Wat is een renteaanbod en hoe vraag je deze aan?

Je hebt een fijn huis gevonden en je bod is geaccepteerd. Tijd voor de hypotheek! Je komt de term renteaanbod tegen, maar wat is dit en hoe vraag je deze aan?
stopwatch

3 min

calendar
19 mei 2023
eye

1348

Wat is een renteaanbod?

Een renteaanbod kun je zien als voorlopige hypotheekofferte. Op basis hiervan wordt je hypotheek geregeld en komt er een definitief renteaanbod.

Hoe vraag je deze aan?

Dat doet jouw hypotheekadviseur voor je! Vanaf het moment dat de adviseurs een renteaanbod aanvragen, zijn er ongeveer vier weken om de hypotheek rond te krijgen. In deze tijd kun je alle documenten inleveren die nodig zijn voor het finaal akkoord. Denk daarbij aan een taxatierapport, een werkgeversverklaring, een getekend koopcontract en een levensverzekering (is niet verplicht). Je kunt zelf zorgen dat je hypotheek sneller rond is, door op tijd alle documenten aan te leveren.

Meer lezen over hoe lang jouw hypotheekaanvraag duurt

Bereken direct wat jij kunt lenen

Wat staat er in een renteaanbod?

Je vindt de volgende informatie terug in je renteaanbod: het maximaal te lenen bedrag, de rentetarieven, de rentevaste periode en de lijst met documenten die de bank nodig heeft om zo je hypotheekaanvraag te kunnen beoordelen. Handig om te weten: een renteaanbod heeft altijd een einddatum en kan ook geannuleerd worden.

Vergeet deze veel gemaakte fouten niet

Wanneer je een renteaanbod krijgt, is het handig om op een paar dingen te letten:

  1. Kijk goed: heb je alles goed en volledig ingevuld?
  2. Je hoeft niet alles terug te sturen, alleen de pagina's waarop je iets hebt getekend of ingevuld.
  3. Je vindt in het renteaanbod een voorstel tot verlenging. Als dit van toepassing is, moet je dit ook zeker niet vergeten in te vullen.
Nog geen renteaanbod aangevraagd? Daarvoor kun je aankloppen bij onze adviseurs. Het eerste gesprek is gratis!
Gratis afspraak maken

De volgende stappen na je renteaanbod

Ben je akkoord gegaan met het renteaanbod? Dan lever je een paar documenten in waarna je de definitieve hypotheekofferte krijgt. Is de definitieve hypotheekofferte ook ondertekend? Hier krijg je een hypotheekakte voor. Ook krijg je een leveringsakte waarin staat dat de woning aan jou geleverd is, ook vind je hier alle afspraken tussen koper en verkoper.

Hypotheekadvies

Ben je nog aan het oriënteren op een huis, en zoek je een hypotheekadviseur die je op weg kan helpen met je renteaanbod? Wij strijden voor eerlijke hypotheken voor iedereen. Je kunt er dus vanuit gaan dat onze adviseurs de beste hypotheek voor jou regelen. Nog niet helemaal overtuigd? Lees onze reviews en oordeel zelf of je met ons in zee wilt gaan.

Hypotheekgesprek inplannen
Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Huis kopen

14/06/2024

Woonquote, wat is dat?

25/04/2024

Hypotheek voor alleenstaanden

25/04/2024

Willen je ouders garant staan voor je hypotheek, schenken of lenen?

25/04/2024

Kan ik een huis kopen met mijn salaris? Let op deze 4 dingen

14/03/2024

Hypotheek agrarische bestemming

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.