Hoe kun je makkelijk documenten scannen voor je hypotheek?

Wanneer je een nieuwe hypotheek neemt, lever je een hoopt documenten aan de bank. Ook documenten die je alleen op papier hebt. Hoe kan je het makkelijkst deze documenten scannen? Dat lees je hier.
stopwatch

3 min

calendar
3 augustus 2021
eye

200

Documenten scannen - welke opties zijn er?

Voor een hypotheek wordt er door de bank vaak naar een heleboel documenten gevraagd. Best irritant, zeker als je deze documenten alleen op papier hebt, maar géén scanner. Hoe kun je deze documenten dan toch digitaal maken? Wij geven je de vier makkelijkste opties waarmee je documenten kunt scannen zonder scanner. Zorg er trouwens voor dat je scans goed leesbaar zijn, de foto in portretmodus (rechtop) gemaakt zijn en dat je de volgorde van het document volgt. Met de juiste paginanummers achter elkaar is het een stuk makkelijker voor je hypotheekadviseur om te volgen.

1. Met je telefoon, maar zonder app

Als je jouw hypotheek via ons regelt, kun je heel makkelijk documenten scannen met je mobiele telefoon. Hoe dat gaat? Als je met je smartphone naar onze website gaar, kun je direct de documenten scannen, zonder dat je een app nodig hebt. Log met je telefoon in op je persoonlijke dashboard en navigeer vervolgens naar het document dat je wilt toevoegen. Klik op 'document toevoegen' en de camera van je telefoon wordt automatisch gestart om een foto te maken. Zo heb je de documenten gelijk op de goede plek staan.

2. De continuïteitscamera gebruiken op een Mac

Wanneer je een Mac(book) en een iPhone hebt, kun je op je Mac blijven werken en de camera van je iPhone gebruiken om documenten te scannen. Het resultaat staat direct op je Mac en je kunt het vervolgens makkelijk uploaden op onze website. Lees hier hoe dat precies werkt.

3. Apps van Google Drive of Microsoft OneDrive

Wanneer je de apps Google Drive of Microsoft OneDrive hebt, kun je hun ingebouwde scanner gebruiken voor documenten. Het voordeel hiervan is dat je bestanden in de cloud staan en je ze gemakkelijk van de computer kunt uploaden. Dit kan trouwens ook vanaf de mobiele website, als je dit liever hebt.

4. Documenten scannen? Download een scan app

Je kunt documenten ook makkelijk scannen met een speciale app. Een app die hier vaak voor wordt gebruikt is bijvoorbeeld Tiny Scanner. Het gescande bestand kun je dan met je smartphone uploaden naar je dashboard.

Je hypotheek met Frits regelen

Waarschijnlijk ben je al bezig met je nieuwe hypotheek, en heb je al een adviseur. Als dit niet zo is, maar je nog op zoek bent, weet dan dat onze adviseurs er voor je zijn om te helpen. Zij staan onbeperkt voor je klaar en helpen je om elk onderdeel van je hypotheek te begrijpen. Niet alles doen, wel alles zelf snappen. Jouw situatie voorleggen aan een adviseur? Hieronder kun je een gratis eerste hypotheekgesprek inplannen.

Nu een afspraak maken
Frame 10 (2)

Bellen met een expert

Wil jij jouw situatie bespreken met één van onze gecertificeerde hypotheekadviseurs? Laat dan je nummer achter. Op een tijd die jou uitkomt word je gebeld en kun je al je vragen stellen. In het gratis eerste gesprek wordt al 80% besproken.
Mogen wij je helpen?
popup_Image

Laat je liever iets achter?

Vond je deze informatie nuttig?

Bertrick van der Steege

Bertrick geeft al bijna twee jaar hypotheekadvies bij Frits. Of het nu gaat om het kopen van een nieuwbouwwoning, een startershypotheek of het verhogen van je hypotheek. Bertrick kijkt graag naar.. Lees verder

Meer lezen over Documenten

10/01/2024

Werkgeversverklaring 2024

21/11/2023

Hoe gaat het aanleveren van documenten voor mijn hypotheek in zijn werk?

27/06/2023

De inkomensbepaling Loondienst: Geen werkverklaring meer nodig

23/06/2023

Een 'ontruimingsverklaring hypotheek': wat is dat?

3/08/2021

Hoe kun je makkelijk documenten scannen voor je hypotheek?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief boordevol tips, hypotheeknieuws en aanbevelingen.