Ben je flexwerker? Dan kan een perspectiefverklaring uitkomst bieden

Een perspectiefverklaring kan je helpen met je hypotheekaanvraag als je flexwerker bent. Maar wat is het precies en hoe kom je eraan?

Charlie Vielvoye

Wat is een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring is een document waaruit blijkt dat je perspectief hebt op de arbeidsmarkt. Het is een initiatief van de Stichting Perspectiefverklaring. Hij dient als bewijs dat je de komende jaren een bestendig inkomen hebt. Het is een soort werkgeversverklaring voor flexwerkers. Hierdoor heeft de bank meer vertrouwen in je inkomen de komende jaren. Ze zullen je hypotheekaanvraag dus sneller accepteren.

Hoe werkt een perspectiefverklaring?

Bij deze verklaring wordt er gekeken naar je mogelijkheden om in de toekomst een inkomen te hebben. Het document laat zien dat er objectief is gekeken naar je kansen op de arbeidsmarkt. Hiermee wordt er een realistische inschatting gemaakt van wat je kan verdienen. Hierdoor wordt de bank ervan overtuigd dat je de maandlasten voor een hypotheek kan dragen.

Hoe krijg ik een perspectiefverklaring?

Je komt hiervoor in aanmerking als je minimaal 1 jaar hebt gewerkt als flexwerker. Je moet deze verklaring aanvragen bij een uitzendbureau. Op het moment doen nog niet alle uitzendbureaus mee. Alleen bureaus die aangesloten zijn bij de Stichting Perspectiefverklaring kunnen dit document voor je opstellen. Onder anderen Randstad, Young Capital en Tempo-Team zijn aangesloten. Wil je weten of jouw uitzendbureau ook mee doet? Kijk dan in het register op de website van de stichting.

Kan ik met de perspectiefverklaring terecht bij Ikbenfrits?

Zeker. Deze verklaring moet je overleggen aan de bank waar je een hypotheek wilt afsluiten. Op het moment accepteren 11 banken dit document. Ikbenfrits biedt 10 van deze 11 banken aan bij het hypotheekadvies. Grote kans dus dat je bij ons terecht kan met deze verklaring. Hiernaast kan je bij ons binnen 5 minuten weten hoeveel hypotheek je kan krijgen als flexwerker. Ga hiervoor naar onze gratis tool. Die zet meer dan 30 banken voor je op een rij.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren