Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

Een hypotheekadviseur kiezen, dat is nogal een klus. Want ze beweren natuurlijk allemaal dat ze de beste keuze zijn. Heb je er eigenlijk wel een nodig? Ik vertel je over alle opties om een hypotheek af te sluiten en laat de keuze dan aan jou.

Sarah Famke Oortgijsen

Waarom zou je een hypotheekadviseur kiezen als je het ook zelf kan doen?

Oké, dus je hebt je droomhuis gevonden en je hebt al lang gratis berekend dat je daar een hypotheek voor kunt krijgen. Dan kan je het beter ook verder zelf regelen, toch? Dat kan, execution only heet dat. Een execution only hypotheek kun je afsluiten via bijvoorbeeld Hypotheek24 of Knab, maar let op! Niet alle banken werken mee aan execution only hypotheken. Daardoor kun je uiteindelijk veel duurder uit zijn.

Een hypotheekadviseur levert meer op dan het kost

Maar vergis je niet, een hypotheek zonder adviseur kost een stuk meer. Je kan misschien éénmalig een paar honderd euro besparen door geen hypotheekadviseur te kiezen, maar je betaalt vaak veel meer voor je hypotheek. Hoe dat komt? Omdat bij execution only lang niet alle banken worden aangeboden. Ook kan een goed hypotheek advies je duizenden euro’s per jaar schelen.  Je gaat een hoop tijd kwijt zijn aan alles zelf uitzoeken en regelen.

Hypotheekadvies en bemiddeling kost bij mij in totaal 1.500 euro als je een eerste huis gaat kopen, 1.850 als je een volgend huis gaat kopen of gaat oversluiten en 1.950 als je ondernemer. Dat is veel goedkoper dan bij bijvoorbeeld De Hypotheker, Hypotheekshop en Hypotheek visie. En ik durf keihard te beweren het ‘t dubbel en dwars waard is.

Dat zeggen ze natuurlijk allemaal

Ja, een beetje hypotheekadviseur beweert natuurlijk dat-ie de beste en de goedkoopste is. Doen wij ook. Waarom het bij ons écht zo is? Ook wij waren de ondoorzichtige, misleidende hypotheekwereld beu. Dat is precies waarom we Ikbenfrits zijn begonnen. We hebben ook veel geïnvesteerd in automatisering. Dat neemt jou én ons veel werk uit handen. En daarom kunnen we onze diensten zo goedkoop aanbieden. Win-win! Onze voordelen:

     Onze klanten geven ons een 9

     100% onafhankelijk en deskundig advies

    Laagste rente; van meer dan 30 banken

Zullen we?

Wil je kijken of ik bij jou pas? Plan dan een bel-afspraak in met 1 van mijn adviseurs. Dat is helemaal gratis. We zitten klaar om jouw vragen te beantwoorden, uitleg te geven over hypotheken en zoeken uit wat voor jouw beste opties zijn. Ook als dat voor ons niet de beste optie is. Beloofd!

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren