CMIS (voorheen GMAC)

CMIS Nederland was in de hypotheekmarkt eerder actief onder de naam GMAC. CMIS heeft verschillende soorten hypotheken, maar sluit geen nieuwe meer af. Misschien is overstappen daarom wel interessant voor je!
stopwatch

3 min

calendar
10 mei 2023
eye

13072

Bereken direct wat jij kunt lenen

GMAC / CMIS hypotheek oversluiten is voordelig

Als je een hypotheek bij CMIS hebt, loopt deze waarschijnlijk al een flinke tijd. Ze bieden namelijk al een poos geen nieuwe hypotheken meer aan. Hierdoor kan het zijn dat je teveel rente betaalt op je hypotheek. Het oversluiten van een hypotheek is aantrekkelijk als het rentevoordeel opweegt tegen de boeterente bij oversluiten. Ben jij klant van CMIS? Dan vallen deze twee zaken allebei voordelig uit. Ten eerste betaal je een hoge rente ten opzichte van de huidige rentes. Daarnaast kun je rekenen op een redelijk lage oversluitboete.

Besparing berekenen

Lage boete bij oversluiten van CMIS / GMAC naar andere hypotheek

De laatste GMAC hypotheken werden uitgegeven in 2008, hierna werd de bestaande portefeuille overgenomen door CMIS. Wil je weten waar de hoogte van de boete afhangt als je bedenkt over te willen sluiten? Hieronder staan alle dingen die worden meegewogen.

  • Oversluiten is pas aantrekkelijk als dat rentevoordeel opweegt tegen de boete die je aan je de bank betaalt bij oversluiten. Klanten van CMIS / GMAC kunnen rekenen op een lage boete, omdat de producten niet meer uitgegeven worden. De boete wordt berekend op basis van een aantal gegevens:
    • de rente die je nu betaalt
    • de rente die je zou betalen als je dezelfde hypotheek nu zou afsluiten
    • de resterende rentevaste periode
    • het bedrag dat je boetevrij mag aflossen.

Liever met een adviseur?

Soms wil je niet alleen een tool gebruiken, maar liever je hypotheek praten met iemand die jarenlange ervaring heeft. Hier komen onze hypotheekadviseurs om de hoek kijken. Zij zijn op de hoogte van de laatste hypotheek ontwikkelingen en zijn goed getraind in het vinden van de voordeligste hypotheek.

Hypotheekgesprek inplannen
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Thomas de Leeuw

Thomas is ingenieur vanuit z’n opleiding en tijdens zijn tijd aan de TU Delft werd hij verliefd op ondernemen. Zo startte hij zijn eerste bedrijf in zonne-energie terwijl hij nog studeerde. Thomas.. Lees verder

Meer lezen over Banken

3/07/2023

Duurzame banken

10/05/2023

DBV hypotheek

10/05/2023

Maximale hypotheekbedrag per bank

10/05/2023

CMIS (voorheen GMAC)

4/01/2023

MUNT Hypotheken

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.