Consumentenbond en Frits gaan samenwerken!

De hypotheekvergelijker van de Consumentenbond is in een nieuw jasje gestoken. Naast een aantal praktische aanpassingen biedt de vergelijker in samenwerking met de consumentenbond en ikbenfrits, consumenten de mogelijkheid om zelf te berekenen of het interessant is om hun hypotheek over te sluiten naar een andere bank.

stopwatch

2 min

calendar
6 juli 2016
eye

4603

Wat houdt de hypotheekvergelijker van de Consumentenbond en Ikbenfrits in?

Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘na het invullen van relevante gegevens over huis en hypotheek, geven we een advies of oversluiten of rentemiddeling mogelijk of verstandig is. We houden hierbij rekening met oude en nieuwe rentes, kosten en boetes.’ Bij een positief oversluitadvies is het mogelijk een uitgewerkt en persoonlijk advies te ontvangen. Dit bestaat uit een rapport en een telefonisch advies. Voor leden van de Consumentenbond is het advies gratis, voor andere consumenten bedraagt het advies 50 euro.

Rentemiddeling

De Consumentenbond liet eerder zien dat rentemiddeling nadelig uit kan pakken. Combée: ‘Het is daarom goed dat consumenten eerst uitzoeken of rentemiddeling en oversluiten echt de moeite waard is, voordat ze een beslissing nemen. De nieuwe hypotheekvergelijker laat bijvoorbeeld zien welke rente de bank je bij rentemiddeling zou moeten aanbieden.’ Veel consumenten willen profiteren van de lage rente om de hypotheek over te sluiten of te gaan rentemiddelen. De opbrengst van oversluiten of rentemiddelen is erg afhankelijk van de persoonlijke situatie, en deze was lastig om te bepalen zonder een adviseur. De nieuwe vergelijker van de Consumentenbond geeft nu consumenten online inzicht in de mogelijkheden.

Samen met de Consumentenbond en Ikbenfrits

De hypotheekvergelijker van de Consumentenbond is in samenspraak ontwikkeld door het bedrijf ikbenfrits.nl en de Consumentenbond. Ikbenfrits.nl verzorgt het advies en de chatmogelijkheden. Inhoudelijk heeft de Consumentenbond geen bemoeienis, omdat ze daar niet gemachtigd toe is. Consumenten die besluiten over te stappen kunnen dit in de vergelijker doen via advieskeuze.nl (door een adviseur kiezen die hun zaken regelt) of zelf de overstap maken bij ikbenfrits.nl. De kosten voor het begeleiden van de overstap bij ikbenfrits.nl zijn €1500,- (all-in, 2016) . Combée: ‘De Consumentenbond ontvangt geen leadvergoeding of iets soortgelijks. Consumenten die de vergelijk gebruiken hebben geen verplichtingen naar ikbenfrits.nl of de Consumentenbond en kunnen hun overstap ook op andere, door hun gewenste, manieren regelen.’

Vond je deze informatie nuttig?

Michiel Lensink

Bij Frits was Michiel verantwoordelijk voor de strategie van het bedrijf. Hij is mede- oprichter van het bedrijf. De reden waarom hij startte met Frits is omdat hij inzag dat er weinig transparantie.. Lees verder

Meer lezen over Wij zijn Frits

4/03/2022

Starten als zelfstandig adviseur voor Frits

13/01/2022

Bertrick vertelt over zijn eerste stappen in 't hypotheekadvies

1/11/2021

Hoe Manon Frits heeft gevonden

13/08/2021

Van hypotheekadviseur tot team lead: dit is Sven

15/06/2021

Hoe Timo van bijbaan naar hypotheekadviseur is gegaan

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.