Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

21 januari 2021 2171x

Een goede hypotheekadviseur kiezen kan behoorlijk lastig zijn. Want waar vind je een goeie? Heb je er überhaupt wel een nodig of kun je het ook zelf af? Hieronder vind je alle opties op een rij.

Bénine Bijleveld

Waarom voor een hypotheekadviseur kiezen als je het ook zelf kunt doen?

Oké, dus je hebt een prachtig huis gevonden en ook al berekend dat je voor dat bedrag een hypotheek kunt krijgen. Dan kan je het beter ook verder zelf regelen, toch? Dat kan, execution onlyheet dat. Een execution only hypotheek kun je afsluiten, maar let op! Niet alle banken werken mee aan execution only hypotheken, waardoor het vaak toch loont om voor een hypotheekadviseur te kiezen.

Een hypotheekadviseur levert meer op dan het kost

Je kunt misschien éénmalig een bedrag besparen door geen hypotheekadviseur te kiezen, maar je betaalt vaak veel meer voor je hypotheek, elke maand weer. Hoe dat komt? Omdat execution only lang niet alle banken worden aangeboden. Ook bespaart het je behoorlijk wat tijd, die je nu aan je huis kunt besteden.

Hypotheekadvies en bemiddeling kost bij hypotheekadviseur Ikbenfrits in totaal 1550 euro als je een eerste huis gaat kopen, 1950 als je een volgend huis gaat kopen of gaat oversluiten en 2100 als je ondernemer bent.

Dat zeggen ze natuurlijk allemaal

Ja, een beetje hypotheekadviseur beweert natuurlijk dat-ie de beste en de goedkoopste is. Waarom het bij Ikbenfrits écht zo is? Het team van Ikbenfrits was de ondoorzichtige, misleidende hypotheekwereld beu. Daarnaast is er ook veel geïnvesteerd in automatisering. Dat neemt jou én de adviseurs veel werk uit handen, waardoor de diensten zo goedkoop aangeboden kunnen worden. Win-win! Deze adviseurs willen echt het beste voor jou. Met een gratis-belafspraak kun je kijken of het iets voor je is.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book "Help, ik koop een huis". Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Lees ook