Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

Een goede hypotheekadviseur kiezen kan behoorlijk lastig zijn. Want waar vind je een goeie? Heb je er überhaupt wel een nodig of kun je het ook zelf af? Hieronder vind je alle opties op een rij.
stopwatch

3 min

calendar
9 juli 2024
eye

2616

Bereken direct wat jij kunt lenen

Waarom voor een hypotheekadviseur kiezen als je het ook zelf kunt doen?

Oké, het zit dus zo, je hebt een prachtig huis gevonden en ook al berekend dat je voor dat bedrag een hypotheek kunt krijgen. Dan kan je het beter ook verder zelf regelen, toch? Dat kan, execution only heet dat. Let wel op! Niet alle banken werken mee aan execution only hypotheken, waardoor het vaak toch loont om voor een hypotheekadviseur te kiezen.

Maximale hypotheek berekenen

Een hypotheekadviseur levert meer op dan het kost

Je kunt misschien éénmalig een bedrag besparen door geen hypotheekadviseur te kiezen, maar je betaalt vaak veel meer voor je hypotheek, elke maand weer. Hoe dat komt? Omdat bij execution only lang niet alle banken worden aangeboden, hierdoor is de kans groot dat je niet de beste hypotheek krijgt met laagste rente die in de markt te krijgen is. Ook bespaart het je behoorlijk wat tijd, die je misschien beter aan je huis kunt besteden.

Hypotheekadvies en bemiddeling kost bij ons in totaal 2.300 euro als je een eerste huis gaat kopen en 2.650 euro als je een volgend huis gaat kopen. Ben je een ondernemer? Dan wordt daar 400 euro bij opgeteld. Dit komt omdat het wat meer werk kost. Ga je scheiden? Dan wordt er eenmalig 700 euro bij opgeteld. Dit komt omdat het nog meer werk kost dan als je een ondernemer bent.

Dat zeggen ze natuurlijk allemaal

Ja, een beetje hypotheekadviseur beweert natuurlijk dat-ie de beste is. Vanzelfsprekend moet onze manier van werken bij je passen. Zit je liever tegenover een man in een pak in een kantoor, met een gratis kopje koffie? Dan is Frits misschien niet de beste keuze voor jou. Vind jij het prima om je hypotheek online te regelen, documenten aan te leveren in een persoonlijk dashboard en alles op je gemak vanuit huis te doen? Dan is het misschien wel een match!

Image

Een huis kopen van A-Z

Je gaat een huis kopen? Spannend! Tussen je eerste bezichtiging en het moment dat je de sleutels krijgt, moet er een hoop gebeuren. In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

popup_Image

Download het gratis E-book “Help! Ik koop een huis”.

In dit e-book lees je stap voor stap wat je kunt verwachten wanneer je een huis koopt, aangevuld met een paar handige tips!

Vond je deze informatie nuttig?

Eduard Knape

Eduard is hypotheekadviseur bij Frits en is gespecialiseerd in verduurzaming. Hij helpt je graag aan een passend hypotheekadvies. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

Betaal je een hypotheek vooraf of achteraf?

Verhoogde inschrijving hypotheek: Voor- en nadelen

Welke kosten kun je meefinancieren in je hypotheek?

Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.