Alles over de ASN hypotheekrente

Lees hier alles over ASN : rentes en voorwaarden

Op zoek naar de huidige hypotheekrente bij de ASN ? Om je te helpen heeft Ikbenfrits een speciale gratis tool ontwikkeld. Je kunt hierin meteen de huidige ASN hypotheekrente vinden. Benieuwd of jouw hypotheekrente lager kan? Met 1 klik vergelijk je de ASN hypotheekrente met een andere bank naar jouw keuze.

Annuïtair
20 jaar
Risicoklasse
NHG 60% 80% 90% 100%
ASN Annuïteitenhypotheek 1,57% 1,75% 1,86% 1,95% 2,13%
ASN Annuïteitenhypotheek (incl. Duurzaam Wonen) 1,47% 1,65% 1,76% 1,85% 2,03%

Rentes zijn voor bestaande bouw.

Vergelijk de hypotheekrente van de ASN met andere banken

Voorwaarden: er is meer dan alleen hypotheekrente

Je wilt natuurlijk een zo laag mogelijke rente als je jouw hypotheek afsluit. Toch is een lage rente niet alles. Het is verstandig om daarnaast ook goed te kijken naar de voorwaarden die de bank biedt. Hoe gaan zij bijvoorbeeld om met extra aflossingen? Moet je verplicht een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? En wat gebeurt er als je in een andere risicoklasse terecht komt als je genoeg hebt afbetaald? Om je op weg te helpen heeft Ikbenfrits de belangrijkste voorwaarden van ASN hypotheken voor je op een rijtje gezet.

Hoe groen zijn ASN hypotheken?

Je sluit een hypotheek af en betaalt de ASN in de vorm van hypotheekrente. Ik kan het me goed voorstellen dat je graag wilt weten wat de bank met jouw geld doet. De Eerlijke Bankwijzer onderzoekt wat banken precies doen met hun geld en oordeelt op basis daarvan hoe groen of duurzaam een bank is. De ASN scoort hier gemiddeld een 8.7.

ASN

ASN profileert zich als duurzame bank en werd in 1997 onderdeel van SNS. In 2016 werd het een dochteronderneming van de Volksbank. ASN belegt in duurzame projecten en ondersteun duurzame startups en ondernemers. De Volksbank heeft het duurzaamheidsbeleid van ASN overgenomen. In 2018 werd bekend dat ASN - als eerste bank ter wereld - in 2030 klimaatpositief wil zijn. 

Vergelijk ASN met andere banken