BKR registratie telefoon, wat is de invloed op je hypotheek?

Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld om je nieuwe telefoon in termijnen af te betalen. En waarom ook niet? Maar wist je dat hier ook gevolgen aan vastzitten voor je hypotheek? Dit komt omdat je telefoon dan een BKR registratie heeft.
stopwatch

3 min

calendar
10 augustus 2023
eye

6323

Een lening heeft invloed

Ondanks dat het misschien niet zo voelt, is een telefoon die je maandelijks afbetaalt een lening. De bekende slogan “Let op, geld lenen kost geld” zie je dan ook vaak terug in advertenties voor telefoonabonnementen. En heb je een lening? Dan heeft dat invloed op het bedrag dat je maximaal kunt lenen als je een huis wilt kopen. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) houdt van iedereen in Nederland bij wat voor leningen en schulden zij hebben. Mede op basis hiervan kan een bank bij het verstrekken van een hypotheek zien wat jouw schulden en lasten zijn. En weten ze precies hoeveel je maandelijks overhoudt om aan je hypotheek uit te kunnen geven.

Meer lezen over BKR en hypotheek

Wanneer krijg je een BKR registratie voor je telefoon?

Sluit je een telefoonabonnement af waar je de nieuwste iPhone ‘gratis’ bij krijgt (en dus in termijnen betaalt)? Dan sluit je officieel een lening af en krijg je een BKR registratie voor je telefoon. De lening voor je telefoon wordt geregistreerd als de lening voor de telefoon hoger is dan 250 euro. Doe je een aanbetaling voor de telefoon, waardoor de lening lager uitvalt dan 250 euro? Dan wordt deze niet geregistreerd. Heb je alleen een SIM-Only abonnement? Ook dan krijg je geen BKR registratie.

Hoeveel kun je lenen als je telefoon een BKR registratie heeft?

Als je telefoon is geregistreerd bij het BKR, heeft dit dus invloed op je maximale hypotheek. In dit rekenvoorbeeld kun je zien wat je hierdoor ongeveer minder kunt lenen:

Anna heeft op 10 augustus 2023 een iPhone 13 bij haar telefoonabonnement genomen. Ze heeft niets bijbetaald en de waarde van de telefoon was 1.000 euro. Maandelijks betaalt ze hiervoor 41,67 euro. Het abonnement heeft een looptijd van 24 maanden en ze betaalt geen rente aan de telefoonprovider voor de lening van het toestel. Anna heeft een BKR registratie telefoon van 1.000 euro. Anna is 30 jaar, alleenstaand en heeft een vast inkomen van 35.000 euro per jaar.

  • Anna kan 138.402 euro* lenen met deze BKR registratie.
  • Zonder de BKR registratie zou ze 146.827 euro* kunnen lenen.

*Deze berekening is gemaakt op basis van een annuïteitenlening met een rentevaste periode van 10 jaar.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Bereken zelf hoeveel je kunt lenen met je telefoonabonnement

Met onze handige rekentool kun je zelf berekenen hoeveel je minder kunt lenen door je telefoonabonnement. Kies in de stap 'Schulden, leningen en roodstand' de optie Aflopend krediet. Hiermee kan je jouw telefoonabonnement meenemen in de berekening. 

Nu berekenen wat je kunt lenen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Angelina van Scheppingen - Kemper

Angelina heeft tijdens en na haar studie voor de online bank Knab gewerkt. Als Product Owner Customer Engagement was zij verantwoordelijk voor de klanttevredenheid. Het behalen van een hoge NPS score.. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

14/03/2024

Hypotheek voor een garagebox

Wat is een vastgoed hypotheek?

Hypotheek voor huis in het buitenland

19/02/2024

Wat is een seniorenhypotheek?

19/02/2024

Wat is een zakelijke hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.