CMIS (voorheen GMAC)

CMIS Nederland was voorheen onder de naam GMAC actief op de hypotheekmarkt. GMAC begon in 2001 met het afsluiten van woninghypotheken, maar werd in 2008 door CMIS overgenomen. De verstrekker maakt daardoor geen deel meer uit van de internationale organisatie GMAC en heet sindsdien officieel CMIS Nederland. CMIS heeft diverse hypotheekproducten in haar portefeuille, waaronder de Basis Hypotheek, de Comfort Hypotheek, de Star for life Hypotheek, de 95% Hypotheek en de Bright Hypotheek. Bij CMIS kunnen op dit moment geen hypotheken meer worden afgesloten. Voor mensen die nog in het bezit zijn van een hypotheek van GMAC of CMIS, kan het interessant zijn om over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker.

 

GMAC / CMIS hypotheek oversluiten is voordelig

Als je een hypotheek bij CMIS hebt, loopt deze waarschijnlijk al een flinke tijd, omdat deze al een poos niet meer worden aangeboden. En omdat de rentes op dit moment historisch laag zijn, kan er een flink voordeel op rente worden behaald door oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Het oversluiten van een hypotheek is aantrekkelijk als het rentevoordeel opweegt tegen de boeterente bij oversluiten. Voor klanten van CMIS vallen deze variabelen allebei voordelig uit. Ten eerste betalen ze een hoge rente ten opzichte van de huidige rentes. En daarnaast kunnen ze rekenen op een redelijk lage oversluitboete.

Bereken direct gratis hoeveel besparing oversluiten jou oplevert!

 

Rentevoordeel bij oversluiten van CMIS / GMAC naar andere hypotheek

De laatste GMAC hypotheken werden uitgegeven in 2008, waarna de bestaande portefeuille werd overgenomen door CMIS. De rentes stonden toen nog een stuk hoger dan nu. Dat betekent dat er veel voordeel op rente is te behalen door over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Uit onderzoek van Ikbenfrits blijkt dat de gemiddelde hypotheekbezitter, we noemen hem Frits Modaal, 5,01% rente betaalt. De huidige hypotheekrentes liggen, uiteraard afhankelijk van nieuwe rentevaste periode en gewenste voorwaarden, een stuk lager.

 

Lage boete bij oversluiten van CMIS / GMAC naar andere hypotheek

Oversluiten is echter pas aantrekkelijk als dat rentevoordeel opweegt tegen de boete die je aan je oude hypotheekaanbieder betaalt bij oversluiten. Klanten van CMIS / GMAC kunnen rekenen op een lage boete bij oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Dat komt omdat de producten niet meer uitgegeven worden. De boete bij oversluiten wordt berekend op basis van een aantal gegevens: de rente die je nu betaalt, de rente die je zou betalen als je dezelfde hypotheek nu zou afsluiten, de resterende rentevaste periode en ten slotte het bedrag dat je boetevrij mag aflossen. De rente die jouw huidige hypotheekverstrekker nu zou rekenen wordt in hypotheek-jargon ook wel rekenrente genoemd. Hoe hoger de rekenrente, hoe lager de boete, hoe hoger de besparing bij oversluiten. Omdat CMIS geen hypotheken meer uitgeeft, ligt de rekenrente hoog: bij de ‘95% Hypotheek’ van CMIS is de rekenrente (bij 5 jaar vast) 4,45%. Daarmee staat deze hypotheek op de tweede plek op de ranglijst van hypotheken waarbij het voordelig is om over te sluiten naar een andere aanbieder.

Lees voor een uitgebreide uitleg over hoe de rekenrente wordt gebruikt om de boete te berekenen en de gehele ranglijst van rekenrentes onze blog Ongewenste hypotheek-klanten kunnen vaak zonder boete oversluiten.

Spannend hè, een huis kopen!

Download gratis het e-book “Help, ik koop een huis”. Vol met tips over bieden en financiering. Kan je goed voorbereid op huizenjacht.

Waar gaat het allemaal over?

  • Een stappenplan voor het kopen van een woning
  • Uitleg over alle (bijkomende) kosten
  • De 5 gouden tips van Frits voor starters
  • Handige tips, artikelen en info voor huiseigenaren