Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

03 januari 2022 2644x

Een goede hypotheekadviseur kiezen kan behoorlijk lastig zijn. Want waar vind je een goeie? Heb je er überhaupt wel een nodig of kun je het ook zelf af? Hieronder vind je alle opties op een rij.

Bénine Bijleveld

Waarom voor een hypotheekadviseur kiezen als je het ook zelf kunt doen?

Oké, dus je hebt een prachtig huis gevonden en ook al berekend dat je voor dat bedrag een hypotheek kunt krijgen. Dan kan je het beter ook verder zelf regelen, toch? Dat kan, execution only heet dat. Let wel op! Niet alle banken werken mee aan execution only hypotheken, waardoor het vaak toch loont om voor een hypotheekadviseur of financieel adviseur te kiezen.

Een hypotheekadviseur levert meer op dan het kost

Je kunt misschien éénmalig een bedrag besparen door geen hypotheekadviseur te kiezen, maar je betaalt vaak veel meer voor je hypotheek, elke maand weer. Hoe dat komt? Omdat bij execution only lang niet alle banken worden aangeboden, hierdoor is de kans op de laagste rente Ook bespaart het je behoorlijk wat tijd, die je nu aan je huis kunt besteden. Sinds 2013 is de afsluitprovisie verboden, een onafhankelijke adviseur zal dus altijd de beste optie voor jou adviseren.

Hypotheekadvies en bemiddeling kost bij ons in totaal 1.750 euro als je een eerste huis gaat kopen en 2.100 euro als je een volgend huis gaat kopen. Ben je een ondernemer? Dan wordt daar 350 euro bij opgeteld. Dit komt omdat het wat meer werk kost.

Dat zeggen ze natuurlijk allemaal

Ja, een beetje hypotheekadviseur beweert natuurlijk dat-ie de beste is. Natuurlijk moet onze manier van werken bij je passen. Zit je liever tegenover een man in een pak in een kantoor, met een gratis kopje koffie? Dan is Frits misschien niet de beste keuze voor jou. Vind jij het prima om je hypotheek online te regelen, documenten aan te leveren in een persoonlijk dashboard en alles op je gemak vanuit huis te doen? Dan is het misschien wel een match!

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book "Help, ik koop een huis". Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Lees ook