De helft goedkoper dan bij veel adviseurs, zoals De Hypotheker. Jazeker!

07 mei 2021 74879x

Bij Ikbenfrits betaal je maar ongeveer de helft van wat het bij de van oudsher bekende hypotheekadviseurs, zoals de Hypotheker, kost om een hypotheek af te sluiten. Hoe kan dat? Waarom zijn traditionele adviseurs zo duur? En hoe zorgt Ikbenfrits voor zo’n grote besparing?

Bénine Bijleveld

De helft goedkoper dan bij bijvoorbeeld de Hypotheker, hoe kan dat?

Bij veel adviseurs, zoals bij De Hypotheker, betaal je rond de 3.000 euro om een hypotheek af te sluiten, verdeeld over hypotheekadvies en bemiddeling. Bij Ikbenfrits betaal je voor hetzelfde bijna de helft. Hieronder de drie redenen waarom het daar zo duur is, en hoe ze bij Ikbenfrits voor die besparing zorgen.

1: Je betaalt voor het kantoor.

Bij traditionele adviseurs moet je voor een afspraak langskomen in één van de kantoren. Zulke kantoren moeten natuurlijk gehuurd worden en daar betaal jij aan mee. Bij Ikbenfrits werken ze vanuit één kantoor. Vanaf daar regelen ze alles wat met jouw hypotheek te maken heeft gewoon online en telefonisch. Dat scheelt.

2: Alleen het eerste gesprek is gratis.

Sommige adviseurs beloven ze dat het intakegesprek voor hun rekening is, en dat klinkt sympathiek. Maar let op: na dat eerste gesprek gaat de teller lopen. Bij Ikbenfrits betaal je pas voor het eerst, als er een renteaanbod is aangevraagd. En daarna als je de hypotheek ook echt hebt afgesloten. No cure no pay, dus.

3: Een hogere rekening voor een moeilijke vraag.

Bij veel adviseurs zijn de prijzen op hun website ‘richtlijnen’. Gemiddeld ben je zo’n 2.500 euro kwijt voor een hypotheekadvies. Maar let op: dat is géén maximum. Is jouw situatie wat complex, omdat je bijvoorbeeld ZZP’er bent? Dat kost meer tijd, en tijd is geld bij de traditionele hypotheekadviseur. Het uurtarief dat ze jou doorberekenen is vaak wel 135 per uur. Bij Ikbenfrits betaal je een vast tarief en ze vertellen je vooraf precies wat de kosten voor het hypotheekadvies zijn.

De helft goedkoper, krijg ik dan ook minder?

Bij Ikbenfrits is het dus ongeveer de helft goedkoper om een hypotheek af te sluiten dan bij bijvoorbeeld de Hypotheker. Betekent dat, dat ze bij Ikbenfrits besparen op de dienstverlening? – Nee, absoluut niet, in tegendeel. Ze werken alleen veel moderner.

Bij Ikbenfrits automatiseren ze een groot deel van de processen, met slimme rekentools. Hierdoor besparen ze erg veel tijd. Daarnaast werken ze met een online dashboard en via de telefoon of webcam, wat echt véél efficiënter is. Wat is jouw situatie?

Meer weten over Ikbenfrits?

Heb ik je geprikkeld om verder te lezen over Ikbenfrits? Fijn! Lees een van de artikelen hieronder bij ‘Lees ook’. Die gaan over zaken waar je op moet letten, voordat je een hypotheekadviseur kiest.

Wil je direct kennismaken met de adviseurs van Ikbenfrits? Plan dan gratis een bel-afspraak in.

Lees ook