Ga je verhuizen? Heb je op dit moment te maken met een lage rente? Misschien dat je dan overweegt om gebruikt te maken van een verhuisregeling. Maar wat houdt dat precies in? Wat zijn de voordelen? In dit artikel wordt antwoord gegeven op al die vragen.

 

Wat is een verhuisregeling bij een hypotheek?

Een verhuisregeling biedt je de mogelijkheid om je hypotheek, onder dezelfde (rente)voorwaarden te gebruiken voor het kopen van een ander huis als je gaat verhuizen. Als je de rente voor een langere periode vast hebt gezet, kan het heel aantrekkelijk zijn om voor een hypotheek te kiezen die deze regeling biedt. Vooral omdat de rentes op dit moment heel erg laag zijn.

 

Wat zijn de voordelen?

De voordelen zijn dat de rente van je hypotheek wordt meegenomen en blijft gelden voor de resterende rentevaste periode, en dat je lopende polissen en rekeningen (onder voorwaarden) kunt meenemen.

Mocht je op het moment van verhuizen een betere hypotheek kunnen krijgen dan je bestaande hypotheek, dan kun je over het algemeen zonder boete je hypotheek aflossen. Een verhuisregeling biedt je de mogelijkheid om een hypotheek mee te nemen als het gunstig is, maar dat is geen verplichting.

 

Bieden alle hypotheken een verhuisregeling?

Niet alle hypotheken bieden deze regeling. Hypotheken hebben allemaal verschillende voorwaarden. Welk hypotheek het beste bij jou past is afhankelijk van je wensen en jouw situatie. Ikbenfrits.nl kan je adviseren welke voorwaarden voor jou het beste zijn.

 

Als je gebruikt maakt van een verhuisregeling kan je dus je hypotheek onder dezelfde (rente)voorwaarden gebruiken voor het kopen van een ander huis. Als de rente laag is, is het voordelig dat die blijft gelden voor de resterende rentevaste periode. Je kunt niet altijd rekenen op de verhuisregeling, want hypotheken hebben namelijk allemaal verschillende voorwaarden. 

Meer weten over oversluiten? Kijk dan verder bij het oversluiten van een hypotheek.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 meest gemaakte fouten door starters