Wat kies je? De hypotheekadviseur op de hoek of online?

Je hypotheek wordt waarschijnlijk je grootste maandlast, dus je wilt natuurlijk zeker weten dat je goed zit. Hiervoor heb je hypotheekadvies nodig, dat kan ook heel goed met een online hypotheekadviseur.
stopwatch

5 min

calendar
29 juni 2023
eye

3337

De voordelen van een online hypotheekadviseur

Online advies betekent niet dat je niemand spreekt. Om je opties te bespreken (video)bel je met een expert, waardoor je alsnog persoonlijk contact hebt maar dan vanuit huis.

1. Op elke plek waar je maar wilt

Wel zo handig. Voor je online hypotheekadviseur hoef je geen vrij te nemen. Bel bijvoorbeeld gewoon even een halfuurtje met iemand tijdens je lunchpauze op kantoor. Ben je toch thuis? Dan kun je ook bellen vanaf de bank. Terwijl je meekijkt met de adviseur op je laptop, telefoon of tablet.

2. Lagere kosten

De meeste adviseurs hebben mooie kantoren waar je langs komt. Deze kantoren moeten natuurlijk ook betaald worden en uiteindelijk betaalt jij als klant hiervoor. Een online hypotheekadviseur werkt vanuit één kantoor en mede daardoor zijn er scherpere tarieven. Bij ons betaal je bijvoorbeeld 2.300 euro voor je eerste hypotheek en 2.650 euro voor je volgende hypotheek of als je je hypotheek wilt oversluiten. Als je ondernemer bent, komt er 400 euro bij.

3. Vaker met hetzelfde bijltje hakken

Het voordeel van online is dat je gemakkelijk door het hele land kunt werken. Een online hypotheekadviseur ziet meer verschillende situaties en hypotheken voorbij komen, waardoor er bij complexere situaties makkelijker geholpen kan worden.

4. Onafhankelijk advies

Als je veel hypotheken aanvraagt, dan willen banken natuurlijk graag met je samenwerken. Wij geven onafhankelijk advies en vergelijken 31 banken. Dit zijn 77 verschillende hypotheken! Ook banken die via andere adviseurs vaak niet beschikbaar zijn, zoals Triodos en ASN.

5. Online dashboard

Bij een online hypotheekadviseur heb je vaak betere digitale tools om mee te rekenen. Zo hebben wij ook uitgebreide rekentools waar je zelf mee aan de slag kunt. Ook is er een online dashboard gemaakt van waaruit je samen met je adviseur jouw hypotheek gaat afsluiten. Met dit dashboard kun je zelf ook uitgebreid alles berekenen. Dat werkt een stuk handiger dan grafiekjes op papier. 

Nu berekenen wat je kunt lenen

De voordelen van een hypotheekadviseur face to face

Sommige mensen willen voor het afsluiten van hun hypotheek toch liever even langskomen op een kantoor. Het gaat toch om een hoop geld. Eigenlijk kan een hypotheekadviseur die je 'in persoon' helpt maar twee dingen die een online adviseur niet kan. Nummer één: je een kop koffie aanbieden bij binnenkomst. Nummer twee: je kunt de adviseur rechtstreeks in de ogen aankijken. Dat schept wellicht een band en kan vertrouwd voelen.

De nadelen van face to face hypotheekadvies

Er zitten ook een paar nadelen aan hypotheekadvies in een stenen kantoor, zo heb je bijvoorbeeld:

1. Een kleiner aanbod

Een lokale adviseur op de hoek ziet wekelijks minder hypotheekaanvragen langskomen. Niet alle banken willen dan met je samenwerken, daardoor hebben deze adviseurs vaak maar een klein aanbod aan verschillende banken.

2. Minder ervaring

Als je minder aanvragen voorbij ziet komen, dan zie je natuurlijk ook minder uitzonderlijke situaties. Ben je bijvoorbeeld zzp'er, dan is de kans groot dat de hypotheekadviseur op de hoek daar geen of weinig ervaring mee heeft.

3. Tijd is geld

Bij sommige hypotheekadviseurs betaal je per uur. Dus je hebt net je jas uitgedaan en een gratis kop koffie gekregen. Maar ondertussen loopt de timer al. Van rustig praten is dan eigenlijk geen sprake. Jammer. Want je zit misschien wel met een heleboel vragen. Zeker als je je eerste huis gaat kopen.

4. Je moet ergens heen

Het voordeel van iemand in de ogen kunnen kijken kun je ook als een nadeel zien. Je moet jouw schema aanpassen en bij de meeste adviseurs kun je alleen tijdens kantooruren terecht. En dat zijn natuurlijk ook jouw kantooruren.

Kennismaken met een online hypotheekadviseur?

Wil je kennismaken met één van onze online hypotheekadviseurs? Zij strijden voor de meest eerlijke hypotheek voor jou. Je kijkt zelf mee met iedere stap zodat je weet waar je aan toe bent. Wil je alvast je financiële situatie doorspreken?

Hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Judie Liu

Al ruim vijf jaar helpt Judie mensen aan de juiste hypotheek. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwbouwhuis, een startershypotheek of een hypotheek voor ZZP-ers. Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

Hypotheekadvies of zelf uitzoeken?

Betaal je een hypotheek vooraf of achteraf?

Verhoogde inschrijving hypotheek: Voor- en nadelen

Welke kosten kun je meefinancieren in je hypotheek?

Een ‘financieringsverklaring’: wat kun je ermee?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.