beste voorwaarden en de laagste rentes.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.