Hoe kun je het beste huizen zoeken die niet op Funda staan?

Het vinden van een huis was nog niet eerder zo lastig; de markt is krap (met name in de Randstad) en overbieden is eerder regel dan uitzondering. Daarom wat hulp met hoe je het beste huizen kunt zoeken die niet op Funda staan. Hopelijk helpt het je!

calendar
14 juni 2021
eye

992

Bereken direct wat jij kunt lenen

Een nieuw huis kopen

Of het nu een eerste huis is dat je wilt kopen of een volgend huis, de markt is onwaarschijnlijk krap. Hierdoor vis je vaak langs het net als je een huis tegenkomt op Funda. Omdat dit de meest bekende huizensite is van Nederland, liggen huizen al na een paar dagen onder bod of zijn gesloten voor inschrijving. Behoorlijk frustrerend kan dat zijn! Daarom heeft Frits onderzoek gedaan hoe je het beste huizen kan zoeken die niet op Funda staan. Dan maak je misschien wel meer kans om het huis te krijgen!

Nu berekenen wat je kunt lenen

Huizen zoeken die niet op Funda staan

Je hebt een aantal mogelijkheden om het proces aan te vliegen. De meest bekende is natuurlijk een aankoopmakelaar in de arm nemen, omdat hij of zij het aanbod van huizen net iets eerder te zien krijgt. Maar verder kun je ook andere dingen doen:

  1. Walter Living. Walter is een moderne aankoopmakelaar dat op basis van data jou helpt bij het aankopen van een huis. Voor ieder huis waar je meer over wil weten kun je een woningrapport aanmaken. Zo weet je dat je niet teveel betaalt voor het huis en heb je een inschatting van wat eventuele andere bieders doen. 
  2. Marktplaats. Ja, je vindt zelfs koophuizen op Marktplaats! Het is makkelijk en je kunt zonder makelaar je huis op het platform plaatsen. Veel mensen denken hier niet aan wanneer ze op huizenjacht gaan, maar soms vind je er pareltjes. Vooral omdat het platform zo toegankelijk is en je je huis er voor weinig geld op kunt zetten (vanaf 35 euro).
  3. Neem eens een kijkje op huispedia.nl. Zie bieden het grootste woningaanbod met inzichten zoals de realistische waarde van elke woning. Ze laten de realistische waarde van het huis zien. Zo weet je dus gelijk of de vraagprijs redelijk is en hoe de woning in de markt ligt. 

Huis gevonden? Regel dan je hypotheek

Het duurt natuurlijk even voordat je het huis hebt gevonden waar je graag wilt wonen. Want ook al helpen deze tips je hopelijk met het zoeken naar huizen die niet op Funda staan, het blijft echt een speurtocht. Wist je dat je met het Biedcertificaat van Frits meer kans maakt op je droomhuis?

Als je je huis eenmaal hebt binnen gehengeld, helpen de adviseurs van Frits je graag met het rondmaken van je hypotheek. Ze kijken mee naar jouw financiële plaatje en adviseren vervolgens de best passende hypotheek. Het eerste gesprek met de adviseur is trouwens gratis! En daarna kun je altijd beslissen of je liever met een andere adviseur in zee gaat.

Nu een afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Bij Frits was Michiel verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf. Hij is mede- oprichter van het bedrijf. De reden waarom hij startte met Frits is omdat hij inzag dat er weinig transparantie.. Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/06/2024

Woonquote, wat is dat?

25/04/2024

Hypotheek voor alleenstaanden

25/04/2024

Willen je ouders garant staan voor je hypotheek, schenken of lenen?

25/04/2024

Kan ik een huis kopen met mijn salaris? Let op deze 4 dingen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.