Hypotheek voor een garagebox

Overweeg je de aankoop van een garagebox en vraag je je af hoe je deze kunt financieren? In dit artikel leggen we de mogelijkheden en aandachtspunten rondom de financiering van een garagebox uit.
stopwatch

5 min

calendar
14 maart 2024
eye

31713

Kun je een hypotheek krijgen voor een garagebox?

Ja, dat kan, maar de mogelijkheden hangen af van de situatie. Als je garagebox op je eigen grond staat, kun je vaak je huidige hypotheek verhogen. Dit is meestal het voordeligst vanwege de lagere rente. Staat je garagebox ergens anders? Dan kun je misschien een tweede hypotheek nemen. Dit kan vaak alleen bij de bank waar je al een hypotheek hebt. Let op: niet elke bank biedt deze mogelijkheid.

Hypotheek of persoonlijke lening voor een garagebox?

Naast een hypotheek kun je ook kiezen voor een persoonlijke lening. Dit is simpel: je leent een bedrag en de rente en looptijd zijn vanaf het begin duidelijk. Weet je meteen waar je aan toe bent. Als je de garage op je eigen grond bouwt, mag je de rente soms aftrekken. Een hypotheek verhogen of een tweede hypotheek nemen kan goedkoper zijn door de lagere rente. Maar, je krijgt wel te maken met extra kosten, zoals voor de notaris, advies en taxatie.

Is de rente op een garagebox aftrekbaar?

Je kunt de rente van de garagebox alleen aftrekken als deze op je eigen grond staat én gefinancierd is met een persoonlijke lening of door je hypotheek te verhogen. De rente aftrekken als je een tweede hypotheek neemt of het met doorlopend krediet financiert, kan niet. Als huiseigenaar kun je dus veel besparen door je garagebox op je eigen grond te bouwen, als je de financiering slim kiest.

Waar op letten bij het financieren van een garagebox?

Een persoonlijke lening geeft wel meer vrijheid, maar betekent vaak hogere rentekosten. Overweeg je een hypotheek? Check dan of je bank je hiermee kan helpen. Bij Frits helpen we je graag met het verhogen van je bestaande hypotheek. Benieuwd hoeveel je kunt lenen?

Nu berekenen wat je kunt verhogen

Vond je deze informatie nuttig?

Marco Palfenier

Marco werkt al een aantal jaar als hypotheekadviseur bij Frits en helpt klanten bij het vinden van de juiste hypotheek. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

Betaal je een hypotheek vooraf of achteraf?

Verhoogde inschrijving hypotheek: Voor- en nadelen

Welke kosten kun je meefinancieren in je hypotheek?

Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.