Alles over de Triodos hypotheekrente

Lees hier alles over Triodos: rentes en voorwaarden

Op zoek naar de huidige hypotheekrente bij de Triodos? Om je te helpen heeft Ikbenfrits een speciale gratis tool ontwikkeld. Je kunt hierin meteen de huidige Triodos hypotheekrente vinden. Benieuwd of jouw hypotheekrente lager kan? Met 1 klik vergelijk je de Triodos hypotheekrente met een andere bank naar jouw keuze.

Annuïtair
20 jaar
Risicoklasse
NHG 60% 80% 90% 100%
Klimaat Plus Hypotheek 1,10% 1,20% 1,60% 1,60% 1,80%
Triodos (Energielabel A) 1,30% 1,40% 1,80% 1,80% 2,00%

Rentes zijn voor bestaande bouw.

Vergelijk de hypotheekrente van de Triodos met andere banken

Voorwaarden: er is meer dan alleen hypotheekrente

Je wilt natuurlijk een zo laag mogelijke rente als je jouw hypotheek afsluit. Toch is een lage rente niet alles. Het is verstandig om daarnaast ook goed te kijken naar de voorwaarden die de bank biedt. Hoe gaan zij bijvoorbeeld om met extra aflossingen? Moet je verplicht een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? En wat gebeurt er als je in een andere risicoklasse terecht komt als je genoeg hebt afbetaald? Om je op weg te helpen heeft Ikbenfrits de belangrijkste voorwaarden van Triodos hypotheken voor je op een rijtje gezet.

Hoe groen zijn Triodos hypotheken?

Je sluit een hypotheek af en betaalt de Triodos in de vorm van hypotheekrente. Ik kan het me goed voorstellen dat je graag wilt weten wat de bank met jouw geld doet. De Eerlijke Bankwijzer onderzoekt wat banken precies doen met hun geld en oordeelt op basis daarvan hoe groen of duurzaam een bank is. De Triodos scoort hier gemiddeld een 8.5.

Triodos

Triodos werd in 1980 opgericht als Nederlandse bank. Inmiddels is de bank actief in meerdere Europese landen en heeft ze meer dan 700.000 rekeninghouders. Triodos is een bank die zich onderscheidt in duurzaamheid. Zo investeert de bank alleen maar in duurzame projecten. Ook op hypotheekgebied is de bank ‘groen’, en worden huiseigenaren beloond als zij hun huis verduurzamen. Triodos kijkt kritisch naar intermediairs en het is dan ook niet vanzelfsprekend dat je als hypotheekadviseur zomaar een Triodos hypotheek mag afsluiten. Via Ikbenfrits zijn Triodos hypotheken wel nog gewoon af te sluiten

Vergelijk Triodos met andere banken