Ben je flexwerker? Een perspectiefverklaring kan uitkomst bieden

Een perspectiefverklaring kan je helpen met je hypotheekaanvraag als je werkt als flexwerker. Maar wat is het precies, en belangrijker nog: hoe kom je eraan?
stopwatch

3 min

calendar
15 juni 2021
eye

2484

Wat is een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring is een document waarin staat dat je perspectief hebt op de arbeidsmarkt. Deze wordt vaak gebruikt voor flexwerkers. Het is een initiatief van de Stichting Perspectiefverklaring. Het dient als bewijs dat je de komende jaren een stabiel inkomen hebt, want het document laat zien dat er objectief is gekeken naar je kansen op de arbeidsmarkt. Hierdoor heeft de bank meer vertrouwen in je inkomen de komende jaren, waardoor ze je hypotheekaanvraag sneller zullen accepteren.

De hamvraag: hoe krijg je een perspectiefverklaring?

Je komt in aanmerking voor deze verklaring als je minimaal een jaar hebt gewerkt als flexwerker. Je vraagt deze verklaring dan aan bij een uitzendbureau. Op het moment doen nog niet alle uitzendbureaus mee. Alleen bureaus die aangesloten zijn bij de Stichting Perspectiefverklaring kunnen dit document voor je opstellen. Onder anderen Randstad, Young Capital en Tempo-Team zijn aangesloten. Wil je weten of jouw uitzendbureau ook mee doet? Kijk dan in het register op de website van de stichting.

Bereken direct wat jij kunt lenen

Je hebt het document, en dan?

Wanneer je de perspectiefverklaring hebt, overleg je deze verklaring met de bank waar je een hypotheek wilt afsluiten. Op het moment accepteren elf banken dit document. Natuurlijk helpen onze adviseurs je hier graag mee. Zij hebben al veel klanten een goede hypotheek bezorgd en houden van een uitdaging. Je kunt - als je wilt - eerst een gratis hypotheekgesprek inplannen. Tijdens dat gesprek maak je een uitgebreide berekening waarin je zelf je opties kunt zien bij meer dan 30 verschillende banken.

Hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bénine Bijleveld

Bénine heeft voor verschillende food merken gewerkt. Ze zorgde ervoor dat deze merken goed zichtbaar waren online en op social media, met als uiteindelijk doel het vergroten van de merkbekendheid... Lees verder

Meer lezen over Hypotheek afsluiten

14/03/2024

Hypotheek voor een garagebox

Wat is een vastgoed hypotheek?

Hypotheek voor huis in het buitenland

19/02/2024

Wat is een seniorenhypotheek?

19/02/2024

Wat is een zakelijke hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.