Wat kies je? De hypotheekadviseur op de hoek of online?

03 januari 2022 3558x

Je hypotheek wordt waarschijnlijk je grootste maandlast, dus je wilt natuurlijk zeker weten dat je goed zit. Hiervoor heb je hypotheekadvies nodig, dat kan ook heel goed met een online hypotheekadviseur.

Bénine Bijleveld

Liever een online hypotheekadviseur of face to face?

De voordelen van een online hypotheekadviseur

Online advies betekent niet dat je niemand spreekt. Om je opties te bespreken (video)bel je met een expert, waardoor je alsnog persoonlijk contact hebt maar dan vanuit huis.

1. Op elke plek waar je maar wilt

Wel zo handig. Voor je online hypotheekadviseur hoef je geen vrij te nemen. Bel bijvoorbeeld gewoon even een halfuurtje met iemand tijdens je lunchpauze op kantoor. Ben je toch thuis? Dan kun je ook bellen vanaf de bank. Terwijl je meekijkt met de adviseur op je laptop, telefoon of tablet.

2. Lage kosten

De meeste adviseurs hebben mooie kantoren waar je langs komt. Deze kantoren moeten natuurlijk ook betaald worden en uiteindelijk betaalt jij als klant hiervoor. Een online hypotheekadviseur werkt vanuit één kantoor en mede daardoor zijn er scherpere tarieven. Bij ons betaal je bijvoorbeeld 1.990 euro voor je eerste hypotheek en 2.400 voor je volgende hypotheek of als je je hypotheek wilt oversluiten. Als je een ondernemer bent, komt er 250 euro bij.

3. Vaker met hetzelfde bijltje hakken

Het voordeel van online is dat je gemakkelijk door het hele land kunt werken. Een online hypotheekadviseur ziet meer verschillende situaties en hypotheken voorbij komen, waardoor er bij complexere situaties makkelijker geholpen kan worden.

4. Onafhankelijk advies

Als je veel hypotheken aanvraagt, dan willen banken natuurlijk graag met je samenwerken. Wij geven onafhankelijk advies en vergelijken 33 banken. Dit zijn 78 verschillende hypotheken! Ook banken die via andere adviseurs vaak niet beschikbaar zijn, zoals Triodos en ASN.

5. Online dashboard

Bij een online hypotheekadviseur heb je vaak betere digitale tools om mee te rekenen. Zo hebben wij ook uitgebreide rekentools waar je zelf mee aan de slag kunt. Ook is er een online dashboard gemaakt van waaruit je samen met je adviseur jouw hypotheek gaat afsluiten. Met dit dashboard kun je zelf ook uitgebreid alles berekenen. Dat werkt een stuk handiger dan grafiekjes op papier.

scenario-demo-pt2
scenario-demo-pt1

De voordelen van een hypotheekadviseur face to face

Sommige mensen willen voor het afsluiten van hun hypotheek toch liever even langskomen op een kantoor. Het gaat toch om een hoop geld. Eigenlijk kan een hypotheekadviseur die je 'in persoon' helpt maar twee dingen die een online adviseur niet kan. Nummer één: je een kop koffie aanbieden bij binnenkomst. Nummer twee: je kunt de adviseur rechtstreeks in de ogen aankijken. Dat schept wellicht een band en kan vertrouwder voelen.

De nadelen van face to face hypotheekadvies

Er zitten ook een paar nadelen aan hypotheekadvies in een stenen kantoor, zo heb je bijvoorbeeld:

1. Een kleiner aanbod

Een lokale adviseur op de hoek ziet wekelijks minder hypotheekaanvragen langskomen. Niet alle banken willen dan met je samenwerken, daardoor hebben deze adviseurs vaak maar een klein aanbod aan verschillende banken.

2. Minder ervaring

Als je minder aanvragen voorbij ziet komen, dan zie je natuurlijk ook minder uitzonderlijke situaties. Ben je bijvoorbeeld zzp'er, dan is de kans groot dat de hypotheekadviseur op de hoek daar geen of weinig ervaring mee heeft.

3. Tijd is geld

Bij sommige hypotheekadviseurs betaal je per uur. Dus je hebt net je jas uitgedaan en een gratis kop koffie gekregen. Maar ondertussen loopt de timer al. Van rustig praten is dan eigenlijk geen sprake. Jammer. Want je zit misschien wel met een heleboel vragen. Zeker als je je eerste huis gaat kopen.

4. Je moet ergens heen

Het voordeel van iemand in de ogen kunnen kijken kun je ook als een nadeel zien. Je moet jouw schema aanpassen en bij de meeste adviseurs kun je alleen tijdens kantooruren terecht. En dat zijn natuurlijk ook jouw kantooruren.

Kennismaken met een online hypotheekadviseur?

Wil je kennismaken met één van onze online hypotheekadviseurs? Zij strijden voor de meest eerlijke hypotheek voor jou. Je kijkt zelf mee met iedere stap zodat je weet waar je aan toe bent. Wil je alvast je financiële situatie doorspreken?

Lees ook