Nooit meer een werkgeversverklaring nodig: maak kennis met de Inkomensbepaling Loondienst

In een werkgeversverklaring staat de situatie van jouw inkomen beschreven. Jouw werkgever vult dit document met de hand in. En dat gaat niet altijd zonder fouten, want er zitten wat regels vast aan het invullen van die verklaring. Aan de hand van deze gegevens wordt berekend hoeveel jij maximaal kan lenen als je een huis wilt kopen. Heel belangrijk dus! Steeds meer banken werken tegenwoordig liever met een Inkomensbepaling Loondienst, een digitaal document. Ik leg je uit hoe dat zit.

Friso Bakker

Wat is een werkgeversverklaring?

Een werkgeversverklaring is één van de documenten die je nodig hebt om een hypotheek te krijgen. Deze verklaring vult je werkgever in. Hierin staat de situatie van jouw inkomen als werknemer. Als je een huis koopt weet de bank zo hoeveel geld ze jou kunnen lenen.

Haken en ogen

Maar… Een werkgeversverklaring zorgt vaak voor veel poespas. Het moet namelijk foutloos door je werkgever ingevuld worden. De verklaring mag bijvoorbeeld maar door één persoon worden ingevuld. Hierbij mag maar één kleur pen worden gebruikt en er mogen geen fouten verbeterd worden. Dit lukt niet altijd in één keer. Vaak ook niet in twee keer. Hierdoor loop jij vertraging op met de aankoop van je huis. Heb je (nog) geen vast contract bij je werkgever? Dan is er een onderdeel op de werkgeversverklaring dat de ‘intentieverklaring’ heet. Door dit in te vullen laat je werkgever zien dat hij van plan is om jou vast in dienst te nemen.

Wat is een Inkomensbepaling Loondienst?

Dat is een digitaal document. Het gebruiken van een Inkomensbepaling Loondienst wordt steeds populairder bij banken en geldverstrekkers. Gegevens uit het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) zijn in dit document de bron van informatie over jouw inkomen. Het gaat dan om gegevens over je bruto inkomen van de afgelopen jaren. Ook bonussen worden hierin meegenomen. Op de informatie over je inkomen worden altijd rekentools losgelaten. Op die manier kan het maximale inkomen berekend worden. Hieruit rolt een toetsinkomen, het bedrag dat wordt gebruikt om de hoogte van je maximale hypotheek te berekenen. Omdat dit document digitaal is en een persoon deze niet met een pen in moet vullen, sluipen er minder snel fouten in. Hierdoor is het hele proces sneller, betrouwbaarder en makkelijker met een Inkomensbepaling Loondienst.

De voordelen

Een inkomensbepaling Loondienst is voor mensen in loondienst betrouwbaarder dan de werkgeversverklaring. Een werkgeversverklaring wordt namelijk, jawel, ingevuld door je werkgever. Volgens het Hypotheken Data Netwerk moet deze verklaring gemiddeld 2,4 keer opgestuurd worden, omdat er wel eens fouten in worden gemaakt. Een Inkomensbepaling Loondienst is digitaal en zo worden er geen menselijke fouten gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het in één keer goedgekeurd kan worden door de hypotheekadviseur. Een stuk sneller dus!

Zo kom jij ook aan een Inkomensbepaling Loondienst!

  • Door je hypotheekadviseur word je gevraagd om online je UWV verzekeringsbericht te downloaden.
  • Je mailt dit document door naar je hypotheekadviseur.
  • Het toetsinkomen wordt beoordeeld door je adviseur. Hierna regelt hij of zij dat dit document bij de geldverstrekker terecht komt.

Welke banken doen er mee?

Bij ING, Florius, ABN AMRO, Rabobank, Aegon, Argenta, SNS, BLG en Regiobank en Nationale Nederlanden kan je al een hypotheek aanvragen met een Inkomensbepaling Loondienst. Ook als je gebruik wilt maken van NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is een Inkomensbepaling Loondienst geldig. En het goede nieuws is dat er steeds meer geldverstrekkers bij komen!

Jouw maximale hypotheek

Aan de hand van een Inkomensbepaling Loondienst kijkt de bank naar hoeveel jij maximaal kan lenen voor een hypotheek. Dit is ook afhankelijk van je situatie en andere betaalverplichtingen. Met mijn slimme rekentool zie je online hoeveel jij maximaal kan lenen voor je huis.